Πρόγραμμα eTwinning
Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008, 11:56 μμ
Κάτω από: Προγράμματα - Εκδηλώσεις  |  Αφήστε ένα σχόλιο

“Η τέχνη του Αρχαίου Θεάτρου μας ενώνει”

Στα πλαίσια ευρωπαικού προγράμματος eTwinning υλοποιείται και πάλι φέτος από το σχολείο μας  πρόγραμμα (Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών), σε συνεργασία με το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών, το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου και το Albrecht Ersnst Gymnasium Oettingen/Γερμανίας με θέμα: “Η Τέχνη του Αρχαίου Θεάτρου μας ενώνει”.

Το 1ο Γ.Λ. Αιγίου ανεβάζει το έργο “Ικέτιδες” του Ευριπίδη (δείτε εδώ από την παρουσίαση στους Περιφερειακούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες Αρχαίου Θεάτρου στην Πάτρα, όπου πήρε το 1ο Βραβείο!!!), το Albrecht Ersnst Gymnasium Oettingen θα συνοδεύσει ζωντανά με την μουσική ορχήστρα την παράσταση και το Πειραματικό Σχολείο (Γυμν. & Λύκειο) έχει ετοιμάσει περίληψη στα Γερμανικά & Ελληνικά, αναφορά στο Αρχαίο Θέατρο, στην Τραγωδία, τον Συγγραφέα (ομοιότητες-διαφορές με τις “Ικέτιδες” τους Αισχύλου) και για την μουσική στο Αρχαίο Θέατρο.

Η συλλογική δουλειά θα παρουσιαστεί στις 4 Ιουλίου στην Γερμνανία/Oettingen, όπου θα παραβρίσκονται οι περισσότεροι συμμετέχοντες μαθητές και αρχές Νοέμβρη η παράσταση θα δωθεί στην Πάτρα!

 

Καλή τους επιτυχία!

Μάλιστα, για να διευκολύνει την επικοινωνία και συνεργασία των Ελλήνων μαθητών του σχολείου μας, η κ. Χαρδαλούπα (ΠΕ 07), υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος, μας “δικτύωσε”! Έχουμε όλοι δικτυωθεί κοινωνικά/διαδικτυακά στην πλατφόρμα http://www.ning.com  . Στον δικτυακό τόπο  http://etwinningpatras.ning.com  μας προσκάλεσε για να επικοινωνούμε και να συνεργαζόμαστε. ΔΕΝ είναι όμως ακόμα ορατός και προσβάσιμος σ’ οποιονδήποτε. Θα “ανοιχτεί” από τον Οκτώμβρη.

Έχουμε δρόμο ακόμα…..



School of Rock!
Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008, 11:42 μμ
Κάτω από: Προγράμματα - Εκδηλώσεις  |  Αφήστε ένα σχόλιο

Το “Σχολείο του Ροκ” είναι ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε αυτήν την σχολική χρονιά από μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασία υπό την επίβλεψη των καθηγητών κ. Β. Σχοινά (ΠΕ 06) και Π. Χατζηαντωνίνου (ΠΕ 19).

Τα αποτελέσματα της συνεργατικής εργασίας μαθητών και καθηγητών παρουσιάστηκε στις 19 Ιουνίου στον πολυχώρο ΠΟΛΙΤΕΙΑ στην Πάτρα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Φωτογραφίες της εκδήλωσης




Η κ. Ι. Χαρδαλούπα (ΠΕ 07) δημιούργησε με μαθητές & μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου ένα Wiki (συνεργατικό εργαλείο Web 2.0) για το τείχος του Βερολίνου και τα τείχει ανά τον κόσμο.

Πολύ αξιέπαινη η προσπάθεια των “μικρών”!

http://berlinermauer.wikispaces.com/ 




Η κ. Μπορονικολού (ΠΕ 05), η κ. Τζελάτη (ΠΕ 16) και ο κ. Χατζηαντωνίου (ΠΕ 19) είχαν αναλάβει αυτόν τον “ρομαντικό – καλλιτεχνικό” εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Εστιάζοντας σε έργα μεγάλων ζωγράφων μας “ξενάγησαν” σε μάχες – κλειδιά της Επανάστασης.

Φωτογραφίες της εκδήλωσης.




Τσικνοπέμπτη!

Όλη η πόλη γεμίζει “τσίκνα”, όπως και το σχολείο μας. Δυστυχώς, είχαμε και την επίσκεψη κάποιον νεοδιόριστων καθηγητών, οι οποίοι ανάμεσα σε σερμπατίνες, “μυρωδιές” και τραγούδια έπρεπε να παρακολουθήσουν και ….μάθημα! Καρναβαλικότατο βέβαια.

Δείτε και μόνοι σας εδώ.

Και φάγαμε, και χορέψαμε και τραγουδήσαμε (η μπάντα του προγράμματος “School of Rock” – βλέπε παρακάτω αναλυτικότερα γι’ αυτό).




Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών θέλοντας να συμμετάσχει στην <<Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο>> (4 – 13 Απριλίου 2008) ανέπτυξε θεματικές ενότητες σχετικές με την επίδραση περιβαλλοντικών παραγόντων στον εγκέφαλο, με το κάπνισμα, με τον αλκοολισμό, με την μνήμη και την μάθηση, τις οποίες θα παρουσιάσουν μαθητές την Κυριακή στις 13 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου. Η Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο είναι μια διεθνής εκστρατεία πληροφόρησης για την έρευνα του νευρικού συστήματος, που συντονίζεται από την European Dana Alliance for the brain, την Federation of European Neuroscience Societies και την International Brain Research Organization.

Στο φουαγιέ του Συνεδριακού θα εκτεθούν ανηρτημένες ανακοινώσεις και έργα τέχνης μαθητών εμπνευσμένα από τον υπέροχο κόσμο του Εγκεφάλου. Έπειτα θα ακολουθήσει μια δεξίωση (επισυνάπτεται η πρόσκληση).

Πρόσκληση                           Φωτογραφίες

Η ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πέρυσι (18.03.2007) απο μαθητές της περσινής Γ’ και Β’ γυμνασίου.




Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών πήρε μέρος στο πρόγραμμα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ) με θέμα:

“ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ” – CAREER EDUCATION AND COUNSELING PROGRAMS IN SCHOOLS

Η Ημερίδα έγινε στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ / Πάτρας, στις 11 Απριλίου 2008. Ήμασταν το 6ο Δίκτυο Δ.Δ.Ε. Ν. Αχαϊας.  Το Θέμα που επεξεργαστήκαμε ήταν: “Γενετική – Βιοτεχνολογία – Βιοχημεία: Οι σπουδές του Αιώνα”

Εδώ η παρουσίαση!

Φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ:

 

Στα πλαίσια του προγράμματος ΣΕΠ επισκεφτήκαμε το Επιστημονικό Πάρκο και πήραμε  συνέντευξη από δύο Μεταπτυχιακούς φοιτητές του εξωτερικού (Γερμανίας).

Ακολουθεί η παρουσίαση της εργασίας μας:

«Γενετική ? Βιοτεχνολογία ? Βιοχημεία: Οι Σπουδές του αιώνα»

O 21ος αιώνας χαρακτηρίζεται από πολλούς ως αιώνας της Γενετικής και της Bιοτεχνολογίας. Δυο κλάδοι της Bιολογίας που γνωρίζουν ραγδαία ανάπτυξη αλλά γεννούν τις πιο αντιφατικές σκέψεις και συναισθήματα. Eίναι ενδεικτικό ότι το 2006 είχε ανακηρυχθεί ως έτος του Διαστήματος και της Γενετικής

Σε κάθε περίπτωση γενετιστές, βιοχημικοί και βιοτεχνολόγοι γίνονται περιζήτητοι, ειδικότερα στις χώρες που επενδύουν σ? αυτούς τους κλάδους. Στην Eλλάδα μόλις τα τελευταία χρόνια έχουν ιδρυθεί και λειτουργήσει αντίστοιχα τμήματα.

Προπτυχιακά προγράμματα σε 3 τμήματα ΑΕΙ ?

ΤΜΗΜΑ BIOXHMEIAΣ KAI BIOTEXNOΛOΓIAΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ? ΛΑΡΙΣΑ

ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ? ΙΩΑΝΝΙΝΑ

MOPIAKHΣ BIOΛOΓIAΣ KAI ΓENETIKHΣ ΘPAKHΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

α. ΤΜΗΜΑ BIOXHMEIAΣ KAI BIOTEXNOΛOΓIAΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ? ΛΑΡΙΣΑ http://www.bio.uth.gr/

8 εξάμηνα σπουδών

Απασχόληση: – Στη φαρμακοβιομηχανία – Σε διαγνωστικά εργαστήρια. – Σε βιοτεχνολογικές εταιρείες- Σε νοσηλευτικά ιδρύματα- Σε πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα – Στη μέση και την ανώτερη εκπαίδευση. – Ως εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό σε ιδιωτικές νομικές και ασφαλιστικές εταιρείες – Σε αντίστοιχες θέσεις νέων επιστημόνων του Δημοσίου

 

β. ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ? ΙΩΑΝΝΙΝΑ http://www.bat.uoi.gr/  

10 εξάμηνα

Στα 2 πρώτα εξάμηνα περιλαμβάνει βασικά μαθήματα φυσικής, χημείας, μαθηματικών, βιολογίας, ηλεκτρονικών υπολογιστών και οικονομικών που αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η διδασκαλία των κατεξοχήν βιολογικών και βιοτεχνολογικών μαθημάτων που θ? ακολουθούν.

γ. MOPIAKHΣ BIOΛOΓIAΣ KAI ΓENETIKHΣ ΘPAKHΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ http://utopia.duth.gr/~sl7888/nmbg.htm

Ιδρύθηκε το 1999

Νέο τμήμα (Αλεξανδρούπολη) υψηλών απαιτήσεων.

8 εξάμηνα

Έχει ως αποστολή:
A) Tην καλλιέργεια και την προαγωγή των βιοεπιστημών.
B) Tην κατάρτιση επιστημόνων ικανών να ασκούν βασική έρευνα στις βιοεπιστήμες, να εφαρμόζουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στην ιατρική έρευνα, να συμμετέχουν στην οργάνωση της βιοτεχνολογίας και να διδάσκουν τις βιοεπιστήμες.

Και κάτι κοντά μας:
ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΥΤΤΑΡΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ? ΠΑΤΡΑ του Τμήματος Βιολογίας  http://www.biology.upatras.gr/EL/EL_section_Gen.htm 

Διάρκεια: 8 εξάμηνα

Όλα τα προσφερόμενα μαθήματα διαρκούν ένα εξάμηνο και διακρίνονται σε υποχρεωτικά και επιλογής. Από το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004, λειτουργεί ο θεσμός των δύο υποχρεωτικών κατευθύνσεων:

Α) ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Β) ΓΕΝΕΤΙΚΗ, ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ-ΜΟΡΙΑΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ

Μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ελλάδα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΛΑΡΙΣΑ: Λειτουργεί Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Βιοτεχνολογία ? Ποιότητα διατροφής και περιβάλλοντος»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ: Το παρόν Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών αποτελεί αναμόρφωση του ήδη λειτουργούντος μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Βιολογίας. Έχει Ειδίκευση στους Τομείς «Βιολογική Τεχνολογία» και «Οικολογία – Διαχείριση και Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος».

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 14/03/2008

Πότε αποφασίσατε, το επάγγελμα που θέλατε να σπουδάσετε;

Όταν τελειώσατε τις σπουδές σας στο ελληνικό πανεπιστήμιο, πως επιλέξατε τον τομέα που θα κάνετε μεταπτυχιακό;

Τι σας ώθησε να διαλέξατε το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο για το μεταπτυχιακό σας;

Με ποια κριτήρια διαλέξατε την χώρα στην οποία θα κάνετε το μεταπτυχιακό;

Δευτέρα λυκείου

Ενδιαφέροντα

Επαγγελματική αποκατάσταση

Ίδια με τα παραπάνω

Racking list (=λίστα όπου αξιολογούνται τα πανεπιστήμια)

Πρόγραμμα σπουδών ανάλογα με τα μαθήματα που προσφέρει το κάθε πανεπιστήμιο

Προσωπική προτίμηση.

Συνθήκες διαβίωσης (Γερμανία πολύ καλές)

Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στο πανεπιστήμιο της Ελλάδας και του εξωτερικού;

Υπάρχουν διαφορές στους: α) καθηγητές, β) φοιτητές, γ) στην υλικοτεχνική υποδομήτων έσω με τα έξω Πανεπιστήμια;

Τι έκανε σε εσάς περισσότερο εντύπωση;

Ελλάδα: πιο θεωρητικό μάθημα

Εξωτερικό: περισσότερο πρακτικό

Ελλάδα: τυπικό μάθημα

Εξωτερικό: πιο άμεσο μάθημα. ο καθηγητής προσφέρει στον φοιτητή και αντίστροφα.

Εξωτερικό: περισσότερο συνειδητοποιημένοι για το τι περιμένουν

Εξωτερικό: περισσότερα εργαστήρια πολύ πιο εξοπλισμένα, τελευταίας τεχνολογίας

Έρευνα πολύ πιο προχωρημένη στο εξωτερικό




Πρωτοστατούντος των καθηγητριών μας της κ. Αβραμίδου (ΠΕ 02) και της κ. Χαρδαλούπα (ΠΕ 07), που είχαν αναλάβει την διοργάνωση, εορτάσθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 με μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν αυτά τα ιστορικά γεγονότα. Τα εγγόνια τους, μαθητές και μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου, ανέλαβαν να τους πάρουν συνέντευξη, να καταγράψουν τις μνήμες τους και να μας τα παρουσιάσουν!

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου (2007)?

Η παρουσίαση

Φωτογραφίες εκδήλωσης



13 Απριλίου 2008 – Εγκέφαλος 2008
Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008, 1:01 πμ
Κάτω από: Γενικά  |  Αφήστε ένα σχόλιο

Φωτογραφίες




hpim2305a1.jpg

Εδώ υπάρχουν επιπλέον φωτογραφίες από το γεγονός…



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση