Αθλητισμός και Τέχνη
28 Ιούλ 2021

Ολυμπιακό Πνεύμα το Αθάνατο !!

Συντάκτης: ΔΗΜΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ | Κάτω από: Εκδηλώσεις, Σχολικοί Αγώνες, Φυσική Αγωγή
tokyo17


Επι ευκαιρία της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού των Ολυμπιακών Αγώνων που γίνονται στο Τόκιο, μία από τις πολλές ιστορίες για το μεγαλείο των αγώνων και την αξία τους !!
Οι αξίες μεταδίδονται από γενιά σε γενιά ′′ Πάνω απ΄όλα πρέπει να είμαστε άνθρωποι” ????????
Ο Κενυάτης δρομέας Αμπέλ Μουτάι ήταν μόνο λίγα μέτρα από τη γραμμή του τερματισμού, αλλά μπερδεύτηκε με τις πινακίδες και σταμάτησε, νομίζοντας ότι είχε τελειώσει τον αγώνα.
Ο ΙΣΠΑΝΟΣ, Ιβάν Φερνάντεζ , ήταν ακριβώς πίσω του και, συνειδητοποιώντας τί συνέβαινε, άρχισε να φωνάζει στον Κενυάτη για να συνεχίσει να τρέχει. Ο Μουτάι δεν ήξερε ισπανικά και δεν καταλάβαινε.
Συνειδητοποιώντας τί συνέβαινε, ο Φερνάντεζ ώθησε τον Μουτάι στη νίκη.
Ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Ιβάν, ′′ Γιατί το έκανες αυτό?” Ο Ιβάν απάντησε, ′′ Πάνω απ΄όλα πρέπει να είμαστε άνθρωποι.”
Ο ρεπόρτερ επέμεινε ′′ Μα γιατί άφησες τον Κενυάτη να κερδίσει?” απάντησε ο Ιβάν, ′′ Δεν τον άφησα να κερδίσει, θα κέρδιζε. Ο αγώνας ήταν δικός του.”
Ο ρεπόρτερ επέμεινε και ξαναρώτησε, ′′ Μα θα μπορούσες να νικήσεις!”
Ο Ιβάν τον κοίταξε και απάντησε: ′′ Αλλά τότε ποια θα ήταν η αξία της νίκης μου; Ποια θα ήταν η τιμή αυτού του μεταλλίου; Τί θα σκεφτόταν η Μητέρα μου γι ‘ αυτό?”
Οι αξίες μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Τις αξίες τις διδάσκουμε στα παιδιά μας .Όταν συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα στους Ολυμπιακούς αγώνες , τότε αισθανόμαστε να εμπνεόμαστε από το Ολυμπιακό Πνεύμα το Αθάνατο !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.