Ευρωπαϊκά προγράμματα της ΠΔΕ ΔΕ στην εκδήλωση του έργου CrowdDreaming με τίτλο: “Ενισχύοντας τις ψηφιακές δεξιότητες και τη δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών”.

13 Απριλίου 2021 Δεν επιτρέπονται σχόλια Από Κατερίνα Νικολακοπούλου

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι, καλησπέρα σας,

Στη εποχή μας, την σύγχρονη εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, η απόκτηση, επομένως, των  δεξιοτήτων ψηφιακού γραμματισμού μέσω της αποτελεσματικής χρήσης των διάφορων ψηφιακών μέσων αποτελεί μία από τις προτεραιότητες κάθε αναπτυγμένης οικονομικά και τεχνολογικά χώρας (OECD, 2012), επομένως  και της εκπαίδευσης. Τα ευρωπαϊκά προγράμματα, παρέχουν μοναδικές ευκαιρίες σύνδεσης της ψηφιακής εποχής με το  καθημερινό εκπαιδευτικό περιβάλλον, αλλά και δυνατότητες στους μαθητές/τριές της για απόκτηση δεξιοτήτων ψηφιακού γραμματισμού. Στο πλαίσιο αυτό σας προσκαλούμε:

Την Τρίτη, 14 Απριλίου 2021, 17:00’-18:30′  επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα:

Ενισχύοντας τις ψηφιακές δεξιότητες και τη δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών”.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν ευρωπαϊκά έργα της ΠΔΕ ΔΕ καθώς και άλλα ευρωπαϊκά έργα σχολείων που συμβάλλουν στον ψηφιακό γραμματισμό των μαθητών μας.

Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε όπως ακολουθήσετε αυτόν τον σύνδεσμο, https://forms.gle/Ku3oVdQGXVcm1wH29, έως 14 Απριλίου, 14:00′.

Την αναλυτική Πρόσκληση και το Πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε στην σύνδεση [CDDC] HOU_final event-program_v.6 (GR)

Η εκδήλωση, αποτελεί την τελική εκδήλωση του έργου «CrowdDreaming: Youth Co-Create Digital Culture», της ερευνητικής ομάδας Daissy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.