Vivlosmania!!!

Mενού ιστολογίου:

Στήλες Εφημερίδας

Ιστορικό

Διαγωνισμός Διηγήματος

Διαγωνισμός Διηγήματος

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Διηγήματος...

Αναζήτηση

Blogroll

Σχολικές γιορτές!

1η γιορτή : Τρίτη 28η Οκτώβριου:

Η κυρία Λάκη πρότεινε σε κάποια παιδιά από την τάξη μας να συμμετέχουν στη χορωδία με την κύρια Λεοντιαδου. Στις πρόβες που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα , τα παιδιά με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους τραγούδησαν τραγούδια σχετικά με το έπος του ’40 και η κυρία Λάκη ετοίμασε μια εξαιρετική παρουσίαση με τη βοήθεια του προγράμματος Power Point. Την ημέρα της γιορτής, η χορωδία ,με την καθοδήγηση της Κυρίας Λεοντιάδου, είπε τραγούδια συγκινητικά. Σε αυτή την εξαιρετική παρουσίαση , που ετοίμασε η κυρία Λάκη , τα παιδιά και οι καθηγητές παρακολουθήσαμε εικόνες και κείμενα σχετικά με την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

 

2η γιορτή : Δευτέρα 17η Νοεμβρίου

Την ημέρα αυτή , ανεβάσαμε τη θεατρική παράσταση με τίτλο: « ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ανακρίνεται». Επιπλέον, έγινε απαγγελία ποιημάτων στη μνήμη των παιδιών που θυσίασαν τη ζωή τους για να απομακρύνουν το τέρας της δικτατορίας.

 

3η γιορτή : Παρασκευή Φεβρουαρίου 2015

Το αποκριάτικο πάρτι που έγινε στο σχολείο μας ήταν καταπληκτικό. Φέραμε πολλά γλυκά, αναψυκτικά, πίτσες , τυροπιτάκια , λουκανικοπιτάκια, σπανακοπιτάκια και κρουασανάκια σοκολάτας. Βάλαμε μουσική και χορέψαμε. Αρχικά, αφού φάγαμε καλά , ακούσαμε λίγα ποπ και ροκ κομμάτια της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής. Το πάρτι άρχισε 9:00 και τέλειωσε 12:30. Αγοράσαμε λαχνούς που έκαναν 5€, ο καθένας αλλά κερδίσαμε όλοι από ένα δώρο. Οι καθηγητές μεταμφιέστηκαν σε κότες , άλλα παιδιά μεταμφιέστηκαν φορώντας αποκριάτικες στολές , ενώ άλλα απλά διακόσμησαν το κεφάλι και το πρόσωπο τους με έντονα χρώματα. Μετά από λίγη ώρα και ενώ είχαμε εξαντληθεί από τον πολύ χορό από το φούρνο της γειτονιάς , ήρθαν ζεστά σουβλάκια, τα οποία ήταν κερασμένα από τους καθηγητές μας.

WP_20150324_09_21_35_Pro

4η γιορτή: Τρίτη 24η Μαρτίου:

Αρχικά , τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, κάποια από τα παιδιά έκαναν πρόβες για την γιορτή. Σε αυτές τις πρόβες , προετοιμάσαμε τα ποιήματα που θα απαγγείλαμε. Επίσης τραγουδήσαμε κάποια τραγούδια σχετικά με την επανάσταση του 1821. Τραγουδήσαμε με τη βοήθεια της Κυρίας Λεοντιάδου και με την καθοδήγηση της το «Να’ ταν το 21» και το «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ». Αργότερα, προετοιμάσαμε την αίθουσα που θα πραγματοποιούνταν η γιορτή. Στολίσαμε το χώρο με σημαίες και σταυρούς. Την Τρίτη , το πρωί , κατά τις 9 η ώρα , αφού μαζεύτηκαν όλα τα παιδιά ,οι καθηγητές μας έκαναν μια μικρή εισαγωγή , στην οποία μας μίλησαν για την εθνική μας επέτειο. Στη συνέχεια, άρχισε η γιορτή. Αρχικά, έγινε η απαγγελία ποιητικών έργων από τους μαθητές. Μετά την απαγγελία , δύο ομάδες μαθητών , μια ομάδα κοριτσιών και μια ομάδα αγοριών χόρεψαν κάποια από τα πατριωτικά μας τραγούδια. Τα αγόρια χόρεψαν τα «Παιδιά της Σαμαρίνας» και τα κορίτσια το «Να ‘τανε το 21». Όλοι αποχωρήσαμε φανερά συγκινημένοι , αφού παρασυρθήκαμε από το κλίμα της γιορτής και νιώσαμε περήφανοι για τα κατορθώματα των ηρώων.

Ελευθερία Βερνίκου (Α΄ τάξη)

Ευαγγελία Μαργαρίτη (Α΄ τάξη)