Τουρισμός και Αγροτική Ανάπτυξη

Στα πλαίσια του προγράμματος Τουρισμός και Αγροτική Ανάπτυξη, που εκπονείται από τους μαθητές της  Γ3 Τάξης του 1ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών με συντονιστή τον κ. Γλύκο και την κα. Κουζίνα, επισκεφτήκαμε το Δημαρχείο της πόλης μας όπου αρχικά μας υποδέχτηκε ο Γεωπόνος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χαλκιδικής- Προποντίδας, κύριος Μανώλης Γρίβας και μας μίλησε για τις καλλιέργειες στη Χαλκιδική και ειδικότερα στο Δήμο μας (κυρίως ελιές και κηπευτικά), για την ανάγκη μεγάλων  κτημάτων προκειμένου να είναι βιώσιμα και για τα προβλήματα του νερού, όχι μόνο για άρδευση των καλλιεργειών με <πομόνες>  αλλά και την αξιοποίηση των βιολογικών.

Στη συνέχεια, μας μίλησε ο κύριος Δήμαρχος, Καρράς Εμμανουήλ, ο οποίος-σαν δάσκαλος- έκανε μια πολλή ενδιαφέρουσα παρουσίαση της κατάστασης όσον αφορά τον Τουρισμό στο Δήμο μας, τα έργα ανάπλασης και την προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών με εκθέσεις, φεστιβάλ, προγράμματα, διεύρυνση της Λαϊκής Αγοράς για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και τη δημιουργία χώρων ενδιαφέροντος όπως για παράδειγμα το μετόχι των Φλογητών ή το σπίτι του Μπέη στον Άγιο Μάμα και το Σπήλαιο των Πετραλώνων.

Ο ίδιος αναφέρθηκε ξανά στην ανάγκη εξοικονόμησης νερού, μιας και ο Δήμος μας έχει αυξημένες ανάγκες  λόγω των καλλιεργειών  και του τουρισμού.

Οι μαθητές μας έκαναν εύστοχες ερωτήσεις και στον κύριο Γρίβα και στον κύριο Καρρά, οι οποίοι με υπομονή και ευκρίνεια απάντησαν στα ερωτήματά τους.

Κατά την επιστροφή στο Σχολείο οι συμμετέχοντες μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την εμπειρία και ότι έμαθαν πάρα πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα που αφορούν το Δήμο μας και το μέλλον όλων μας, έξω από τα στενά πλαίσια της διδασκαλίας στην τάξη.

Οι μαθητές δήλωσαν πρόθυμοι να συμμετέχουν σε μελλοντικές δράσεις και γεμάτοι από την εμπειρία και τις καινούριες  γνώσεις!

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος

Γλύκος Κων/νος

Κουζίνα Σταυρούλα

DSC 2872 DSC 2868 DSC 2851 DSC 2856 1

DSC 2830 DSC 2865

DSC 2881 DSC 2881

DSC 2876

 

 

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων