Εκδρομές

Διδακτικές επισκέψεις και εκδρομές σχολικού έτους 2018-19

Κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους 2018-19 πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδρομές:

— Επίσκεψη της Α και Β Γυμνασίου στις εγκαταστάσεις της «Γραμμής του χρόνου» στην Ποσειδωνία Κορίνθου και ξενάγηση στην έκθεση με τίτλο: «6km από την αρχαία Δίολκο στη Διώρυγα της Κορίνθου» στις 24/10

— Επίσκεψη της Γ Γυμνασίου στις 24/10 στο εργαστήρι ρομποτικής Citylab. Οι μαθητές ήταν κατενθουσιασμένοι απ’ όσα έμαθαν και από τις βιωματικές δράσεις στους χώρους του εργαστηρίου.

— Στις 19/12 η Β΄ Γυμνασίου επισκέφθηκε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και παρακολούθησε το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Βυζάντιο, άνθρωποι και επικοινωνία». Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν στη «Θόλο» τη διαδραστική προβολή «Αγία Σοφία, 1500 χρόνια ιστορίας».

— Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού επισκέφθηκε στις 5/12 η Α’ Γυμνασίου και οι μαθητές παρακολούθησαν στη «Θόλο» τη διαδραστική προβολή «Αρχαία Αθήνα-Ακρόπολη».

— Στις 5/12, η Γ΄ Γυμνασίου επισκέφθηκε τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η επίσκεψη περιλάμβανε: 1) Υποδοχή και καλωσόρισμα στην Κοσμητεία της Σχολής από εκπροσώπους των τμημάτων. Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν από την υποδοχή και την άψογη οργάνωση της ξενάγησης. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Κοσμητεία της Σχολής τόσο για το πρόγραμμα των ξεναγήσεων όσο και για την πολύ θερμή υποδοχή των μαθητών μας.

   Υποδοχή των μαθητών μας στην αίθουσα της κοσμητείας

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης ‘Ολοι οι μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν στις 7/2/19 στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας τη θεατρική παράσταση «Το συρματόπλεγμα» στο θέατρο «Θησείον». Οι μαθητές παρακολούθησαν με πολλή σοβαρότητα το έργο, συζήτησαν με τους ηθοποιούς και ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά με καινούρια παράσταση…

Επίσκεψη των μαθητών της Α’ Γυμνασίου στην έκθεση της Helmepa στο ξενοδοχείο «Alkyon» στις 9/4. Η έκθεση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Βέλου-Βόχας. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην έκθεση, παρακολούθησαν ένα ντοκιμαντέρ για τις συνέπειες της οικολογικής καταστροφής των θαλασσών, γεύτηκαν εδέσματα από τον μπουφέ και έφυγαν παίρνοντας ενημερωτικά φυλλάδια.

           

Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στα Ιωάννινα στις 17-18 Απριλίου 2019

Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου που εκπονούν πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: «Διαδρομές μνημείων φύσης και πολιτισμού της Κορινθίας» επισκέφτηκαν τα Ιωάννινα.  Την πρώτη ημέρα έφτασαν στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και ξεναγήθηκαν στο αρχαίο θέατρο. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το μουσείο Βρέλλη και το απόγευμα περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Τη δεύτερη ημέρα οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν με την επίσκεψη σε πετρογέφυρα στα Ζαγοροχώρια και στο νησί της λίμνης όπου είδαν το σπίτι του Αλή Πασά και γευμάτισαν. Ήταν μια εμπειρία ξεχωριστή και τα παιδιά μας αποκόμισαν πλούσιες γνώσεις.

Συνοδοί καθηγητές: Ολυμπία Χασούρα, Ελένη Βασιλοπούλου, Γεωργία Νάστου

 

============================================================

Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αίγινα

Στις 26 και 27 Απριλίου 2018 οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου που εκπονούν πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: «Καποδίστριας: ένα διαχρονικό πρότυπο ηγέτη» επισκέφτηκαν την Αίγινα. Η εκδρομή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Την πρώτη ημέρα ξεναγήθηκαν στη Μητρόπολη της Αίγινας όπου ορκίστηκε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας και εκεί βρίσκεται ο θρόνος του. Ευχαριστούμε θερμά τον π. Εμμανουήλ Γιαννούλη για την υποδοχή που μας έκανε και για τη λεπτομερή ιστορική αναφορά στα γεγονότα της εποχής εκείνης. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στα κτίρια της καποδιστριακής περιόδου στην πόλη της Αίγινας.

Τη δεύτερη ημέρα οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν με την επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και με την ξενάγηση στην Παλαιοχώρα και στο ναό της Αφαίας. Ήταν μια ευχάριστη εκδρομή και τα παιδιά μας αποκόμισαν πλούσιες γνώσεις.

Συνοδοί καθηγητές: Ολυμπία Χασούρα, Ελένη Βασιλοπούλου, Γεωργία Νάστου

 

 

=========================================================================

Διδακτική Επίσκεψη στο κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017, η Β΄ Γυμνασίου επισκέφθηκε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και παρακολούθησε το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Βυζάντιο, άνθρωποι και επικοινωνία.

Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν στη «Θόλο» τη διαδραστική προβολή «Αγία Σοφία, 1500 χρόνια ιστορίας». 

Συνοδοί καθηγητές: Ολυμπία Χασούρα, Μαυρέτα Μπουρσινού, Γεωργία Νάστου

 

Διδακτική επίσκεψη στη Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών

Την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, η Α΄ Γυμνασίου επισκέφθηκε τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η επίσκεψη περιλάμβανε: 1) Υποδοχή και καλωσόρισμα από την Κοσμήτορα της Σχολής, Καθηγήτρια κ. Ελένη Καραμαλέγκου και τους εκπροσώπους των τμημάτων.

Υποδοχή στην αίθουσα της Κοσμητείας

2) Ενημέρωση και παρακολούθηση μαθήματος στο Εργαστήριο Φωνητικής και Υπολογιστικής Γλωσσολογίας.

Εργαστήριο Φωνητικής και Υπολογιστικής Γλωσσολογίας

 

3) Παρακολούθηση μαθήματος του Τμήματος Φιλολογίας, 4) Επίσκεψη στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

 

 

 

 

 

 

Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης

 

 

και 5) Επίσκεψη στο Εργαστήριο Μουσικής Ακουστικής Τεχνολογίας του τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Εργαστήριο Μουσικής Ακουστικής Τεχνολογίας

Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν από την υποδοχή και την άψογη οργάνωση. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Κοσμητεία της Σχολής τόσο για το πρόγραμμα των ξεναγήσεων όσο και για την πολύ θερμή υποδοχή των μαθητών.

Συνοδοί καθηγητές: Ολυμπία Χασούρα, Ελένη Βασιλοπούλου, Ασπασία Γκίκα

 

Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Φωταερίου, στην Τεχνόπολη, Γκάζι

Την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017, η Γ’ Γυμνασίου επισκέφθηκε το Μουσείο Φωταερίου, στο Γκάζι. Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ξεναγήθηκαν σε διάφορα σημεία του εργοστασίου ακολουθώντας τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, θαύμασαν τον εξοπλισμό και τα παλαιά μηχανήματα και  εξοικειώθηκαν με έννοιες όπως η βιομηχανική κληρονομιά. Στη συνέχεια παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Εργοστάσιο+ Εμείς» όπου είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ομαδικά ανακαλύπτοντας μέσω δραστηριοτήτων την ιστορία του εργοστασίου.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Έλληνας Ζήνων και Μελισσάρη Σοφία

42900429864304343064430764312543131DSC_0108DSC_0114

 

 

 

Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος-αφιερώματος στα 60 χρόνια από το θάνατο του Ν. Καζαντζάκη, οι μαθητές μας πραγματοποίησαν διήμερη εκδρομή στη Στούπα της Μεσσηνιακής Μάνης και στην Καλαμάτα. Η εμπειρία ήταν μοναδική!

Περπάτησαν στα μέρη όπου έζησε για δύο χρόνια ο Νίκος Καζαντζάκης με τον Αλέξη Ζορμπά (πραγματικό όνομα Γεώργιος Ζορμπάς)

  • Θερμές ευχαριστίες στην κ. Γεωργιλέα Αικατερίνη της οποίας ο πατέρας ήταν βαφτιστήρι του Ζορμπά, μας ξενάγησε στο ορυχείο και μας  διέθεσε πολύτιμο υλικό.

Ακολουθούν φωτογραφίες της εκδρομής:

9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΣΤΟΥΠΑ