Η Ομάδα του  R.E.A.L. Science  στο  Γυμνάσιό μας

328791784 920750295609837 5068677691833684288 n

 download

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 στο πλαίσιο του Επαγγελματικού  Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής, επισκέφτηκε το Γυμνάσιό μας  μια ομάδα επιστημόνων με στόχο “να κάνει την επιστήμη μία πραγματικότητα για τους μαθητές και να την φέρει στη ζωή μέσα απο τις σελίδες των σχολικών βιβλίων”.

 Η παρουσίαση έγινε με φυσική παρουσία στο εργαστήριο Πληροφορικής και διήρκησε περίπου ένα δίωρο. Είχαμε την τιμή να είμαστε το πρώτο σχολείο που η παρουσίαση έγινε δια ζώσης από την ημέρα που ξεκίνησε η δράση . Τρεις εθελόντριες  του R.E.A.L. Science  παρουσίασαν  επιλογές καριέρας στους μαθητές /τριες της Γ΄Γυμνασίου με βάση επιστημονικές περιοχές όπως η Κτηνιατρική, η Βιολογία και η Ιστορία  της Επιστήμης.

325882084 885816292727582 1207410512948846824 n

 Το R.E.A.L. Science έχει 4 βασικές αρχές: Να κάνει την επιστήμη ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ, ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ και ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ σε όλους τους μαθητές/τριες, μέσα από τις συμβουλές και εμπειρίες καταξιωμένων ερευνητών και επιστημόνων. Έτσι, μέσω του R.E.A.L. Science και της τεχνολογίας δίνεται προσβαση σε μαθητές/τριες , ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χωράς μας να έρθουν σε επαφή  με εξειδικευμένους επιστήμονες του κλάδου που τους ενδιαφέρει, έχοντας  φυσικά την ευκαιρία να ρωτήσουν  για ό,τι τους απασχολεί σχετικά με  το επαγγελματικό τους μέλλον και όχι μόνο !

325131214 723610742631109 7060023623571009578 n

 Ευχαριστούμε λοιπόν τις κυρίες Σινοπούλου Ελένη, Μεγρέμη Νάνσυ και Σμπιράκη Αφροδίτη ,οι οποίες μας συστήνονται ως εξής:

ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ  (Ιδρύτρια του R.E.A.L. Science)

 Eίμαι μεταδιδακτορική ερευνήτρια (postdoctoral research fellow) με ειδίκευση στις βλάβες του νωτιαίου μυελού και της σπονδυλικής στήλης. Διαθέτω πολυετή εμπειρία στην έρευνα σε ακαδημαϊκά εργαστήρια στο εξωτερικό. Το background μου είναι στις βιοϊατρικές επιστήμες, με διδακτορικό στις Νευροεπιστήμες και την νευροανατομία. Έχοντας ζήσει και εργαστεί σε πέντε διαφορετικές χώρες του εξωτερικού (σε Ευρώπη και Αμερική) για πάνω από 12 χρόνια, νιώθω πως διαθέτω όλα τα εφόδια να βοηθήσω μαθητές που θα ήθελαν να ακολουθήσουν μια παρόμοια καριέρα. Επίσης, με την πολυετή μου εμπειρία της στο χώρο της ακαδημαϊκής έρευνας, έναν τομέα που έχει χαρακτηριστεί ως σοβαρά ανδροκρατούμενος, νιώθω πως μπορώ να δώσω συμβουλές για το πώς μία νέα κοπέλα μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις, ειδικότερα στην αρχή της επιστημονικής της καριέρας. Τέλος, έχοντας πάνω απο 7 χρόνια εμπειρία στον τομέα της διδασκαλίας, πιστεύω πως μπορώ να μοιραστὠ τις συμβουλές και τις εμπειρίες μου με εναν αποτελεσματικό και εποικοδομητικό τρόπο, ώστε οι μαθητές να λάβουν όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

ΜΕΓΡΕΜΗ ΝΑΝΣΥ   R.E.A.L. Assistant Director

 Έχω σπουδάσει Ιστορία της Επιστήμης και όλη μου η ερευνητική και διδακτική εμπειρία είναι στον τομέα αυτόν που υπεραγαπώ. Η ειδίκευσή μου είναι τα μεσαιωνικά μαθηματικά και τα περιβάλλοντα στα οποία γεννιέται η επιστημονική δραστηριότητα. Δεν έχω ζήσει ποτέ εκτός Ελλάδας και έτσι έχω σχετική εποπτεία των αναγκών και επιδιώξεων της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Λόγω του αντικειμένου των σπουδών μου και του τρόπου με τον οποίον με βοήθησαν να κατευθυνθώ στη ζωή μου, μπορώ να είμαι συνομιλήτρια που θα βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν τί μπορούν να πάρουν από την εκπαιδευτική τους καθημερινότητα, και πώς αυτό μπορεί να γίνει κίνητρο για τη ζωή τους, να τους εμπνεύσει και να τους ανοίξει τα φτερά σε κάτι που αγαπούν.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΜΙΡΑΚΗ   R.E.A.L. Assistant Director

Είμαι κτηνίατρος, διδάκτορας της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ, στον τομέα της Παθολογίας. Εργάζομαι τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χαλκίδας (ΥΠ.Α.Α.Τ.), που είναι το εθνικό εργαστήριο αναφοράς για τη Σαλμονέλα και τη Μικροβιακή Αντοχή, ως προϊσταμένη του εργαστηρίου. Η εμπειρία μου στην κτηνιατρική μικροβιολογία σε συνδυασμό με ανάλογη εμπειρία στη διαχείριση συστημάτων ποιότητας, καθώς και σε θέσεις επιθεωρήτριας ειδικών θεμάτων σε υπηρεσίες του Κράτους, συνιστά εργαλείο εκπαίδευσης και επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές και φοιτητές, στο πλαίσιο του εθελοντισμού, που επιλέγω πάντα να υποστηρίζω. Προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως μέντορας σε διεθνές πρόγραμμα, υπό την αιγίδα του World Giftedness Center, καθώς και στην ομάδα Greek Women in STEMM.

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.