Καραμέλες Γάλακτος
☺Καραμέλες γάλακτος :
ΥΛΙΚΑ :
· 1 κούπα κρέμα γάλακτος
· 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
· 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
· 1 1/2 κούπα ζάχαρη
· 1/4 της κούπας γλυκόζη
· 1/4 της κούπας νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε 1 κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος το βούτυρο και το αλάτι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Σε 1 τηγάνι βάζουμε το νερό την ζάχαρη και τη γλυκόζη και από όταν αρχίσει να βράζει μετράμε 5 λεπτά. Ρίχνουμε με προσοχή γιατί θα φουσκώσει λίγο την κρέμα με το βούτυρο που έχουμε ήδη ζεστάνει. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Ανάλογα με το τηγάνι μας θα αυξήσουμε ή θα μειώσουμε την θερμοκρασία ώστε να μην χυθεί έξω. Σιγά σιγά θα δούμε την καραμέλα να σκουραίνει και να πήζει.
Ιωάννα Β΄Τάξη.
Ημερ: 15 Δεκεμβρίου 2013 Κατηγορίες: Συνταγές.