Σε εξέλιξη το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «STEAM for kids» .

Το σχολείο μας μαζί με άλλα 26 νηπιαγωγεία δημιουργήσαμε ένα δίκτυο σχολείων όπου όλοι μαζί, μαθητές και  εκπαιδευτικοί υλοποιούμε για 5 μήνες ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «STEAM for kids» .

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται μαζί με εθνικούς και διεθνείς εταίρους με τη συμμετοχή σχολείων από την Τουρκία (10), τη Λιθουανία (6), την Ιταλία (6), τη Βουλγαρία (2), την Ελλάδα (2), θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος επεξεργαζόμαστε τις θεματικές «δεινόσαυροι», «φυτά», «έντομα» και «αυτοκίνητα» μέσα από τη μεθοδολογία STEAM. Η προσέγγιση STEAM πραγματοποιείται προσεγγίζοντας την κάθε θεματική  διεπιστημονικά  μέσα από τις επιστήμες της φυσικής (S), τεχνολογίας(T), μηχανικής(E), τέχνης(A) και των μαθηματικών(M).

Οι μαθητές μας μέσω του προγράμματος έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε κοινά παιδαγωγικά έργα και να  ανταλλάσσουν απόψεις και ιδέες με μαθητές των υπολοίπων χωρών.

Με τη χρήση των τεχνολογικών εργαλείων μοιραζόμαστε τα έργα μας και βλέπουμε τις κατασκευές των υπόλοιπων σχολείων. Επιπλέον γνωρίσαμε τις χώρες, τις πόλεις τους, και τη γλώσσα που μιλούν!

Ανώνυμο σχέδιο 1

Ανώνυμο σχέδιο