hotel-staff

Επαγγελματικό περίγραμμα ειδικότητας

Η ειδικότητα αποσκοπεί στη δημιουργία άριστα καταρτισμένων στελεχών που θα δραστηριοποιηθούν στο τομέα των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης.
O/Η απόφοιτος των Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.) της ειδικότητας «Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας»  είναι ένας ειδικευμένος εργαζόμενος, ικανός να χειρίζεται υπεύθυνα και αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:
– Υποδοχή των πελατών στο Ξενοδοχείο και εκτέλεση των σχετικών εργασιών στην Υποδοχή.
– Εργασίες στους ορόφους και τα δωμάτια του Ξενοδοχείου.
– Προμήθεια και διαχείριση του αποθέματος εμπορευμάτων και του υλικού.
– Πώληση και σερβίρισμα φαγητών και κρασιών στο Εστιατόριο.
– Παρασκευή και σερβίρισμα κοκτέιλ και αλκοολούχων ή μη ποτών στο Μπαρ.

Τομείς απασχόλησης

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας καλύπτουν θέσεις εργασίας σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης. Συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, κέντρων διακοπών, εστιατορίων, BAR και επιχειρήσεις catering.

Οδηγός Κατάρτισης
Οδηγός Κατάρτισης

Ωρολόγιο Πρόγραμμα
Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Θέματα Εξετάσεων Πιστοποίησης

programma_none
Πρόγραμμα Μαθημάτων

programma_none
Εξετάσεις Προόδου

programma_none
Τελικές Εξετάσεις