Γιορτή των Τριών Ιεραρχών
Αφιέρωμα στο Γυμνάσιο Νέου Σουλίου στους προστάτες των Γραμμάτων, τους Τρεις Ιεράρχες, το Μέγα Βασίλειο, τον Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο και το Γρηγόριο Ναζιανζηνό που τιμούμε στις 30 Ιανουαρίου και οι οποίοι μας καθοδηγούν με τη ζωή και το έργο τους. Ένα έργο που διαπνέεται από πίστη και φιλομάθεια, από κριτική σκέψη και πνευματική λαμπρότητα.
t

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ
Σήμερα 27 Ιανουαρίου 2022 έγινε αφιέρωμα από το Γυμνάσιο Νέου Σουλίου Σερρών στη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αβραμίδου Χαρίκλεια.

Αρχικά διαβάστηκε το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως. Στη συνέχεια έγινε συνοπτική παρουσίαση της ιστορικής διαδρομής της Εβραϊκής κοινότητας των Σερρών και της προσφορά της στον πολιτισμό και την οικονομία της πόλης, πριν αυτή στερηθεί για πάντα τη ζωντανή και δημιουργική παρουσία τους. Τα ιστορικά στοιχεία βασίστηκαν σε παλιότερη βραβευμένη σχολική εργασία με τον τίτλο «Το παιδί στον β΄ Παγκόσμιο πόλεμο», όπου το σχολείο μας συνεργάστηκε με τρία άλλα ευρωπαϊκά σχολεία στα πλαίσια του ευρωπαϊκού Προγράμματος Ε-Τwinning. Τέλος προβλήθηκε η ταινία « Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα» από το ομώνυμο βιβλίο του Boyne John. Δύο κόσμοι, δύο στρατόπεδα, οι θύτες και τα θύματα, το μίσος και η αγάπη, η αθώα παιδική ηλικία και τα εγκλήματα των μεγάλων σε μια μαύρη περίοδο για την παγκόσμια Ιστορία. Στο τέλος οι δύο κόσμοι σμίγουν και η θεία Δίκη εκδικείται.

Υπολογίζεται ότι 1,5 εκατομμύριο παιδιά εξοντώθηκαν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκασμίου Πολέμου, εκ των οποίων 1 εκατομμύριο Εβραιόπουλα, δεκάδες χιλιάδες παιδιά Ρομά, παιδιά με σωματικές ή πνευματικές αναπηρίες, επειδή θεωρούνταν αντιπαραγωγικά, ή στο πλαίσιο του προγράμματος «ευθανασίας» για τη δημιουργία της « Αρίας φυλής». Πολλά παιδιά Ελλήνων Εβραίων παρέμειναν κρυμμένα από οικογένειες Ελλήνων χριστιανών κατά τη διάρκεια των διωγμών, άλλαξαν όνομα και οικογένεια ,εκτοπίστηκαν, έζησαν τον τρόμο, υπέστησαν σύγχυση ταυτότητας, που συχνά διατηρήθηκε και μετά την Κατοχή.
Με όλα τα παραπάνω η σχολική μας κοινότητα αποτίνει φόρο τιμής στα θύματα του ναζισμού, της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού ,μέσα από τη διδασκαλία των γεγονότων, τη διαφύλαξη της συλλογικής ιστορικής μνήμης και την καλλιέργεια αξιών όπως ο αλληλοσεβασμός, η αποδοχή της διαφορετικότητας και τα ιδανικά του δημοκρατικού πολιτεύματος.
as

Σήμερα, Τετάρτη 19-01-2022, η κ. Χρυσάνθη Παλάζη πραγματοποίησε συνάντηση επαγγελματικού προσανατολισμού με τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και τους ενημέρωσε για τους δρόμους που ανοίγονται μετά το Γυμνάσιο. Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και απαντήσεις στους προβληματισμούς των μαθητών μας.

er

Ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών και Φίλων Νέου Σουλίου και ιδιαίτερα την πρόεδρό του Θεανώ Τόλιου Λιόλιου για την προσφορά στο σχολείο μας της πολύτιμης Συλλογής Δημοτικών Τραγουδιών Νταρνακοχωρίων Ν. Σερρών, της Εφης Χατζηδημητριου.

a 2

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μουσικής,
heart with headphones 3
διαβάσαμε, ηχογραφήσαμε, επιλέξαμε τραγούδι, συζητήσαμε για τα προβλήματα της Εφηβείας!
“Η αλφαβήτα της Εφηβείας” της Μάγιας Δεληβοριά
Μία λέξη για κάθε γράμμα, όταν είσαι έφηβος…
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Καζάκα Σοφία
2021-2022

Με καθυστέρηση βέβαια αλλά άξια μνημόνευσης η χριστουγεννιάτικη προσπάθεια των μαθητών μας με υπεύθυνη καθηγήτρια την καθηγήτρια των αγγλικών κ. Θέκλα Καυκιά.

Κοπή βασιλόπιτας στο Γυμνάσιο Νέου Σουλίου τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας από τον COVID 19. Ευχαριστούμε θερμά το σύλλογο γονέων για την επιμέλεια της εκδήλωσης και τα δώρα στους τυχερούς! Ας είναι τυχερή και κυρίως δημιουργική και αποδοτική η καινούργια χρονιά!!!

1 2

Μια αισιόδοξη καλημέρα και μια συνταγή για τον ιδανικό καθηγητή από τη Δήμητρα Σίκαλου και την Ειρήνη Θεοχάρη του Β2 του Γυμνασίου Νέου Σουλίου και την καθηγήτρια της μουσικής, κ. Σοφία Καζάκα! Οι μαθητές μας οραματίζονται, δημιουργούν και προβληματίζονται.