Επαγγελματικό περίγραμμα ειδικότητας
Η ειδικότητα αποσκοπεί στη δημιουργία άριστα καταρτισμένων στελεχών που θα δραστηριοποιηθούν στο τομέα των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης.
O/Η απόφοιτος των Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.) της ειδικότητας «Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας» είναι ένας ειδικευμένος εργαζόμενος, ικανός να χειρίζεται υπεύθυνα και αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:
– Υποδοχή των πελατών στο Ξενοδοχείο και εκτέλεση των σχετικών εργασιών στην Υποδοχή.
– Εργασίες στους ορόφους και τα δωμάτια του Ξενοδοχείου.
– Προμήθεια και διαχείριση του αποθέματος εμπορευμάτων και του υλικού.
– Πώληση και σερβίρισμα φαγητών και κρασιών στο Εστιατόριο.
– Παρασκευή και σερβίρισμα κοκτέιλ και αλκοολούχων ή μη ποτών στο Μπαρ.
Τομείς απασχόλησης
Οι απόφοιτοι της ειδικότητας καλύπτουν θέσεις εργασίας σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης. Συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, κέντρων διακοπών, εστιατορίων, BAR και επιχειρήσεις catering.