Άνοιξαν τα φτερά τους!

Μετά από 2 χρόνια περιορισμών λόγω covid, μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Πυθαγορείου Σάμου, άνοιξαν τα φτερά τους, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) Ευεργέτουλα Λέσβου, εγκεκριμένο από το Υπ. Παιδείας.

Από τις 11 ως τις 15 Μαΐου 2022 με ένα πλούσιο πρόγραμμα, επισκέφτηκαν βιοτόπους, μουσεία, μοναστήρια, απολιθωμένο δάσος, παραγωγικές μονάδες – βιοτεχνίες και παραδοσιακούς οικισμούς,  καλύπτοντας μεγάλο μέρος της νήσου Λέσβου.

Οι ίδιοι οι μαθητές, κατά τον απολογισμό ξεχώρισαν: Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με απολιθώματα ηλικίας 20 εκατομμυρίων ετών, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή, την Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου, ένα παραδοσιακό αγγειοπλαστείο στον Άγιο Στέφανο Μανταμάδου, ένα εργαστήριο ξυλογλυπτικής (ξύλου ελιάς) στα Πάμφιλα, το μουσείο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου και το μουσείο σύγχρονης τέχνης του Στρατή Ελευθεριάδη – Teriade στη Βαρειά.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη, δεν πλούτισαν μόνο γνωστικά, αλλά παράλληλα δέθηκαν μεταξύ τους και καλλιέργησαν κοινωνικές δεξιότητες, εκείνες που η σύγχρονη εποχή τις χαρακτηρίζει ως «life skills» (δεξιότητες ζωής).

Στο αγγειοπλαστείο του κ. Δημήτρη Κουβδή, μαζί με τη σύζυγο και συνεργάτη του κα Παρασκευή:

IMG 7109s

Το Γυμνάσιο Πυθαγορείου, για την επιτυχία αυτής της εκδρομής, οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σύλλογο Γονέων και τους χορηγούς, ανώνυμους και επώνυμους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *