Επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό “Ελαιώνας”

Σπουδαστές του Δημοσίου ΙΕΚ Τριφυλίας επισκέφθηκαν την Πέμπτη 18 Μαϊου 2023 τον Αγροτικό Συνεταιρισμό “Ελαιώνας” στους Γαργαλιάνους. Ξεναγήθηκαν στους χώρους των εγκαταστάσεων μας και ενημερώθηκαν για την ιστορία και λειτουργία του Συνεταιρισμού. Συζήτησαν μεταξύ άλλων για δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα για καινοτομία στην παραγωγή και στην εμπορία και πως μπορούν να ανοίξουν νέους ορίζοντες σε ένα αγροτικό τοπίο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Δ.ΙΕΚ

Σας ενημερώνουμε ότι τα  δημόσια Ι.Ε.Κ. και οι Ε.Σ.Κ. αρμοδιότητας ΥΠΑΙΘ ​ θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 19/5/2023 και τη Δευτέρα 22/5/2023 λόγω των εθνικών εκλογών.

Επίσκεψη στο γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης στο Ιστορικό Δημαρχείο του Δήμου Καλαμάτας

ΕΙΚΟΝΑ

Σπουδαστές των ειδικοτήτων Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τεχνικός Αγροτουρισμού του Δημοσίου ΙΕΚ Τριφυλίας επισκέφθηκαν την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 το γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης στο Ιστορικό Δημαρχείο του Δήμου Καλαμάτας.Ξεναγηθηκαν στο ψηφιακό Μουσείο 1821 και στο εκθετήριο με τα Μεσσηνιακά προϊόντα.Η Κυρία Δήμητρα Μαθιοπούλου (Πιστοποιημένη από το σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, Γευσιγνώστρια  και στο olive Routes στην Ανδρούσα ) ενημερώθηκαν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ελιάς Καλαμάτας και του Μεσσηνιακού Ελαιόλαδου.

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας, γνώρισαν και ένα σύνολο παραπροϊόντων από την ελιά και το ελαιόλαδο.Επιδιωξη της λειτουργίας του Γαστρονομικού πλούτου και η σύνδεση του με την Ιστορία και την ανάπτυξη της περιοχής.

Πρόγραμμα διεξαγωγής των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. & Σ.Ε.Κ.

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα διεξαγωγής των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. & Σ.Ε.Κ., οι οποίες θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις ως εξής:

Α’ φάση: 7-8/04/2023 και 28-29/04/2023
Β’ φάση: 6-7/05/2023 και 13-14/05/2023

Δείτε τη σχετική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΕΟΠΠΕΠ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς