Ταταρίδης Γιάννης

Προσωπικό ιστολόγιο (blog)

Success story!

Απρ 20218

Αγώνα στο πινγκ πονγκ  έπαιξαν η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως με  τον υφυπουργό  Αθλητισμού, Λευτέρη  Αυγενάκη για να τιμήσουν τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.

Όταν θα γίνουν εκλογές, ελπίζω όλοι οι ψηφοφόροι να θυμηθούν το «έργο» των δυο συγκεκριμένων υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 

Συγκρότηση ΠΥΣΔΕ Έβρου και ανασυγκρότησή του

Απρ 20211Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Σύντομη ιστορία του Ελληνικού τραγουδιού

Μαρ 202127

Τυχαία ανακάλυψα το κανάλι στο Youtube του Βασίλη Γκίνου και ενθουσιάστηκα!

Παραθέτω την «ιστορία του ελληνικού τραγουδιού για βιαστικούς», από την οπτική του Βασίλη Γκίνου: Διαβάστε όλο το άρθρο »

Τα εντυπωσιακά πλάνα από την μεγαλοπρεπή παρέλαση για την επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης

Μαρ 202125

ΠΗΓΗ: www.liberal.gr

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγαλοπρεπής στρατιωτική παρέλαση για τα 200 χρόνια από την 25η Μαρτίου 1821 παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των ξένων ηγετών. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Θ. Τσούχλος: Εμβολιασμοί- λήψη άμεσων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

Μαρ 202121

Γράφει ο Θ. Τσούχλος, Πρόεδρος Ο.Λ.Μ.Ε.

Στις 27/12/20 η Καθηγήτρια κ. Β. Παπαευαγγέλου μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δήλωνε ότι «οι εκπαιδευτικοί αποτελούν για εμάς πολύ σημαντικούς λειτουργούς για την κοινωνία», προσθέτοντας ότι «περιλαμβάνονται στην προτεραιοποίηση που έχει καταρτίσει η Επιτροπή των Ειδικών». Παράλληλα αυτό είχε προαναγγελθεί από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μ. Θεοδωρίδου, η οποία στα τέλη Νοεμβρίου δήλωσε ότι «δάσκαλοι και καθηγητές θα τοποθετηθούν στις ομάδες που θα συμπεριληφθούν στις προτεραιότητες για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού». Διαβάστε όλο το άρθρο »

ΑΠΟΨΗ>Κώστας Κεφαλογιάννης: Η παρανόηση που λέγεται Ελλάδα

Μαρ 202110

Γράφει ο  Κώστας Κεφαλογιάννης (δημοσιεύτηκε στο www.sdna.gr)

Συχνά σκέφτομαι ότι η Ελλάδα δεν είναι χώρα. Είναι παρανόηση.

Στις κανονικές δημοκρατίες, όταν συμβαίνει κάτι τόσο εξόφθαλμα λάθος, όσο ο ξυλοδαρμός του νεαρού από τον αστυνομικό στην Νέα Σμύρνη την περασμένη Κυριακή, υπάρχουν οι μηχανισμοί για να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά. Αν δεν υπάρχουν, η πίεση και η κριτική όλων πρέπει να είναι προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση: Οφείλουμε δηλαδή ως πολίτες, μπροστά σε φαινόμενα κρατικού αυταρχισμού ή αστυνομικής βίας να πιέσουμε ώστε οι θεσμοί να κάνουν το καθήκον τους και να προασπίσουν το δίκαιο και τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Εορτή Τριών Ιεραρχών

Ιαν 202128

QUIZ: https://wordwall.net/play/9267/423/958

Βίντεο και quiz από τη συνάδελφο Γιαννάκου Κωνσταντία Διαβάστε όλο το άρθρο »

Σχετικά με τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Ιαν 202115

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. που πραγματοποιήθηκε στις 18/10/2020, σχετικά με το θέμα της απόσυρσης των υποψηφιοτήτων στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, δήλωσα ότι: «Πιστεύω ακράδαντα όμως πως είναι μια λανθασμένη απόφαση η οποία δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των συναδέλφων και σύντομα θα δημιουργήσει αρνητικά αποτελέσματα με πολύ δυσάρεστες επιπτώσεις». Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα πολύ σύντομα. Διαβάστε όλο το άρθρο »

ΑΠΟΨΗ> Σάκης Μουμτζής: Η «έντεχνη» ανοησία

Δεκ 202029

Γράφει ο Σάκης Μουμτζής, δημοσιεύτηκε στο www.liberal.gr

Το αναπάντητο ερώτημα είναι με ποια κριτήρια μια καλλιτεχνική δημιουργία θεωρείται έντεχνη και ποιοι βάζουν αυτά τα κριτήρια. Στην συνέχεια, το άλλο μεγάλο ζήτημα είναι ποιοι πληρούν αυτά τα κριτήρια. Και τέλος -η αφορμή για την οποία γράφονται αυτές οι γραμμές- είναι αν οι αποκαλούμενοι «έντεχνοι» νομιμοποιούνται να εκφέρουν γνώμη επί παντός επιστητού και μάλιστα αυτή η γνώμη να έχει και βαρύνουσα σημασία. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Διαδραστικός χάρτης με κάλαντα ανά την Ελλάδα

Δεκ 202014

ΠΗΓΗ: https://mathe.gr/2020/12/02/diadrastikos-chartis-me-ta-kalanta-se-perioches-tis-elladas/

Μικρός οδηγός Eκπαιδευτικού (v5) για Webex Meetings

Νοέ 202013

ΠΗΓΗ: ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας

Συγγραφή οδηγού: Τσακαλογιάννη ΓεωργίαΛήψη αρχείου

Σχετικά με τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και την απόσυρση της υποψηφιότητάς μου

Οκτ 202022

Η Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισε να προτείνει να αποσυρθούν τα ψηφοδέλτια όλων των παρατάξεων που έχουν κατατεθεί για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην επιλογή της Υπουργού Παιδείας να πραγματοποιηθούν οι εκλογές Σάββατο αντί Τετάρτης και με ηλεκτρονικό τρόπο αντί της παραδοσιακής κάλπης. Το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Έβρου επίσης αποφάσισε να καλέσει τις παρατάξεις και τους υποψηφίους να αποσύρουν όλα τα ψηφοδέλτια, κάτι το οποίο έγινε σήμερα 22 Οκτωβρίου 2020. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Τί είναι η ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ

Οκτ 202011

Οδηγός για τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό μαθημάτων εξ αποστάσεως

Σεπ 202025Λήψη αρχείου

Εμφάνιση στο ΘΡΑΚΗΝΕΤ 10/9/2020

Σεπ 202011

Εμφάνιση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗΝΕΤ, στις 10/9/2020, με την Δήμητρα Παρασχάκη, για το θέμα της ασφαλούς έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών-γονέων για τη σχολική στέγη 10/9/2020

Σεπ 202010

 

Συνέντευξη στο radio maximum 93,6 10/9/2020

Σεπ 202010

Γιάννης Ταταρίδης: “Μας ανησυχεί οτι σε μικρούς χώρους… θα συνωστίζονται πολλοί μαθητές…”

Εμφάνιση στο ΑΛΦΑ TV 4/9/2020

Σεπ 20205

Εμφάνιση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΛΦΑ TV, στις 4/9/2020, με την Κυριακή Μπασκάκη, για το θέμα της ασφαλούς έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Θ. Τσούχλος: Απαιτούνται γενναίες αποφάσεις

Αυγ 202031

Γράφει ο Θ. Τσούχλος, Πρόεδρος Ο.Λ.Μ.Ε.

Με έντονους προβληματισμούς, ανησυχία και αβεβαιότητα επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί την πρώτη Σεπτεμβρίου στα σχολεία. Η προηγούμενη περίοδος τελείωσε μετά πολλών εμποδίων εξαιτίας της πανδημίας που ενέσκηψε στη χώρα από τις αρχές Μαρτίου. Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μαθήματα εκ περιτροπής, προσπάθεια να επιβληθεί από το Υπουργείο η παράλληλη αναμετάδοση της διδασκαλίας, είναι νέα δεδομένα που άλλαξαν τη μορφή της παρεχόμενης Παιδείας στη χώρα μας. Διαβάστε όλο το άρθρο »

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Αλεξανδρούπολης: Για τη στέγαση του 6ου Γυμνασίου & 4ου ΕΠΑΛ.

Αυγ 202012

Στο ΔΣ του Ιουλίου αλλά και στο πρόσφατο (10/8/20) υπήρξε ενημέρωση από την πρόεδρο για τις αποφάσεις που  έλαβε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας σχετικά με το οξυμένο πρόβλημα της στέγασης των δύο νεοϊδρυθέντων σχολικών μονάδων του 6ου Γυμνασίου και 4ου ΕΠΑΛ. Ως θέμα όμως δεν συζητήθηκε και δεν πάρθηκαν αποφάσεις παρά το αίτημα που διατυπώσαμε και τις διαμαρτυρίες ότι οι μαθητές των δύο σχολείων κινδυνεύουν να μην έχουν το Σεπτέμβρη σχολικό κτήριο να στεγαστούν. Ας σημειωθεί πως και το 2ο ΕΠΑΛ αδυνατεί να στεγάσει τους 130 επιπλέον μαθητές που έχουν εγγραφεί φέτος γι’ αυτό και πρόκειται να μετακινηθούν μαθητές του  στο 4ο ΕΠΑΛ. Διαβάστε όλο το άρθρο »

« Παλιότερα άρθρα


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων