Επαναπρόσληψη στους 250 υπόσχεται ο Αρβανιτόπουλος

           Ούτε ένα 48ωρο δεν κράτησε η υπόσχεσή του. Το πρωί της Τρίτης ο κ. Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωνε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι «κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει». Το πρωί της Πέμπτης άνοιξε την πόρτα της απόλυσης σε άλλους 250 εκπαιδευτικούς, με τροπολογία στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία οδηγούνται τελικά σε διαθεσιμότητα και οι εκπαιδευτικοί που είναι κάτοχοι διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από την υποχρεωτική μετάταξη.  

             Την αναξιοπιστία του κ. Αρβανιτόπουλου επιχείρησε να δικαιολογήσει ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου, παραδεχόμενος στη Βουλή πως «το κάναμε γιατί το ζήτησε η τρόικα»! Κατ’ εντολήν της τρόικας λοιπόν, ο κ. Αρβανιτόπουλος εκλήθη εσπευσμένα να δώσει κι άλλο μερίδιο στο βωμό της διαθεσιμότητας, προκειμένου να κλείσει η τρύπα που άνοιξαν οι εκατοντάδες εξαιρέσεις στη λίστα των 2.500 καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης.

            Μετά την εξέλιξη αυτή, στον αέρα βρίσκονται τώρα κι άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που έχουν υψηλή μόρφωση και είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου. Η τροπολογία αυτή δεν αποκλείεται να ανοίξει το δρόμο των απολύσεων και στους δημοτικούς αστυνομικούς που υπάγονται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τους οποίους ο νόμος 4171/2013 τούς εξαιρεί επίσης από τη διαθεσιμότητα λόγω αυτών των ειδικών προσόντων.

        Η δραματική αυτή εξέλιξη, που αφήνει τον κ. Αρβανιτόπουλο έκθετο όχι μόνο απέναντι στους 150.000 εκπαιδευτικούς αλλά απέναντι στην ελληνική κοινωνία, αποδεικνύει πόσο έξω έπεσε στους υπολογισμούς του το υπουργείο Παιδείας για το μέγεθος της κινητικότητας του προσωπικού, που προέρχεται από τα Επαγγελματικά Λύκεια και τις Επαγγελματικές Σχολές.

           Ήταν γνωστό πως η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων ήταν ένα από τα 22 προαπαιτούμενα το οποίο έμενε σε εκκρεμότητα από το τελευταίο EuroWorking Group, ώστε να εκταμιευθεί η επόμενη δόση για την Ελλάδα που είχε παγώσει με το επιχείρημα των δανειστών ότι από τους 4.200 υπαλλήλους, που έπρεπε να βγουν σε διαθεσιμότητα, έλειπαν οι 80.

        Η αντίστροφη μέτρηση για τους κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών άρχισε μόλις εξαιρέθηκαν από τη λίστα των 2.500 καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης, που μπήκαν σε διαθεσιμότητα, όλοι όσοι εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νόμου, δηλαδή πολύτεκνοι, ανάπηροι, κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων κ.λπ. Η καταμέτρηση έβγαλε εκτός λίστας περίπου 600 άτομα, ανάμεσα στους οποίους 250 κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων. Σε αυτούς έπεσε ο κλήρος να καλύψουν το κενό των διαθεσίμων ώστε να ξεμπλοκάρει η εκταμίευση της δόσης.

      Οι 250 καθηγητές κάτοχοι μεταπτυχιακών θα πριμοδοτηθούν με μπόνους μοριοδότησης, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου στη Βουλή, ώστε να επαναπροσληφθούν σε άλλη υπηρεσία στο δημόσιο τομέα.

     Όσο για τους καθηγητές των επαγγελμάτων Υγείας, που είναι περίπου οι 6 στους 10 από τους 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων, που μπήκαν σε διαθεσιμότητα, ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε πάλι χθες ότι θα απορροφηθούν από το υπουργείο Υγείας, αφού αξιολογηθούν.

       Ανάλογες καθησυχαστικές δηλώσεις ότι οι καθηγητές που τίθενται σε διαθεσιμότητα, στο πλαίσιο της κινητικότητας, θα απορροφηθούν όπου υπάρχει ανάγκη στο χώρο της Υγείας, έκαναν από κοινού χθες οι υπουργοί Υγείας και Παιδείας κ.κ. Γεωργιάδης και Αρβανιτόπουλος.

        «Θα ήθελα να πω στην ελληνική κοινωνία, δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, και κυρίως σε όλους τους συναδέλφους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ότι εδώ υπάρχει σχεδιασμός και μέριμνα έτσι ώστε την επόμενη μέρα να μπορέσουν κι αυτοί να απορροφηθούν σε άλλους κλάδους».

       Για «σχεδιασμό και μέριμνα» μιλούσε ο κ. Αρβανιτόπουλος και πριν από 48 ώρες. Μόνο που δεν τήρησε αυτά που έλεγε. Ποιους μπορεί να πείσει ότι θα τηρηθούν τα υπόλοιπα;

 πηγή: enet.gr
Κατηγορίες: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.