Ιαν 07

Διακοπή μαθημάτων λόγω παγετούΛήψη αρχείου

Δεκ 21

Επίσκεψη στην έκθεση Van Gogh Alive στην Θεσσαλονίκη

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν οι μαθητές του σχολείου μας την Τετάρτη 19/12/18 στην ΔΕΘ που φιλοξενεί την έκθεση Van Gogh Alive.

 

Δεκ 16

Δράσεις Τμήματος Ένταξης (Βίντεο)

Δεκ 16

Οι δράσεις του σχολείου μας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία

  Το 1992 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας η μέρα αυτή στάθηκε η αφορμή να γνωρίσουμε νέους «φίλους» από το ΕΕΕΕΚ Ποτίδαιας και το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Η 3η Δεκέμβρη μας έδωσε την ευκαιρία να βιώσουμε όμορφα συναισθήματα και μοναδικές στιγμές… Να παίξουμε, να φυτέψουμε, να μαγειρέψουμε, να ενημερωθούμε, να ζωγραφίσουμε, να κουβεντιάσουμε… Και όλα αυτά να τα κάνουμε όλοι «μαζί»…

Η 3η Δεκέμβρη μας έκανε να νιώσουμε ότι «μαζί» μπορούμε καλύτερα…

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του ΕΕΕΕΚ Ποτίδαιας για την πρόσκληση και την φιλοξενία… Ευχαριστούμε το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος για την επίσκεψη για δεύτερη χρονιά στο σχολείο μας… Σας ευχαριστούμε και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με νέες κοινές δράσεις στο μέλλον…

Μήλη Γιαλαβούζη Φιλόλογος του τμήματος ένταξης του 1ου Γυμνασίου

Δεκ 16

Επίσκεψη στο ΚΠΕ Αρναίας

   Μια εξόρμηση στα ορεινά της  Χαλκιδικής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν 32 μαθητές της Β΄ Γυμνάσιου του σχολείου μας. Με συνοδούς του καθηγητές του σχολείου Ζτούπα Ε., Μανταμόπουλο Α., και Ντόλκερα Δ., αρχικά επισκέφθηκαν τον χώρο του ΚΠΕ Αρναίας όπου τους προσφέρθηκε σάντουιτς και στην συνέχεια ενημερώθηκαν για την περιοχή και για τον βιότοπο του βουνού της περιοχής του Χολομωντα. Κατόπιν μεταφέρθηκαν στο βουνό όπου πεζοπόρησαν σε ένα υπέροχο μονοπάτι που κατέληξε σε μια υπέροχη θέα αγναντεύοντας τον κόλπο της Σιθωνιας. Ταυτόχρονα τους έγινε και ενημέρωση για την χλωρίδα, τον προσανατολισμό στο δάσος και ένα μικρο βιωματικό εργαστήριο. Γυρίζοντας, εκτός προγράμματος, επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου στην πόλη της Αρναιας Πρόκειται για τον μοναδικό αυτή τη στιγμή ναό στην Ελλάδα που ενώ λειτουργεί κανονικά, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των πιστών, ταυτόχρονα είναι κτισμένος επάνω σε σημαντικές αρχαιότητες ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, οι οποίες είναι στο μεγαλύτερό τους μέρος ορατές. Εκτός, δηλαδή, από τόπο θρησκευτικής λατρείας αποτελεί κι έναν επισκέψιμο χώρο ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Όλοι μαζί δώσαμε ραντεβού στο νέο έτος όπου θα περπατήσουμε εκτός Χαλκιδικής και θα γνωρίσουμε το δάσος την άνοιξη. Τελικό συμπέρασμα: Η Χαλκιδική είναι πανέμορφη όχι μόνο για τις παραλίες της. (φωτογραφίες Ευάγγελος Ζτούπας) 

 

Νοέ 22

Ημέρες ενημέρωσης γονέων του 1ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών

Νοέ 16

Εορτασμός 17ης Νοέμβρη

Μνήμες, ιδανικά, αξίες ξεδιπλώθηκαν, σε μια λιτή γιορτή για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη, από τους μαθητές του σχολείου μας, στο κλειστό θέατρο Ν. Μουδανιών


Νοέ 16

Ο Χαλασμός της Κασσάνδρας- συμμετοχή του σχολείου μας

Στις 14 Νοεμβρίου κάθε χρόνο στην  Νέα Ποτείδαια εορτάζεται η επέτειος  μνήμης στους αγωνιστές του 1821 που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία του γένους.Σαν σήμερα το 1821, οι Τούρκοι, μετά την καταστολή της επαναστάσεως στην Χαλκιδική, παραδίδουν την περιοχή στις φλόγες και σφάζουν πολλούς από τους κατοίκους .

Ο «χαλασμός» χιλιοτραγουδήθηκε, μοιρολογήθηκε, υμνήθηκε ως γεγονός μεγίστης αυτοθυσίας και λεβεντιάς για την υπεράσπιση του πατρίου εδάφους, αλλά και ως τόπος μαρτυρίου των χιλιάδων ανυπεράσπιστων παιδιών, γυναικών, και γερόντων που έπεσαν στα χέρια των οθωμανών και υπέστησαν φρικτό θάνατο.

 

Μάνα Κασσανδρινή
—    Μωρή ψηλή Κασσανδρινή, τι είσαι λυπημένη;
— Έχασα τον άνδρα μου και όλα τα παιδιά μου.
—    Για πες μας πού τα έχασες να πάμε να τα βρούμε;
—    Μεσ’ της Κασσάνδρας τα χωριά, όπου τα σφάζει η Τουρκιά,
μου ‘πανε πως θα πήγαιναν στον Πίνακα, στη Χώρα.
Παλιόκαστρο κι Ελληνικό,
για να πολεμήσουνε τα τούρκικα σκυλιά.
—    Κασσανδρινή μου υψηλή,
πήγαμε και είδαμε χωριά καταστραμμένα
 και είδαμε και πτώματα να είναι πεταμένα…

Νοέ 13

Ένα ταξίδι στο σύμπαν

φώτο: Πάππης Ν. Με έκπληξη οι μαθητές του σχολείου μας αντίκρισαν την Τρίτη 6/11/18 στην αυλή μια περίεργη κατασκευή ένα θόλο!

   Οι επισκέπτες είχαν σκοπό να μας ταξιδέψουν στο σύμπαν. Οι μαθητές του σχολείου μας ξεναγήθηκαν μέσω μιας ταινίας στην γέννηση του σύμπαντος, στην κατάρριψη της Γεωκεντρικής θεωρίας από την ηλιοκεντρική , στην ανακάλυψη του τηλεσκοπίου, στην πρώτη αποστολή ανθρώπου στην Σελήνη και τέλος γνωρίσανε τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Η απεραντοσύνη του σύμπαντος μάγεψε τους μαθητές και στο τέλος είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον Ήλιο με ένα τηλεσκόπιο που στήθηκε και αυτό στην αυλή του σχολείου.

Υπεύθυνος καθηγητής: Ντόλκερας Δ.

Οκτ 29

Τελετή παράδοσης σημαίας και απονομή βραβείων -αριστείων

  Την Παρασκευή  26 Οκτωβρίου 2018, έγινε η παράδοση της σημαίας στο σημαιοφόρο και τους παραστάτες  και η απονομή των βραβείων και αριστείων για την περασμένη σχολική χρονιά.
Η ανάγνωση του πρακτικού έγινε από την κ. Πεπέ Βασιλεία.

Η απονομή βραβείων -αριστείων έγινε απο τους υποδιευθυντές του σχολείου Τζιώνα Αχιλλέα και Κουζίνα Σταυρούλα.

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων