Πρόγραμμα eTwinning
Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008, 11:56 μμ
Από: ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ | Κάτω από: Προγράμματα - Εκδηλώσεις

“Η τέχνη του Αρχαίου Θεάτρου μας ενώνει”

Στα πλαίσια ευρωπαικού προγράμματος eTwinning υλοποιείται και πάλι φέτος από το σχολείο μας  πρόγραμμα (Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών), σε συνεργασία με το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών, το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου και το Albrecht Ersnst Gymnasium Oettingen/Γερμανίας με θέμα: “Η Τέχνη του Αρχαίου Θεάτρου μας ενώνει”.

Το 1ο Γ.Λ. Αιγίου ανεβάζει το έργο “Ικέτιδες” του Ευριπίδη (δείτε εδώ από την παρουσίαση στους Περιφερειακούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες Αρχαίου Θεάτρου στην Πάτρα, όπου πήρε το 1ο Βραβείο!!!), το Albrecht Ersnst Gymnasium Oettingen θα συνοδεύσει ζωντανά με την μουσική ορχήστρα την παράσταση και το Πειραματικό Σχολείο (Γυμν. & Λύκειο) έχει ετοιμάσει περίληψη στα Γερμανικά & Ελληνικά, αναφορά στο Αρχαίο Θέατρο, στην Τραγωδία, τον Συγγραφέα (ομοιότητες-διαφορές με τις “Ικέτιδες” τους Αισχύλου) και για την μουσική στο Αρχαίο Θέατρο.

Η συλλογική δουλειά θα παρουσιαστεί στις 4 Ιουλίου στην Γερμνανία/Oettingen, όπου θα παραβρίσκονται οι περισσότεροι συμμετέχοντες μαθητές και αρχές Νοέμβρη η παράσταση θα δωθεί στην Πάτρα!

 

Καλή τους επιτυχία!

Μάλιστα, για να διευκολύνει την επικοινωνία και συνεργασία των Ελλήνων μαθητών του σχολείου μας, η κ. Χαρδαλούπα (ΠΕ 07), υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος, μας “δικτύωσε”! Έχουμε όλοι δικτυωθεί κοινωνικά/διαδικτυακά στην πλατφόρμα http://www.ning.com  . Στον δικτυακό τόπο  http://etwinningpatras.ning.com  μας προσκάλεσε για να επικοινωνούμε και να συνεργαζόμαστε. ΔΕΝ είναι όμως ακόμα ορατός και προσβάσιμος σ’ οποιονδήποτε. Θα “ανοιχτεί” από τον Οκτώμβρη.

Έχουμε δρόμο ακόμα…..





     
Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα



Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση