Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις, ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ

8ος Μαθητικός διαγωνισμός «Ελλάδα-Κύπρος-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες»2021-22

Το Γυμνάσιο Νιγρίτας, συμμετέχει και φέτος στον διαγωνισμό της Κύπρου δίνοντας το παρόν με ατομικές και συνεργατικές συνθέσεις των μαθητών . Ποιήματα με εικαστικές ψηφιακές αποτυπώσεις , παρουσίαση  της ιστορίας της Κύπρου , κι ένα συνεργατικό έργο με σχολεία της Κύπρου αφιερωμένο στην ιστορία του σχολείου των μαθητών και των μαθητριών.

Περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://schoolpress.sch.gr/drastiriotites/archives/169?fbclid=IwAR2r2qHzrQSKSO-nDQk-jN2MavC_EeObdHEMlaZOxr5vm0QbvtnKvSqsYhc

Δημοσιεύθηκε στην ΙΣΤΟΡΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α΄ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ- ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ

Στο πλαίσιο της Ιστορίας της Α΄γυμνασίου και στην ενότητα για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αρχαιότητας, αναφέρθηκε ο απαρέγκλιτος κανονισμός των αγώνων να συμμετέχουν στα αγωνίσματα αποκλειστικά Έλληνες. Οι μαθητές ερεύνησαν το γενεαλογικό δέντρο του Αλεξάνδρου του Α΄ο οποίος συμμετείχε στους αγώνες το 504 π.Χ. Αρχικά , ενώ επρόκειτο να αποκλειστεί από τους αγώνες επειδή οι Μακεδόνες θεωρούνταν «βάρβαροι» από τους υπόλοιπους Έλληνες , ωστόσο απέδειξε ότι η δυναστεία του προέρχονταν από τον Τήμενο τον βασιλιά του Άργους , απόγονο του Ηρακλή .

Η συνέχεια από τους μαθητές μου , του τμήματος Α1.

Υπεύθυνη καθηγήτρια : Θανασούδα Ευαγγελία ΠΕ02



Λήψη αρχείου