Vivlosmania!!!

Mενού ιστολογίου:

Στήλες Εφημερίδας

Ιστορικό

Διαγωνισμός Διηγήματος

Διαγωνισμός Διηγήματος

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Διηγήματος...

Αναζήτηση

Blogroll

Η ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ.

agia anna

Πριν από τις διακοπές του Πάσχα το δεκαπενταμελές συμβούλιο του σχολείου μας πρότεινε στο σύλλογο των καθηγητών να πάμε μια εκδρομή.

            Ο σύλλογος και ο διευθυντής συμφώνησαν, οργάνωσαν τον περίπατο και έτσι την  Πέμπτη, 3 Απριλίου, έγινε η εκδρομή. Ήταν μια όμορφη ηλιόλουστη ημέρα. Ξεκινήσαμε με το λεωφορείο όλοι απ’ το σχολείο, παιδιά και καθηγητές, με μεγάλη χαρά και διάθεση να κάνουμε αυτήν την ανέμελη, ξέγνοιαστη αλλά και εκπαιδευτική εκδρομή. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με το τυροκομείο μας, της Ένωσης που βρίσκεται ανάμεσα στο Αγερσανί και το Γλυνάδο. Εκεί παρασκευάζονται όλα τα τυροκομικά προϊόντα της Νάξου, και βέβαια η γνωστή γραβιέρα Νάξου. Μπήκαμε μέσα και ο διευθυντής, κος Γιάννης Κάβουρας, μας ξενάγησε σε μερικούς από τους χώρους του τυροκομείου, είδαμε πως παρασκευάζονται τα τυριά και γενικά για τα προϊόντα που παράγει και διακινεί η Ένωση.

Μετά φύγαμε με προορισμό τα «Ύρια», που είναι κοντά στο τυροκομείο και έτσι  πήγαμε με τα πόδια ένα ωραίο περίπατο για να δούμε από κοντά το Ναό του Διονύσου και το Μουσείο που βρίσκεται εκεί. Στο χώρα αυτό εργάζονταν δύο ξεναγοί οι οποίοι μας έδειξαν και μας μίλησαν για όλα τα ευρήματα που βρίσκονταν στον εξωτερικό χώρο αλλά και μέσα στο Μουσείο. Τελειώνοντας από εκεί, αφού ακούσαμε όλα τα υπέροχα για την μακραίωνη ιστορία  των Υρίων, φύγαμε για να πάμε κάπου όπου θα τελείωνε ευχάριστα η εκδρομή. Μπήκαμε στο λεωφορείο και ξεκινήσαμε για την Αγία Άννα, μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού μας.

yria2Ήταν τόσο όμορφα, η μέρα ήταν ηλιόλουστη και  ειδικά όταν κάναμε βόλτα στην ακροθαλασσιά ήταν καταπληκτικά. Όλοι μαζί κάναμε βόλτες στο λιμανάκι και πιο κάτω, προς το Μάραγκα απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα. Αργότερα, γυρίσαμε και καθίσαμε στο εστιατόριο «Γοργόνα» όπου φάγαμε, χορέψαμε και διασκεδάσαμε.

Ήταν μια πολύ όμορφη εκδρομή. Πιστεύω πως όλοι μας, παιδιά και καθηγητές, ευχαριστηθήκαμε την εκδρομή και περάσαμε ΤΕΛΕΙΑ !

 

 

    Άννα, Α’ Γυμνασίου