Εξέλιξη του τηλεφώνου

Η  Εξέλιξη του τηλεφώνου.

Το τηλέφωνο είναι μια συσκευή που επιτρέπει τη συνομιλία μεταξύ ατόμων που βρίσκονται σε απόσταση.

Το 1876 , ο Γκράχαμ Μπελ πέτυχε για πρώτη φορά τη μετάδοση της φωνής με ραδιοκύματα. Το πρώτο αυτό τηλέφωνο , αποτελούσαν 2 ακουστικά και μια γραμμή από 2 καλώδια , που ένωνε τα ακουστικά. Τα 2 ακουστικά χρησιμοποιούνταν συγχρόνως  ως δέκτες και πομποί.
Αργότερα το τηλέφωνο βελτιώθηκε κατασκευάζοντας το μικρόφωνο. Το μικρόφωνο βελτιώθηκε και χρησιμοποιήθηκε με τη νέα του μορφή για πολλά χρόνια. Στη συνέχεια και μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται το μικρόφωνο με σκόνη άνθρακα.
Με αυτό το σύστημα εξυπηρετήθηκε ο κόσμος αρκετά χρόνια. Μπορεί να μην ήταν τέλειο , αλλά είχε γίνει το πρώτο σοβαρό βήμα και είχε καλυφθεί μια βασική ανάγκη του ανθρώπου , να συντομεύσει το χρόνο και την απόσταση στην επικοινωνία με άλλους ανθρώπους. Με το τηλέφωνο η ζωή του  ανθρώπου άλλαξε.
Για να κάνεις ένα τηλεφώνημα τότε έπρεπε να σηκώσεις το ακουστικό και να γυρίσεις τη μανιβέλα. Στις αρχές του 20ου αιώνα τα πρώτα αστικά κέντρα ήταν μικρής χωρητικότητας. Αργότερα για να τηλεφωνήσεις γύρναγες το καντράν. Σήμερα το 2012 για να κάνεις ένα τηλεφώνημα, σηκώνεις το ακουστικό και πληκτρολογείς τον αριθμό που θέλεις.

Σήμερα η  κινητή τηλεφωνία αποτελεί μια από τις εφαρμογές του τομέα των σύγχρονων τηλεπικοινωνιών. Ένα απλό σύστημα κινητής επικοινωνίας αποτελείται από έναν αριθμό πομποδεκτών , είτε αυτοί είναι χειρός , είτε ενσωματωμένοι σε κάποιο όχημα , οι οποίοι επικοινωνούν ή και ελέγχονται από ένα σταθμό βάσης. Άλλες μορφές κινητών επικοινωνιών που αναπτύσσονται είναι η τηλεειδοποίηση , οι διάφορες τηλεπικοινωνίες θαλάσσης , δορυφορικές και μη , τα συστήματα κοινών διαύλων για επικοινωνία μεταξύ στόλων, φορτηγών, ταξί και άλλων.  Πράγματι τα κινητά τηλέφωνα έχουν αλλάξει τη ζωή μας. Το έχουμε πάντα μαζί μας οπουδήποτε και να είμαστε και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όποια στιγμή θελήσουμε. Είναι πολύ χρήσιμο και χρόνο με το χρόνο καλυτερεύει. Τώρα περιμένουμε να δούμε νέα κινητά , τα κινητά του μέλλοντος…

Κατηγορίες: ΜΑΘΗΜΑΤΑ Στ΄ΤΑΞΗΣ. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.