Αθλητισμός και Τέχνη
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επιμορφωτική συνάντηση καθηγητών Φυσικής Αγωγής Ν. Θεσπρωτίας
S2

Η Συντονίστρια Φυσικής Αγωγής ΠΕ11 Φανή Μπισκανάκη προσκαλεί τις/τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, σε παιδαγωγική τηλεσυνάντηση με θέμα:

«Παιδαγωγική στη Φυσική Αγωγή και διδακτικό συμβόλαιο στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Θα συμμετέχουν με εισήγηση:

1. H Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου ΠΕ 02 Μαρούλα Παπαευσταθίου με Θέμα: «Αυτοεκτίμηση και ευεξία: Τακτικές βελτίωσης της εικόνας του εαυτού μας»,

2. Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Γεώργιος Παπαποστόλης με θέμα:

«Διδακτικά παιγνίδια για κατανόηση «Μια πρόταση για την διδασκαλία των αθλοπαιδιών».

Η τηλεσυνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 13:00 – 14:30 στην πλατφόρμα Webex, μέσω του συνδέσμου:https://minedu-secondary2.webex.com/meet/fbiskanaki

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ11

ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου

Μπισκανάκη Φανή

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 8 η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, συμμετείχαν τα σχολεία της Α/θμίας Θεσπρωτίας τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα με τα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας και προστασίας για την ασφάλεια των μαθητών μας και όλων των συμμετοχόντων , για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού SARS-COV.

Με την καθοδήγηση των καθηγητών Φυσικής Αγωγής και δασκάλων , ποικίλες δράσεις/δραστηριότητες και εκδηλώσεις όπως (περπάτημα – τρέξιμο στο δάσος – παιχνίδια και χορό στις αυλές των σχολε΄ίων – σχοινάκι – ζωγραφιές – κολλάζ, κ.α.), έγιναν στα σχολεία μας .
«Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά»

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλή σχολική χρονιά 2021-22

Αγαπητοί συνάδελφοι, μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει ξανά σε δύσκολες συνθήκες λόγω κορωνοϊού, με ελπίδα και αισιοδοξία για μία δημιουργική χρονιά με υγεία , πρόοδο, συνεργασία .

Στη δύσκολη αυτή εποχή ως Υ.ΦΑ.ΣΧ.Α Α/θμίας Θεσπρωτίας σε συνεργασία με την συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Φυσικής Αγωγής κ. Μπισκανάκη Φανή , θα είμαστε δίπλα σας , προσπαθώντας να υποστηρίξουμε και να αναδείξουμε το έργο σας .

Για τον έγκαιρο σχεδιασμό σχολικών προγραμμάτων – αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ – σεμιναρίων , θα εκτιμούσαμε να μας στείλετε τη γνώμη σας – τις προτάσεις σας τις ανάγκες και το εκτιμώμενο χρόνο διεξαγωγής έως 25/9/21 , ώστε να έχουμε μια δημιουργική εποικοδομητική συνεργασία .

Καλή σχολική Αθλητική χρονιά

Με εκτίμηση

Γιάννης Δημάκας ΥΦΑΣΧΑ Α/θμιάς Δ/νσης Θεσπρωτίας

τηλ . γραφείου 2665022291 Κιν. 6932773519 mail@dipe.thesp.sch και dimakas@hotmail.com

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ολυμπιακό Πνεύμα το Αθάνατο !!
tokyo17


Επι ευκαιρία της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού των Ολυμπιακών Αγώνων που γίνονται στο Τόκιο, μία από τις πολλές ιστορίες για το μεγαλείο των αγώνων και την αξία τους !!
Οι αξίες μεταδίδονται από γενιά σε γενιά ′′ Πάνω απ΄όλα πρέπει να είμαστε άνθρωποι” ????????
Ο Κενυάτης δρομέας Αμπέλ Μουτάι ήταν μόνο λίγα μέτρα από τη γραμμή του τερματισμού, αλλά μπερδεύτηκε με τις πινακίδες και σταμάτησε, νομίζοντας ότι είχε τελειώσει τον αγώνα.
Ο ΙΣΠΑΝΟΣ, Ιβάν Φερνάντεζ , ήταν ακριβώς πίσω του και, συνειδητοποιώντας τί συνέβαινε, άρχισε να φωνάζει στον Κενυάτη για να συνεχίσει να τρέχει. Ο Μουτάι δεν ήξερε ισπανικά και δεν καταλάβαινε.
Συνειδητοποιώντας τί συνέβαινε, ο Φερνάντεζ ώθησε τον Μουτάι στη νίκη.
Ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Ιβάν, ′′ Γιατί το έκανες αυτό?” Ο Ιβάν απάντησε, ′′ Πάνω απ΄όλα πρέπει να είμαστε άνθρωποι.”
Ο ρεπόρτερ επέμεινε ′′ Μα γιατί άφησες τον Κενυάτη να κερδίσει?” απάντησε ο Ιβάν, ′′ Δεν τον άφησα να κερδίσει, θα κέρδιζε. Ο αγώνας ήταν δικός του.”
Ο ρεπόρτερ επέμεινε και ξαναρώτησε, ′′ Μα θα μπορούσες να νικήσεις!”
Ο Ιβάν τον κοίταξε και απάντησε: ′′ Αλλά τότε ποια θα ήταν η αξία της νίκης μου; Ποια θα ήταν η τιμή αυτού του μεταλλίου; Τί θα σκεφτόταν η Μητέρα μου γι ‘ αυτό?”
Οι αξίες μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Τις αξίες τις διδάσκουμε στα παιδιά μας .Όταν συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα στους Ολυμπιακούς αγώνες , τότε αισθανόμαστε να εμπνεόμαστε από το Ολυμπιακό Πνεύμα το Αθάνατο !!

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φυσική Αγωγή στην Α/θμια Θεσπρωτίας τη περίοδο της πανδημίας
IMG_20210623_123554

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλές γιορτές !!
17 Δεκ 2020

Καλές γιορτές !!

Συντάκτης: ΔΗΜΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ | Κάτω από: Διάφορα

christmas tree ornament

“christmas tree ornament” από zaimoku_woodpile διατίθεται με άδεια χρήσης CC by-2.0

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκπαιδευτικό υλικό χειροσφαίρισης

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 1° Street handball στην Ηγουμενίτσα !!

 

 

– Εκπαιδευτικό υλικό χειροσφαίρισης  για συναδέλφους καθηγητές Φυσικής Αγωγής Α/θμίας Εκπαίδευσης , από την  επιμορφωτική συνάντηση Καθηγητών Φυσικής Αγωγής που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της συντονίστριας Φυσικής  Αγωγής Ηπείρου κ. Φανή Μπισκανάκη και την Ομοσπονδία  Χειροσφαίρισης Ελλάδας  στις 17-10-2019 στην Ηγουμενίτσα !!

 

 Λήψη αρχείου

 

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Eπιμορφωτική συνάντηση καθηγητών Φυσικής Αγωγής Ν. Θεσπρωτίας !!

    Την Πέμπτη 17 Οκτώβρη  πραγματοποιήθηκε  η επιμορφωτική συνάντηση καθηγητών Φυσικής Αγωγής Ν. Θεσπρωτίας που διοργανώθηκε από την  Κα Φανή Μπισκανάκη  Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής Ηπείρου, στο κλειστό Γυμναστήριο Ηγ/τσας ’’Αλ.Τσιάβου’’   Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:  
       1.  «Η Διδασκαλία της Χειροσφαίρισης στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής για μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης    

      2. «Η Διδασκαλία της Αντισφαίρισης στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής για μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 1ο Tουρνουά Χάντμπολ στην Παραμυθιά !!

Με το σύνθημα  « Έλα να παίξουμε μαζί » 130 μαθητές του Δήμου Σουλίου  από τα Δημοτικά σχολεία  Παραμυθιάς  ,  Γαρδικίου – Σκανδάλου,  Γλυκής  – Ποταμιάς  και του  Σχολικό κέντρο   Ξηρολόφου, συμμετείχαν με πνεύμα ομαδικότητας  και  συνεργασίας  για τη χαρά του  παιχνιδιού, στο  1ο  Tουρνουά   Χάντμπολ, που  διοργάνωσε  η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανάπτυξης  Ομοσπονδίας  Χειροσφαίρισης Ελλάδας,  στις 26 Νοεμβρίου  2019 στο κλειστό  γυμναστήριο Παραμυθιάς !!

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ” Παιδί μου Στέλιο να τρέχεις πάντα ” !!!

Στέλιος Κυριακίδης  “FOR GREECE” !!!

 

   Κατοχή !! 1946…και ο 36χρονος Στέλιος Κυριακίδης αποφάσισε να συμμετάσχει στον περίφημο πεντηκοστό Διεθνή Μαραθώνιο της Βοστώνης(42.195μ) μετά απο τιμητική πρόσκληση των διοργανωτών.
Η σύζυγός του έσπευσε να τον αποθαρρύνει αφού λόγω της Κατοχής ήταν αδύναμος και υποσιτισμένος. Είχε πέντε χρόνια να αγωνιστεί. Ο ίδιος όμως είχε πάρει την απόφασή του…πουλώντας προσωπικά του αντικείμενα και μετά απο πολλές και αγωνιώδεις προσπάθειες , ο Κυριακίδης κατάφερε τελικά να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για την Αμερική και στις 4.4. 1946 έφτασε στην Βοστώνη. Οι γιατροί των αγώνων βλέποντάς τον αδύναμο εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους και δίστασαν για το αν έπρεπε να του δώσουν άδεια να συμμετάσχει. Στην ουσία φοβόντουσαν για την ίδια του την ζωή.
Ο Στέλιος όμως δεν δεχόταν κουβέντα και δήλωνε αποφασιστικά: “¨Ηρθα για να τρέξω για επτά εκατομμύρια πεινασμένους Έλληνες και θα τρέξω!” Ετσι υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι παίρνει ο ίδιος την ευθύνη για τον εαυτό του.
Στις 20 Απριλίου του 1946 δόθηκε η εκκίνηση του φημισμένου 50ου μαραθωνίου της Βοστώνης με μεγάλο φαβορί τον Αμερικανό Τζόνι Κέλι.
Ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος έτρεξε με την γνωστή του τακτική(ξεκινούσε χαλαρά για να κρατά δυνάμεις και επιτάχυνε μετά το μέσο της διαδρομής).
Με την δύναμη της ψυχής του, κατάφερε να είναι μπροστά στα τελευταία χιλιόμετρα. Δεν του επιτρεπόταν να μη νικήσει…
΄Ενας ηλικιωμένος μετανάστης στην διαδρομή έτρεχε κοντά του και του έδινε κουράγιο φωνάζοντάς του:” Για την Ελλάδα Στέλιο μου! Για τα παιδιά σου!!!”
Οι κουβέντες αυτές έδωσαν κουράγιο στον Στέλιο και μ’όλα τα σωματικά του αποθέματα κατάφερε να φτάσει στην νίκη, φωνάζοντας στον τερματισμό:
“FOR GREECE” !!

    Ο χρόνος του 2.29.27 αποτέλεσε τον καλύτερο χρόνο στην Ευρώπη και για 22 χρόνια τον καλύτερο στην Ελλάδα.
Ο Κέλυ όταν ρωτήθηκε γιατί δεν κατάφερε να κερδίσει απάντησε: Πώς θα μπορούσα να κερδίσω ποτέ έναν τέτοιο αθλητή? Εγώ έτρεχα για τον ευατό μου κι’αυτός για μια ολόκληρη πατρίδα..!”
Η νίκη του προκάλεσε πάταγο! Οι Αμερικανοί έσπευσαν να του δώσουν χρήματα και να του προτείνουν να μείνει στις ΗΠΑ. Ο ίδιος όμως άφησε άφωνο ακόμη και τον πρόεδρο της Αμερικής Τρούμαν όταν τον ρώτησε τι θα ήθελε να του προσφέρει ως δώρο.
” Για μένα δεν θέλω τίποτα! Μόνο για την Ελλάδα βοήθεια!”
Έμεινε στην Αμερική και για ένα μήνα πάλεψε να μαζέψει βοήθεια για την πατρίδα…
Καθώς η νίκη του είχε συγκινήσει τους Αμερικάνους και τους ομογενείς, το ποσό που κατάφερε να συγκεντρώσει έφθασε τα 250.000 δολάρια (τεράστιο ποσό για την εποχή) ενώ η οικογένεια Λιβανού έστειλε έξι πλοία με είδη πρώτης ανάγκης στην δοκιμαζόμενη Ελλάδα.
Η βοήθεια αυτή ονομάστηκε” Πακέτο Κυριακίδη”
Στις 23 Μαίου 1946, ο Κυριακίδης επέστεψε στην Ελλάδα , όπου τον περίμεναν ένα εκατομμύριο Έλληνες για να τον υποδεχτούν με τιμές ήρωα ενώ για πρώτη φορά μετά την κατοχή, φωταγωγήθηκε η Ακρόπολη προς τιμή του!
Δακρυσμένος κατά την διάρκεια της επίσημης τελετής στους Στύλους το Ολυμπίου Διός δήλωνε: ” Eίμαι υπερήφανος που είμαι Έλλην “ !!

Μέχρι το τέλος της ζωής του, αφιερώθηκε σε φιλανθρωπικά έργα και στον προσκοπισμό ενώ προέτρεπε τα παιδιά να στραφούν στον αθλητισμό, δημιουργώντας το γυμναστήριο “Αθλητικός όμιλος Φιλοθέης”
Ο ήρωας Στέλιος Κυριακίδης γεννήθηκε στην Κύπρο το 1910. Μετακόμισε στην Αθήνα το 1934 και εργάστηκε ως εισπράκτορας στην ηλεκτρική εταιρεία χωρίς να εγκαταλείψει ποτέ τον αθλητισμό με τον οποίο ασχολιόταν απο μικρό παιδί, Ηταν αυτός που κατέρριψε την πανελλήνια επίδοση του Σπύρου Λούη. Ο ίδιος ο Λούης κάλεσε τον Κυριακίδη στο σπίτι του και του είπε:

 ” Παιδί μου Στέλιο  να τρέχεις πάντα, γιατί εμείς οι Έλληνες γεννηθήκαμε για να τρέχουμε. Μόνο έτσι καταφέραμε να ζήσουμε τόσους αιώνες “   Μετά την είσοδο των Ναζιστών στην Αθήνα το 1941 , ο Κυριακίδης παντρεύτηκε την Ιφιγένεια και απέκτησαν τρία παιδιά. Το 1943 συνελήφθη απο τους Γερμανούς με άλλα 49 άτομα(τα οποία εκτελέστηκαν). Για καλή του τύχη ο Γερμανός αξιωματικός ήταν μαραθωνοδρόμος και τον άφησε ελεύθερο, όταν βρήκε στο πορτοφόλι του την κάρτα διαπίστευσης των Ολυμπιακών αγώνων του 1936 στο Βερολίνο.
Πέθανε στις 10 Δεκεμβρίου του 1987 και τάφηκε στον Πύργο Κορινθίας