IMG 483eb3b91da7dd3cbe5d60e2788096d8 V

IMG 43789427ba6c38d450b4f71b39c6d1c1 V

Οι Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής του σχολείου μας, Αγραφιώτη Σοφία και Ιακωβάκη Μαρία,  από την αρχή του σχολικού έτους 2024-2025 έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά ενημερωτικών δράσεων με διάφορες θεματικές, όπως οι σχέσεις μαθητών μεταξύ τους και με τους εκπαιδευτικούς, ο σχολικός εκφοβισμός, θέματα ψυχικής υγείας και άλλα.

Τον μήνα Μάρτιο και Απρίλιο έχουν πραγματοποιήσει στο Εργαστήριο Πληροφορικής δράσεις και συζητήσεις με όλα τα τμήματα του σχολείου μας εκ περιτροπής για το θέμα της φιλίας. Σκοπός των δράσεων αυτών είναι  να βοηθήσουν τους/τις μαθητές/μαθήτριες να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση. Να τους δώσουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικές και διερευνητικές δραστηριότητες που τους προκαλούν ευχαρίστηση αλλά, ταυτόχρονα, καλλιεργούν δεξιότητες ζωής και μαθαίνουν ν’ αντιμετωπίζουν ικανοποιητικά τις συγκρούσεις και να διευθετούν αποτελεσματικά τα προβλήματα που προκύπτουν.

Στόχος, επίσης, είναι να ενισχυθεί η αλληλεπίδραση μεταξύ τους ώστε να μπορούν να «βλέπουν» την οπτική ενός άλλου προσώπου (ενσυναίσθηση) και, στην πορεία, να μπορούν να κατανοήσουν σε βάθος τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις προθέσεις του.
Οι μαθητές/τριες να διασαφηνίσουν την έννοια της φιλίας  και να προσπαθήσουν  να μετασχηματίσουν τη στάση και τη συμπεριφορά τους, αν χρειάζεται. Η έμφαση  στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ τους βοηθάει τα παιδιά να χτίσουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα με αυτοπεποίθηση και υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις, οι οποίες λειτουργούν προστατευτικά και υποστηρικτικά.