Vivlosmania!!!

Mενού ιστολογίου:

Στήλες Εφημερίδας

Ιστορικό

Διαγωνισμός Διηγήματος

Διαγωνισμός Διηγήματος

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Διηγήματος...

Αναζήτηση

Blogroll

Ανακύκλωση μπαταριών

Αγαπητοί αναγνώστες της εφημερίδας μας. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω κάτι που νομίζω οι περισσότεροι αγνοούμε, είναι η ανακύκλωση μεταξύ των άλλων συσκευών και μπαταρίες. Μ’ αυτό τον τρόπο προστατεύουμε τον πλανήτη μας από διάφορες καταστροφές. Γι’ αυτό εμείς οι ίδιοι πρέπει να κάνουμε την αρχή για το καλό του πλανήτη μας ξεκινώντας από την ανακύκλωση της μπαταρίας.

Έτσι ανακυκλώνοντας μπαταρίες κάνουμε οικονομία στα μέταλλα – από τα οποία είναι κατασκευασμένες οι μπαταρίες – που βγαίνουν από το φλοιό της γης, οι οποίες δεν διασπώνται. Λοιπόν χωρίς την ανακύκλωση ξοδεύουμε μέταλλα και έτσι καταστρέφουμε τον φλοιό της γης. Επίσης όταν πετάμε τις μπαταρίες, αυτές ανακατεύονται μαζί με τα άλλα σκουπίδια και πετιόνται στις χωματερές προκαλώντας αν είναι εύφλεκτες πυρκαγιές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του προσωπικού. Ακόμα με τις πυρκαγιές απελευθερώνεται το διαβρωτικό οξύ που περιέχουν οι μπαταρίες καταστρέφοντας τον φλοιό της γης. Επίσης προκαλεί προβλήματα σο δέρμα και στα μάτια των ανθρώπων. Η ανακύκλωση περιορίζει την σπατάλη πρώτων υλών, καθώς ξαναβγάζουμε ρεύμα παραγωγής στη μπαταρία και έτσι την ξαναχρησιμοποιούμε. Με την εξόρυξη και την επεξεργασία των μετάλλων σπαταλάμε ρεύμα και αέριο, καθώς και ενέργεια για την μετατροπή μεταλλευμάτων σε μέταλλα.

Αφού θελήσουμε να αρχίσουμε να ανακυκλώνομε μπαταρίες ας μάθουμε που μπορούμε να ανακυκλώνουμε μπαταρίες. Μπορούμε να τις ανακυκλώσουμε σε όλους τους δημόσιους χώρους που έχουν, αλλά και σε σχολεία.

Βασίλης Ζ. – Α΄Τάξη

Σκίτσο: Παναγιώτα Χ. – Β’ Tάξη

6 σχόλια

  1. Comment from stella nikolaki      
    Time 7 Μαρτίου 2012 στις 11:38

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΥΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *