Το πείραμα του Ερατοσθένη
Ζωσιμίδης Κώστας, Καρανικόλας Σίμος, Κατηφόρης Νίκος,Μπουρλής Περικλής του Δημητρίου.
Την παραπάνω δράση εμψύχωσαν οι εκπαιδευτικοί: Αγορίτσα Βασιλείου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Ιωάννης Ζαγγότης ,Μαρία Κρουστάλλη.
Το Γυμνάσιο Πολυκάστρου στην εκδήλωση “Arduino Day 2019”
Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 η ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου Πολυκάστρου παρουσίασε μετά από πρόσκληση μαζί με άλλα δημόσια σχολεία, την πορεία της εργασίας της στην εκδήλωση “Arduino Day 2019” που διεξήγαγε το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής, στο Αμφιθέατρο Α-31 της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η εργασία με τίτλο «Κατασκευή μονάδας ελέγχου και διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας σε σύστημα φωτισμού σχολικής μονάδας A.Li.S. (Automatic Lighting System)» αποτελεί και την πρόταση της ομάδας στον 1o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην 1η φάση του.
Την ομάδα εκπροσώπησαν ο μαθητής της Γ Γυμνασίου Κωνσταντίνος Ζωσιμίδης και ο επιστημονικός υπεύθυνος της ομάδας Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Ηλεκτρονικός Φυσικός MSc.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές και γονείς.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της ομάδα μας Κωνσταντίνο Ζωσιμίδη, Συμεών Καρανικόλα και Περικλή Μπουρλή του Δημητρίου, πρωτίστως για την ομαδικότητα που έχουν επιδείξει έως τώρα, καθώς και για την στήριξη και ουσιαστική βοήθεια τους στην προετοιμασία και παρουσίαση της εργασίας στην πρόσφατη εκδήλωση.
http://edifet.web.auth.gr/18/03/2019/4427/
Eκπαιδευτική επίσκεψη της ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Γυμνασίου Πολυκάστρου στο Α.Π.Θ.
Την Τετάρτη 13-03-2019, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη της ομάδας
Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Γυμνασίου Πολυκάστρου στους Εργαστηριακούς χώρους του Τομέα Ηλεκτρονικής και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η όλη περιήγηση και ενημέρωση στους εργαστηριακούς χώρους του τομέα πραγματοποιήθηκε από τον κ Νικολαϊδη Εμμανουήλ ΕΔΙΠ, για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του τομέα τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
Συγκεκριμένα ξεναγηθήκαμε στο εργαστηριακό χώρο αναλογικών ηλεκτρονικών, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να χειριστούν εργαστηριακά ηλεκτρονικά όργανα, όπως παλμογράφο και γεννήτρια συχνοτήτων και μετέπειτα στον χώρο δημιουργίας τυπωμένων κυκλωμάτων (PCB).
Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσαμε για λίγο μεταπτυχιακό εργαστηριακό μάθημα προγραμματισμού για ηλεκτρονικά συστήματα μετρήσεων και ελέγχου στο χώρο ψηφιακών ηλεκτρονικών και ενημερωθήκαμε από τον κ. Κωνσταντάκο Βασίλειο (διδάσκων εξωτερικό συνεργάτη) για το λογισμικό που χρησιμοποιείται.
Ευχαριστούμε θερμά για την έγκριση της επίσκεψης, την υποδοχή και την ξενάγηση, τους κυρίους Εμμανουήλ Νικολαϊδη ΕΔΙΠ, Στυλιανό Σίσκο Καθηγητή και Διευθυντή του Τομέα Ηλεκτρονικής και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Τμήματος, Αλκιβιάδη Μπάη Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής.
Η ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης:
Κωνσταντίνος Ζωσιμίδης (Μαθητής Γ Γυμνασίου)
Συμεών Καρανικόλας (Μαθητής Γ Γυμνασίου)
Περικλής Μπουρλής (Δ) (Μαθητής Γ Γυμνασίου)
Αγορίτσα Βασιλείου (Εκπαιδευτικός Φυσικός)
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (Υπεύθυνος προγράμματος, Εκπαιδευτικός Ηλεκτρονικός Φυσικός MSc )