ΘΕΜΑ: Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2021, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.



Λήψη αρχείου

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306
Δωρεάν και Ανώνυμη 24ωρης λειτουργίας
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306,
που λειτουργεί ανώνυμα και δωρεάν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, την
επιστημονική καθοδήγηση της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, του
Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και υποστηρίζεται οικονομικά από τοhttps://blogs.sch.gr/gymserif/files/2021/03/Ενημέρωση-Σχολείων-και-Γονέων-Γραμμή-10306-1.pdfhttps://blogs.sch.gr/gymserif/files/2021/03/Ενημέρωση-Σχολείων-και-Γονέων-Γραμμή-10306-1.pdf
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος-Μέγας Δωρητής.
Η Γραμμή αφορά το Πανελλήνιο, και λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της
εβδομάδας, καθόλη τη διάρκεια του έτους και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα
στήριξης οποιουδήποτε προσώπου αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει σε πρόσωπο αρμόδιο,
ειδικό, να ακούσει ό,τι και αν έχει να του πει. Αφορά 3 επιλογές:
Επιλογή 1-Ψυχολογική βοήθεια, Ψυχιατρική υποστήριξη
Επιλογή 2-ΨυχοΚοινωνικά θέματα
Επιλογή 3-Θέματα που αφορούν την Οικογένεια, Παιδιά και Εφήβους

6η Μαρτίου-Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για ανταλλαγή σκέψεων και ιδεών και γενικά για ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Με αφορμή την ημέρα αυτή, τη Δευτέρα 8/3/2021  αφιερώσαμε  δύο διδακτικές ώρες, την 5η και 6η διδακτική ώρα, για την παρουσίαση σχετικής ταινίας και στη συνέχεια συζήτησης πάνω στο θέμα. Παρακολουθήσαμε την ταινία Συγγνώμη (Spijt!) –μια ταινία από την Ολλανδία- παραγωγής 2013.

 Ο Γιόχεμ, συμμαθητής του Ντάβιτ, πέφτει συχνά θύμα εκφοβισμού επειδή είναι παχύς. Τα περισσότερα περιστατικά λαμβάνουν χώρα μέσα στο Γυμνάσιο και κανείς δεν τα βάζει με τους «νταήδες», ούτε καν ο καθηγητής και μέντορας των μαθητών. Η παρενόχληση συνεχίζεται, οι φιλίες των μαθητών οδηγούνται σε κρίση και ο Γιόχεμ δεν αντέχει άλλο…

Πολλά τα συναισθήματα που γεννήθηκαν στους μαθητές κατά την προβολή της ταινίας- συγκίνηση, κλάμα, θυμός, θλίψη τα οποία εκφράστηκαν  στη συζήτηση που ακολούθησε. Οι μαθητές τοποθετήθηκαν τόσο για τα αίτια του εκφοβισμού του Γιόχεμ όσο και για το ποιος είχε την ευθύνη όλης αυτής της κατάστασης που οδήγησε στο τραγικό τέλος του μαθητή. Όλοι συμφώνησαν πώς αν ο Γιόχεμ είχε μιλήσει σε κάποιον μεγαλύτερο , η κατάσταση δε θα είχε βγει εκτός ελέγχου. Μερίδιο ευθύνης, ωστόσο, είχε και ο καθηγητής των παιδιών, ο οποίος δεν έδωσε την απαραίτητη προσοχή στο θέμα, αν και έβλεπε ότι οι μαθητές πείραζαν το Γιόχεμ με άσχημα αστεία.

Η παρέα των παιδιών που εκφόβιζαν το Γιόχεμ με αρχηγό τη Σάννε δρούσε ανεξέλεγκτη και οι υποτακτικοί έκαναν ό,τι ακριβώς τους υπαγόρευε η αρχηγός, καθώς φοβόντουσαν το θυμό της. Η Σάννε ζώντας με ένα υπέρβαρο και ανάπηρο πατέρα και θεωρώντας ότι η ζωή δεν της χαρίστηκε στρέφεται ενάντια στον Γιόχεμ που της θυμίζει τον πατέρα της και προσπαθεί να πάρει εκδίκηση για όλα όσα στερείται.

Ακόμα όμως και οι φίλοι του Γιόχεμ δεν έδρασαν όταν έπρεπε, με αποτέλεσμα να νιώθουν ενοχές για το θάνατο του. Τραγικά πρόσωπα η μητέρα του  Γιόχεμ που, παρόλο που βίωσαν τη απώλεια του γιου της, δεν εξέφρασε θυμό ή κατηγόριες , αλλά στήριξαν ακόμα και τον ίδιο το Ντάβιντ που ένιωθε ενοχές.

Νέα Διαδικτυακή Ομάδα Εφήβων

«Με αφετηρία το όνειρο….
…ΠροσανατολίΖΩμαι στην Ενηλικίωση»

Ποιες είναι οι δυνάμεις μου; Ποιες οι δεξιότητες μου;

Συναισθήματα…τι κάνω με αυτά; Πώς τα επικοινωνώ;

 Εγώ και εσύ μαζί.  Πώς φτιάχνω τις σχέσεις μου με τους σημαντικούς άλλους;

Ονειρεύομαι και προχωρώ στο μέλλον που φτιάχνω.

 Όλα γύρω μου αλλάζουν. Πώς προχωρώ;

συνδέσου μαζί μας για να γίνουμε ομάδα!

 

Νέα Διαδικτυακή Ομάδα Εφήβων – κάνε log in: http://thiseaskyklades.gr/?p=4594

Εργαστήριο για μαθητές Λυκείου (15-17 ετών)

Κυριακή 4 Μαρτίου 2021, 11.00 – 14.00

«Μην Ψαρώνεις… μονάχα Εξετάσεις είναι»

Πώς θα συγκεντρωθώ

Μπορώ να ηρεμήσω;

Θα τα καταφέρω στις εξετάσεις;

Κι αν δεν τα καταφέρω;

Εργαστήριο για μαθητές Λυκείου (15-17 ετών)