Πρόγραμμα eTwinning
Δευτέρα, 23 Ιούνιος 2008, 11:56 μμ
Κάτω από: Προγράμματα - Εκδηλώσεις  |  Αφήστε ένα σχόλιο

«Η τέχνη του Αρχαίου Θεάτρου μας ενώνει»

Στα πλαίσια ευρωπαικού προγράμματος eTwinning υλοποιείται και πάλι φέτος από το σχολείο μας  πρόγραμμα (Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών), σε συνεργασία με το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών, το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου και το Albrecht Ersnst Gymnasium Oettingen/Γερμανίας με θέμα: «Η Τέχνη του Αρχαίου Θεάτρου μας ενώνει».

Το 1ο Γ.Λ. Αιγίου ανεβάζει το έργο «Ικέτιδες» του Ευριπίδη (δείτε εδώ από την παρουσίαση στους Περιφερειακούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες Αρχαίου Θεάτρου στην Πάτρα, όπου πήρε το 1ο Βραβείο!!!), το Albrecht Ersnst Gymnasium Oettingen θα συνοδεύσει ζωντανά με την μουσική ορχήστρα την παράσταση και το Πειραματικό Σχολείο (Γυμν. & Λύκειο) έχει ετοιμάσει περίληψη στα Γερμανικά & Ελληνικά, αναφορά στο Αρχαίο Θέατρο, στην Τραγωδία, τον Συγγραφέα (ομοιότητες-διαφορές με τις «Ικέτιδες» τους Αισχύλου) και για την μουσική στο Αρχαίο Θέατρο.

Η συλλογική δουλειά θα παρουσιαστεί στις 4 Ιουλίου στην Γερμνανία/Oettingen, όπου θα παραβρίσκονται οι περισσότεροι συμμετέχοντες μαθητές και αρχές Νοέμβρη η παράσταση θα δωθεί στην Πάτρα!

 

Καλή τους επιτυχία!

Μάλιστα, για να διευκολύνει την επικοινωνία και συνεργασία των Ελλήνων μαθητών του σχολείου μας, η κ. Χαρδαλούπα (ΠΕ 07), υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος, μας «δικτύωσε»! Έχουμε όλοι δικτυωθεί κοινωνικά/διαδικτυακά στην πλατφόρμα http://www.ning.com  . Στον δικτυακό τόπο  http://etwinningpatras.ning.com  μας προσκάλεσε για να επικοινωνούμε και να συνεργαζόμαστε. ΔΕΝ είναι όμως ακόμα ορατός και προσβάσιμος σ’ οποιονδήποτε. Θα «ανοιχτεί» από τον Οκτώμβρη.

Έχουμε δρόμο ακόμα…..School of Rock!
Δευτέρα, 23 Ιούνιος 2008, 11:42 μμ
Κάτω από: Προγράμματα - Εκδηλώσεις  |  Αφήστε ένα σχόλιο

Το «Σχολείο του Ροκ» είναι ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε αυτήν την σχολική χρονιά από μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασία υπό την επίβλεψη των καθηγητών κ. Β. Σχοινά (ΠΕ 06) και Π. Χατζηαντωνίνου (ΠΕ 19).

Τα αποτελέσματα της συνεργατικής εργασίας μαθητών και καθηγητών παρουσιάστηκε στις 19 Ιουνίου στον πολυχώρο ΠΟΛΙΤΕΙΑ στην Πάτρα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Φωτογραφίες της εκδήλωσης
Η κ. Ι. Χαρδαλούπα (ΠΕ 07) δημιούργησε με μαθητές & μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου ένα Wiki (συνεργατικό εργαλείο Web 2.0) για το τείχος του Βερολίνου και τα τείχει ανά τον κόσμο.

Πολύ αξιέπαινη η προσπάθεια των «μικρών»!

http://berlinermauer.wikispaces.com/ 
Η κ. Μπορονικολού (ΠΕ 05), η κ. Τζελάτη (ΠΕ 16) και ο κ. Χατζηαντωνίου (ΠΕ 19) είχαν αναλάβει αυτόν τον «ρομαντικό – καλλιτεχνικό» εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Εστιάζοντας σε έργα μεγάλων ζωγράφων μας «ξενάγησαν» σε μάχες – κλειδιά της Επανάστασης.

Φωτογραφίες της εκδήλωσης.
Τσικνοπέμπτη!

Όλη η πόλη γεμίζει «τσίκνα», όπως και το σχολείο μας. Δυστυχώς, είχαμε και την επίσκεψη κάποιον νεοδιόριστων καθηγητών, οι οποίοι ανάμεσα σε σερμπατίνες, «μυρωδιές» και τραγούδια έπρεπε να παρακολουθήσουν και ….μάθημα! Καρναβαλικότατο βέβαια.

Δείτε και μόνοι σας εδώ.

Και φάγαμε, και χορέψαμε και τραγουδήσαμε (η μπάντα του προγράμματος «School of Rock» – βλέπε παρακάτω αναλυτικότερα γι’ αυτό).
Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών θέλοντας να συμμετάσχει στην <<Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο>> (4 – 13 Απριλίου 2008) ανέπτυξε θεματικές ενότητες σχετικές με την επίδραση περιβαλλοντικών παραγόντων στον εγκέφαλο, με το κάπνισμα, με τον αλκοολισμό, με την μνήμη και την μάθηση, τις οποίες θα παρουσιάσουν μαθητές την Κυριακή στις 13 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου. Η Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο είναι μια διεθνής εκστρατεία πληροφόρησης για την έρευνα του νευρικού συστήματος, που συντονίζεται από την European Dana Alliance for the brain, την Federation of European Neuroscience Societies και την International Brain Research Organization.

Στο φουαγιέ του Συνεδριακού θα εκτεθούν ανηρτημένες ανακοινώσεις και έργα τέχνης μαθητών εμπνευσμένα από τον υπέροχο κόσμο του Εγκεφάλου. Έπειτα θα ακολουθήσει μια δεξίωση (επισυνάπτεται η πρόσκληση).

Πρόσκληση                           Φωτογραφίες

Η ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πέρυσι (18.03.2007) απο μαθητές της περσινής Γ’ και Β’ γυμνασίου.
Πρωτοστατούντος των καθηγητριών μας της κ. Αβραμίδου (ΠΕ 02) και της κ. Χαρδαλούπα (ΠΕ 07), που είχαν αναλάβει την διοργάνωση, εορτάσθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 με μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν αυτά τα ιστορικά γεγονότα. Τα εγγόνια τους, μαθητές και μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου, ανέλαβαν να τους πάρουν συνέντευξη, να καταγράψουν τις μνήμες τους και να μας τα παρουσιάσουν!

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου (2007)?

Η παρουσίαση

Φωτογραφίες εκδήλωσης
hpim2305a1.jpg

Εδώ υπάρχουν επιπλέον φωτογραφίες από το γεγονός…Εισαγωγή
Πέμπτη, 10 Απρίλιος 2008, 11:43 πμ
Κάτω από: Γενικά  |  Αφήστε ένα σχόλιο

Καλωσήλθατε στο ιστολόγιο του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστήμιου Πατρών.

 Δημιουργήθηκε για να παρουσιαστεί και καταγραφτεί η δουλειά που κάνουν οι μαθητές καθως και τα προγράμματα τα οποία ετοιμάζουν σε συνεργασία με τους καθηγητές τους.Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων