Λήγει αύριο Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014, η προθεσμία που έχει δώσει το Υπουργείο Παιδείας, για την Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής των υποψηφίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2014.

Οι υποψήφιοι με την κατηγορία του 10%, (μόνο οι απόφοιτοι του 2013), χωρίς νέα εξέταση, δεν καταθέτουν αίτηση συμμετοχής.

Οι υποψήφιοι του 10% θα καταθέσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους, ακολουθώντας μόνο τις διαδικασίες για το μηχανογραφικό δελτίο μετά τον Απρίλιο (απόκτηση password -κωδικού- και δικαιολογητικά για τυχόν υπαγωγή σε ειδικές περιπτώσεις).

Όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να διεκδικήσουν μια θέση στις στρατιωτικές σχολές και τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού θα πρέπει να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από τα αρμόδια Υπουργεία, Υπουργείο Άμυνας και Υπουργείο Ναυτιλίας. Αν ένας μαθητής δεν δηλώσει στην αίτηση ότι θα είναι υποψήφιος για τις στρατιωτικές σχολές ή τα ΤΕΦΑΑ ή το Εμπορικό Ναυτικό, δεν σημαίνει ότι αποκλείεται από τη συμμετοχή του στις σχολές αυτές.

Μπορεί τελικά να είναι υποψήφιος για τις παραπάνω σχολές,  αρκεί να ακολουθήσει τη διαδικασία που ορίζεται στις αντίστοιχες προκηρύξεις των αρμόδιων υπουργείων.