Συσκευές εισόδου και συσκευές εξόδου (Ε Τάξη – 4ο Δ.Σ. Ιωαννίνων)

 Οι μαθητές-τριες της Ε Τάξης του 4ου Δ.Σ. Ιωαννίνων δημιούργησαν έναν εννοιολογικό χάρτη για το Υλικό μέρος ενός υπολογιστικού συστήματος στο λογισμικό εννοιολογικής χαρτογράφησης CMapTools. Στον χάρτη αυτό, οι μαθητές-τριες αποτύπωσαν τις σημαντικότερες συσκευές που απαρτίζουν ένα υπολογιστικό σύστημα και τη λειτουργία τους.

Ακολουθούν οι εννοιολογικοί χάρτες για το “Υλικό μέρος του υπολογιστή” από τους μαθητές-τριες της Ε1 Τάξης *.

Ο χάρτης του Γιώργου και του Δημήτρη Β.Ο χάρτης της Κωνσταντίνας και της ΒάσιαςΟ χάρτης του Μιχάλη και του ΜιλτιάδηΟ χάρτης του ΠαναγιώτηΟ χάρτης της Ραφαέλας και της Καλλιρρόης

Ακολουθούν οι εννοιολογικοί χάρτες για το “Υλικό μέρος του υπολογιστή” από τους μαθητές-τριες της Ε2 Τάξης *.

Ο χάρτης του Βαγγέλη και του Αλέξανδρου Ο χάρτης του Λάμπρου Ο χάρητς της Νικολέττας και της Μαρίας-Χριστίνας Ο χάρτης του Ντίνου και του Βαγγέλη Χ. Ο χάρητς της Ραφαέλας και της Ευγενίας

Στη συνέχεια, οι μαθητές-τριες κλήθηκαν να διαχωρίσουν τις συσκευές του προηγούμενου χάρτη σε δύο καητηγορίες:

  • σε συσκευές εισόδου: αν τις χρησιμοποιούμε για να δώσουμε στον υπολογιστή δεδομένα (π.χ. κείμενο, εικόνα, ήχο, κλπ.)
  • σε συσκευές εξόδου: αν τις χρησιμοποιούμε για πάρουμε πληροφορίες από τον υπολογιστή

Ακολουθούν οι εννοιολογικοί χάρτες για τις “Συσκευές εισόδου και συσκευές εξόδου” του υπολογιστή από τους μαθητές-τριες της Ε1 Τάξης *.

Ο χάρτης του Δημήτρη Μ. και του ΚωνσταντίνουΟ χάρτης του Γιώργου και του Δημήτρη Β.    Ο χάρτης του Μιχάλη και του ΜιλτιάδηΟ χάρτης της Κωνσταντίνας και της ΒάσιαςΟ χάρτης του Παναγιώτη    Ο χάρτης της Ραφαέλας και της Καλλιρρόης

Ακολουθούν οι εννοιολογικοί χάρτες για τις “Συσκευές εισόδου και συσκευές εξόδου” του υπολογιστή από τους μαθητές-τριες της Ε2 Τάξης *.

Ο χάρτης της Ραφαέλας και της Ευγενίας Ο χάρτης του Ντίνου και του Βαγγέλη Χ. Ο χάρητς της Νικολέττας και της Μαρίας-Χριστίνας Ο χάρτης της Μαριάννας και της Χριστίνας Ο χάρτης του Λάμπρου Ο χάρτης του Αλέξανδρου και του Βαγγέλη Τσ.

* Σημείωση: Η μεταφόρτωση των παραπάνω εργασιών στο ιστολόγιο έγινε πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς που κατέστρεψε το εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί. Ζητώ συγγνώμη από τους μαθητές των οποίων τις εργασίες δεν πρόλαβα να δημοσιεύσω.

Κατηγορίες: 4ο Δ.Σ. Ιωαννίνων, Γενικά, Ε Τάξη, Σχολικό έτος 2014-2015. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση