Vivlosmania!!!

Mενού ιστολογίου:

Στήλες Εφημερίδας

Ιστορικό

Διαγωνισμός Διηγήματος

Διαγωνισμός Διηγήματος

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Διηγήματος...

Αναζήτηση

Blogroll

Ian Somerhalder

Ένας κούκλος με πολύ ταλέντο…

Ο Ian Somerhalder γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1978 (34 ετών) στο Covington της Luisiana. Έχει 2 αδέρφια, τον Bob και τον Robin. Το όνομα του το πήρε από τον θετό παππού του. Ο κανονικός παππούς του ήταν ένας πλούσιος Άγγλος που ζήτησε από τον εργάτη του να παντρευτεί την έγκυο ερωμένη του και να δώσει ένα όνομα στο παιδί. Οι γονείς του χώρισαν όταν εκείνος ήταν ακόμη 13. Μεγάλωσε με τη μητέρα του, Εντνα και τα αδέρφια του. Η μητέρα του εργαζόταν ως φυσιοθεραπεύτρια και ο πατέρας του ως εργολάβος οικοδομών. Το κολύμπι, το ψάρεμα και η εκπαίδευση αλόγων γέμιζαν ένα μεγάλο μέρος του χρόνου αναψυχής του, καθώς και η συμμετοχή του στη θεατρική ομάδα του σχολείου και σε παραστάσεις με την τοπική θεατρική ομάδα.

Στην ηλικία των 10 χρονών η μητέρα του τον παρότρυνε να ξεκινήσει να δουλεύει ως μοντέλο, αφού είχε διάφορες διασυνδέσεις.  Έτσι σε αυτή την ηλικία ο Ian υπέγραψε ένα τριετές συμβόλαιο με το πρακτορείο Ford στη Νέα Υόρκη και λίγο αργότερα του δόθηκε η ευκαιρία να ακολουθήσει το μόντελινγκ στην Ευρώπη. Έχει δουλέψει στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στο Μιλάνο και στο Λονδίνο. Έχει συνεργαστεί με τον Calvin Klein, τους Dolce & Gabbana, την Gucci, τον Versace και την Guess. Στην ηλικία των 17 ετών αρχίζει να σπουδάζει υποκριτική και μέχρι τα 19 του είχε δεσμευτεί στην τέχνη με τον εκπαιδευτή William Esper. Ένας ερευνητής ταλέντων επισκέφτηκε έναν πελάτη και τυχαία συνάντησε εκεί τον Ian σε ένα πλήθος 400 ατόμων και αμέσως υπέγραψε για να τον εκπροσωπεί. Από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Νέα Υόρκη μελετούσε πολύ την υποκριτική, το γράψιμο και την πρακτική γιόγκα. Τα χόμπι του είναι το θαλάσσιο σκι, το σκι στο χιόνι και η ιππασία.

Σαν ηθοποιός ο πρώτος του σημαντικός ρόλος ήταν στο The rules of attraction. Στην τηλεόραση έχει παίξει σε διάφορες σειρές με πιο γνωστές το Smallvile (που έκανε τον Adam Knight, έναν νεκρό που κρατιόταν ζωντανός με ένα ειδικό ναρκωτικό), στο Lost (που έκανε τον Βοune, ο οποίος σκοτώθηκε στην πρώτη σεζόν, τον είδαμε όμως και σε επόμενες σε κάποια flashbacks…) και φέτος υποδυόταν τον πρωταγωνιστή Damon Salvatore στο The vampire diaries. Από τα πρώτα γυρίσματα του vampire diaries ο Ian ερωτεύτηκε παράφορα τη συμπρωταγωνίστρια του Nina Dobrev με την οποία είναι μαζί εδώ και τρία χρόνια.

Δήμητρα Π. – Α’ Τάξη