Έναρξη σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 – Οδηγίες για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Αναλυτικές απαντήσεις από το υπουργείο Παιδείας για το πώς ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022:

Α. Προβλέπονται τρεις βασικές αλλαγές:

1. Προβλέπεται ένα επιπλέον σελφ τεστ για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Επομένως, την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου, θα διενεργηθούν ΤΡΙΑ δωρεάν σελφ τεστ αντί για δύο από τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Αυτός ο ενισχυμένος έλεγχος θα πρέπει να διενεργηθεί τις τελευταίες 24 ώρες πριν την έναρξη του σχολείου (δηλαδή την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022) και στοχεύει στον περιορισμό της διασποράς του ιού, δεδομένης μάλιστα της ιδιαίτερης περιόδου των γιορτών με τους αυξημένους συγχρωτισμούς. Την ίδια περίοδο, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να προμηθευτούν ένα σελφ τεστ με δική τους δαπάνη, επιπλέον των δύο τακτικών τους ράπιντ τεστ.

2. Τα δύο δωρεάν εβδομαδιαία σελφ τεστ πλέον θα διενεργούνται όχι μόνο από τους μη εμβολιασμένους μαθητές αλλά επίσης και από τους εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το μέτρο αυτό στοχεύει στον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων, δεδομένης της μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης του ιού και σε εμβολιασμένους και δεδομένης της εμβολιαστικής κάλυψης της μαθητικής κοινότητας.

3. Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, θα γίνονται αυξημένοι ελέγχοι σε όλο το τμήμα. Όλοι οι μη εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ σε διάστημα 5 ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο εβδομαδιαίων σελφ τεστ, δηλαδή συνολικά τρία σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Δείτε τον παρακάτω πίνακα:

covid 2

Β. Αλλάζει κάτι στα δικαιολογητικά με τα οποία πρέπει να προσέρχονται οι μαθητές στις σχολικές μονάδες; 

Οι δηλώσεις για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού ράπιντ τεστ ή σελφ μαθητών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες συνεχίζουν να υποβάλλονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr.

Αυτό που αλλάζει είναι ότι τα δύο δωρεάν εβδομαδιαία σελφ τεστ πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές.  Το τεστ θα διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και θα ελέγχεται από το σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή (όπως γινόταν και πριν).

Για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, παρέχεται ένα επιπρόσθετο σελφ τεστ – άρα, την πρώτη εβδομάδα, οι μαθητές θα προμηθεύονται δωρεάν και θα πρέπει να κάνουν 3 σελφ τεστ. Για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας, κατ’ εξαίρεση, τα σελφ τεστ πρέπει να γίνουν την Κυριακή (9 Ιανουαρίου), τη Δευτέρα (10 Ιανουαρίου) και την Πέμπτη (13 Ιανουαρίου). Θα ελεγχθούν από το σχολείο τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Παρασκευή.

Γ. Τι θα γίνεται αν μαθητής διαγνωστεί θετικός σε COVID-19; Για πόσο καιρό προβλέπεται καραντίνα; Πότε και με ποιους όρους επιστρέφει στο σχολείο; 

Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση  για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό σελφ τεστ. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ (ή ράπιντ) τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται.

Δ. Αλλάζει κάτι στα δικαιολογητικά με τα οποία πρέπει να προσέρχονται οι εκπαιδευτικοί στις σχολικές μονάδες; 

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών διατηρούνται ως έχουν.

Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί υποβάλλονται σε 2 δωρεάν σελφ τεστ την εβδομάδα. Το τεστ θα διενεργείται 2 φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή. Το μέτρο αυτό στοχεύει στον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων, δεδομένης της μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης του ιού και σε εμβολιασμένους, και δεδομένης της εμβολιαστικής κάλυψης της μαθητικής κοινότητας.

Για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, παρέχεται ένα επιπρόσθετο σελφ τεστ – άρα, την πρώτη εβδομάδα, οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα προμηθεύονται δωρεάν και θα πρέπει να κάνουν 3 σελφ τεστ. Για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας, κατ’ εξαίρεση, τα σελφ τεστ πρέπει να γίνουν έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Παρασκευή, για τον περιορισμό της διασποράς του ιού μετά τον αυξημένο συγχρωτισμό των διακοπών των Χριστουγέννων. Την ίδια περίοδο, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να προμηθευτούν ένα σελφ τεστ με δική τους δαπάνη, επιπλέον των δύο τακτικών τους ράπιντ τεστ.

Ε. Τι θα γίνεται αν εκπαιδευτικός διαγνωστεί θετικός σε COVID-19; Για πόσο καιρό προβλέπεται καραντίνα; Πότε και με ποιους όρους επιστρέφει στο σχολείο;

Αν εκπαιδευτικός διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση  για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό σελφ τεστ για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, και αρνητικό εργαστηριακό έλεγχο (ράπιντ ή PCR) για τους μη εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ ή ράπιντ τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται. Όταν εξέλθουν από την καραντίνα, οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες

ΣΤ.  Τι προβλέπεται για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα επιβεβαιωμένου περιστατικού COVID-19 εκτός σχολείου; Δηλαδή, τι γίνεται όταν, π.χ., υπάρχει κρούσμα στο σπίτι;

Σε περίπτωση που μαθητές ή εκπαιδευτικοί είναι στενές επαφές κρούσματος COVID-19 εκτός σχολείου:

• Οι εκπαιδευτικοί, εμβολιασμένοι και με ενισχυτική δόση ή εκπαιδευτικοί εμβολιασμένοι με 2 δόσεις τους τελευταίους 6 μήνες ή με μία δόση του εμβολίου J&J τους τελευταίους 2 μήνες, προσέρχονται στο σχολείο κανονικά και διενεργούν εργαστηριακό έλεγχο (ράπιντ ή μοριακό τεστ) την 5η ημέρα μετά την έκθεση. Οι εκπαιδευτικοί φορούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες από την έκθεση.

• Οι εκπαιδευτικοί, εμβολιασμένοι με 2 δόσεις πάνω από 6 μήνες χωρίς ενισχυτική δόση ή με μία δόση του εμβολίου J&J πάνω από 2 μήνες χωρίς ενισχυτική δόση ή ανεμβολίαστοι, παραμένουν σε απομόνωση για 5 ημέρες, και διενεργούν εργαστηριακό έλεγχο (ράπιντ ή μοριακό τεστ) την 5η ημέρα μετά την έκθεση. Μετά την 5η ημέρα, οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

• Αν πρόκειται για εμβολιασμένους μαθητές, τότε προσέρχονται στο σχολείο κανονικά και κάνουν τρία σελφ τεστ τις ημέρες 0-1, 3 και 5-7.

• Αν πρόκειται για μη εμβολιασμένους μαθητές, τότε παραμένουν σε απομόνωση για 5 ημέρες, και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα μετά την έκθεση.

Ζ. Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς που έχουν νοσήσει; 

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές ή εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου τριμήνου έχουν το ίδιο καθεστώς με τους εμβολιασμένους μαθητές ή εκπαιδευτικούς αντίστοιχα.

Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2021-2022

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β΄ 4710/12-10-2021 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ. 126316/Δ2/06-
10-2021 Υ.Α. με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως
προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2021-2022». Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική
Απόφαση, για το σχολικό έτος 2021-2022 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα
μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,
ΜαθηματικάΦυσικήΧημεία και Αγγλικά.

Για τη συμμετοχή των μαθητών στα μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας (εφόσον δημιουργηθούν τμήματα), θα πρέπει να αποστείλετε συμπληρωμένη στο mail του σχολείου (mail@gym-panorm.reth.sch.gr) την ακόλουθη υπεύθυνη δήλωση:

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

 

Η πλατφόρμα edupass.gov.gr ενεργοποιείται από Δευτέρα 1-11-2021

Οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/ τριών, οι ενήλικοι μαθητές/τριες αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021 να επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr και όχι  την πλατφόρμα self-testing.gov.gr .  Χάρη στο edupass.gov.gr η Διεύθυνση της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί, επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι, είναι η ίδια όπως και πριν (είσοδος με κωδικούς taxis, δήλωση στοιχείων, έκδοση σχολικής κάρτας / πιστοποιητικού εμβολιασμού / πιστοποιητικού νόσησης). Η διαφορά είναι ότι τώρα μέσω του edupass.gov.gr, τα στοιχεία αποστέλλονται στην ηλεκτρονική θυρίδα του σχολείου και οι Διευθυντές μπορούν να τα ελέγχουν.

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι: 

(α) οι μαθητές/τριες,

(β) το εκπαιδευτικό προσωπικό,

(γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, όπως π.χ. ένας επισκέπτης

Η δήλωση από τους υπόχρεους γίνεται ως εξής:

Α) Σε περίπτωση που αυτοί έχουν εμβολιασθεί ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) Σε περίπτωση υποβολής σε self test, όσες φορές απαιτείται π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα (πριν την Τρίτη και την Παρασκευή).

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να δηλώνουν και να εκδίδουν τη σχολική κάρτα / πιστοποιητικό εμβολιασμού / πιστοποιητικό νόσησης και να τα επιδεικνύουν όταν αυτό τους ζητείται!

Η νέα πλατφόρμα συνιστά αποτέλεσμα της συνεργασίας των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ webex ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διά ζώσης διδασκαλία σε τμήμα ή τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα,  τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι μαθητές/τριες όσο και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν αποκλειστικά εξ’ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Για αυτό το λόγο σας παραθέτουμε τους συνδέσμους webex των καθηγητών του σχολείων μας για το σχολικό έτος 2021-2022:

Κρυωνάς   Πάρης:   https://minedu-secondary2.webex.com/meet/pkryonas

Σμπώκου Ειρήνη:           https://minedu-secondary.webex.com/join/ismpokou

Ζερβός Μανώλης:             https://minedu-secondary.webex.com/meet/emzervos

Χατζηνικολή Χρύσα:     https://minedu-secondary.webex.com/meet/chrisaxatz

Ανδρέας Γεωργόπουλος:    https://minedu-secondary.webex.com/meet/geoandreas

Ρόκα Ελένη:  https://minedu-secondary.webex.com/meet/rokeleni

Ζερβός Μιχάλης:  https://minedu-secondary.webex.com/join/mizervos

Κηρύκου Αντωνία: https://minedu-secondary.webex.com/meet/akirykou

Σαββοργινάκης Βασίλης:   https://minedu-secondary.webex.com/meet/savvo78

Βρεττού Εύα:   https://minedu-secondary.webex.com/meet/evavrettou

Μυστακίδου Αλεξάνδρα:   https://minedu-secondary.webex.com/meet/almystakid

Λυρώνη Αθηνά:  https://minedu-secondary.webex.com/meet/marylin8

Κοντού Ζωή: https://minedu-secondary.webex.com/meet/zoikontou

Δημητριάδη Νατάσα:   https://minedu-secondary.webex.com/meet/natasa_dim

Μπριλάκη Παγώνα: https://miedu-secondary.webex.com/meet/pabrilaki

Κωνσταντίνου Παναγιώτης: https://minedu-secondary.webex.com/meet/konsta2020

Αλιφραγκής Γιάννης: http://minedu-secondary.webex.com/meet/alifragis

 

 

Έναρξη Σχολικής Χρονιάς – Αγιασμός – Οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ | 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέλθουν στο σχολείο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα περάσουν από κάθε χωριό κανονικά, τις ώρες που περνούν και τις ημέρες που πραγματοποιούνται μαθήματα.

Στις 8:30 θα γίνει ο αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο αγιασμός θα τελεστεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Στη συνέχεια οι μαθητές, ανά τμήμα, θα παραλάβουν τα βιβλία που θα χρειαστούν για φέτος. Παρακαλούμε να έχουν μαζί τους ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ τους και ίσως μία μικρή τσάντα ακόμη καθώς φέτος τα βιβλία δεν θα δοθούν σε πλαστικές σακούλες. Στη συνέχεια τα παιδιά θα πάρουν το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας (Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021) και θα αποχωρήσουν με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ περίπου στις 10:30.

Λόγω των μέτρων προστασίας από τον Covid-19 οι γονείς/κηδεμόνες παρακαλούνται να  μην είναι στον αύλειο χώρο του σχολείου κατά τη διάρκεια της τελετής.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων:

Ευχόμαστε μια καλή, αποδοτική και υγιή σχολική χρονιά!

Διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία

Κορωνοϊός: Από 7 Απριλίου ο εφοδιασμός των φαρμακείων με self test -  Μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικοί σε προτεραιότητα

Τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας ανακοινώνουν:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν self τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων, δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9,
  • ο διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό με self-test είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
  • βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
  • οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος,
  • η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων, έχοντας βοηθήσει στον εντοπισμό χιλιάδων κρουσμάτων και στον συνακόλουθο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Πλέον, όμως, έχουμε και το εμβόλιο, ένα ισχυρό όπλο απέναντι στην COVID-19. Παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 12 ετών και άνω που δεν έχουν ακόμη εμβολιάσει τα παιδιά τους να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον ιό, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο και στην οικοδόμηση τείχους ανοσίας.

Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής», μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2021 – 2022 στα ΓΕΛ, ΕΠΑΛ.

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 18 Ιουνίου 2021 και μέχρι 2 Ιουλίου 2021 θα γίνουν οι ηλεκτρονικές εγγραφές σε Λύκεια και ΕΠΑΛ των μαθητών/τριων της Γ ΄Γυμνασίου σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που σας επισυνάπτουμε.

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. -Π.ΕΠΑ.Λ για το σχολικό έτος 2021 – 2022, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio ,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 18η Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00 έως και τη 2η Ιουλίου 2021 και ώρα 23:59.

Tην Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωρισθεί ως «Κηδεμόνας e-εγγραφές» στο ΠΣ myschool σύμφωνα με την αρίθμ. 64547/ΓΔ4/3-6-2021 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ..

Ο Διευθυντής

 Λήψη αρχείου