Η νεράιδα Ευγενία επισκέπτεται τα cartoon και τα videogames…

Παρασκευή, 16/01/2015

Συνεχίζοντας την ενασχόλησή μας με την ώρα, θυμηθήκαμε το “ακριβώς” και το “και μισή”, ενώ παράλληλα σε φύλλο εργασίας συμπληρώσαμε τους δείκτες και τους αριθμούς των ρολογιών.
IMG_3078

Εκτός όμως από την ώρα, ασχοληθήκαμε και με τη νεράιδα Ευγενία. Τα παιδιά, θέλοντας να ευχαριστήσουν τη νεράιδα Ευγενία και την κάνουν να χαρεί, της είπαν όλες τις ευγενικές λεξούλες που έμαθαν να χρησιμοποιούν. Παράλληλα, μιλήσαμε και πάλι για τους καλούς και τους κακούς τρόπους συμπεριφοράς.

Ήρθε όμως η ώρα να μας μιλήσει και η νεράιδα Ευγενία! Μας είπε ότι, ενώ παρακολουθούσε ένα καρτούν εχθές, άκουσε λεξούλες που τη στεναχώρησαν, αφού οι ήρωες αποκαλούσαν ο ένας τον άλλο βλάκα, χαζό κ.λπ.. Της διηγηθήκαμε κι εμείς αγενείς συμπεριφορές που βλέπαμε σε διάφορα καρτούν.

Κάπως έτσι, ξεκίνησε μία συζήτηση για το πώς μπορούν τα καρτούν ή/ και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια να μας επηρεάσουν και να μας εμφυσήσουν θετικές ή αρνητικές στάσεις και συμπεριφορές. Τα παιδιά μάλιστα παραδέχτηκαν ότι πολλές φορές φέρονται βίαια ή με αγένεια, επειδή το είδαν σε κάποιο καρτούν (π.χ. στα χελωνονιντζάκια) ή σε κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι. Θέλοντας όμως να έχουμε μόνο θετικές σκέψεις και καλή συμπεριφορά, το κάθε παιδάκι περιέγραψε το αγαπημένο του ηλεκτρονικό παιχνίδι, αρκεί αυτό να μην είχε βία, όπλα, ζόμπυ κ.λπ.).

Αφού κάθε παιδάκι περιέγραψε την υπόθεση του παιχνιδιού που επέλεξε, τους ήρωές του και το σκοπό του, το ζωγράφισε σε ελεύθερο φύλλο εργασίας.
IMG_3079 IMG_3083 IMG_3082 IMG_3081