Το Γυμνάσιο της Νέας Αγχιάλου ιδρύθηκε το 1972 και λειτούργησε ως 6/τάξιο. Το 1979 μεταφέρθηκε στο κτήριο που στεγάζεται και λειτουργεί ως σήμερα.

cropped IMG ebfd1ec735e7c54f3c5df0927ea96cdd V

Μήνας: Απρίλιος 2024 Σελίδα 1 από 2

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Αγαπητοί μαθητές,
σας υπενθυμίζουμε το διαγωνισμό ζωγραφικής που δύο εβδομάδες πριν προκήρυξε ο Σύλλογος Διδασκόντων κατόπιν προτάσεως του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και για τον οποίο σας ενημερώσαμε πολλές φορές κατά την πρωινή προσευχή. Τις ημέρες των διακοπών υπάρχει άπλετος χρόνος να ασχοληθείτε, όχι μόνο με το διάβασμα των εξεταζόμενων μαθημάτων, αλλά και με τη ζωγραφική, ώστε να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό. Είναι μία ευκαιρία να αφήσετε στην άκρη για λίγο τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και να εμπνευστείτε σε κάτι δημιουργικό.
Η καταληκτική ημερομηνία για την παράδοση των έργων σας θα είναι η Τετάρτη 15/5/2024.
Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:
-Η διάσταση των έργων να είναι κατά προτίμηση 30Χ40 σε φύλλο μπλοκ ακουαρέλας ή σε μουσαμά.
-Χρώματα της προτίμησής σας (λαδοπαστέλ, χρώματα λαδιού, υδατοχρώματα κ.ά.).
-Το θέμα είναι ελεύθερο.
-Να υπογράψετε με το όνομά σας πλήρες στο έργο σας κάτω δεξιά.
-Πίσω από το έργο να σημειώσετε τον τίτλο του και την ιδέα που εκφράζει.

Η Κριτική Επιτροπή θα απαρτίζεται από διδάσκοντες καθηγητές και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Θα απονεμηθούν τρία βραβεία:
1ο βραβείο: δωροεπιταγή 60 ευρώ για αγορές ειδών ζωγραφικής ή σχολικών ειδών από βιβλιοπωλείο
2ο βραβείο: δωροεπιταγή 40 ευρώ για αγορές ειδών ζωγραφικής ή σχολικών ειδών από βιβλιοπωλείο
3ο βραβείο: δωροεπιταγή 30 ευρώ για αγορές ειδών ζωγραφικής ή σχολικών ειδών από βιβλιοπωλείο

Σας ευχόμαστε Καλές γιορτές γεμάτες έμπνευση και δημιουργικότητα!!

Πασχαλινές ευχές από και προς το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

20240426 105624

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  επισκέφτηκε  το σχολείο μας και εξέφρασε τις ευχές του  προς εμάς, τους διδάσκοντες και διδάσκουσες, με ένα πολύ γλυκό τρόπο, που πραγματικά μας συγκίνησε. Μαθήτριες τραγούδησαν στο γραφείο τα κάλαντα των Βαϊων και οι μητέρες μας πρόσφεραν λαμπάδες που οι ίδιες είχαν στολίσει και περίτεχνα γλυκίσματα.

Αντευχόμαστε Καλό Πάσχα και το Φως της Ανάστασης να χαρίσει ελπίδα, αισιοδοξία, αλληλεγγύη και δύναμη σε όλους μας!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

ΑΣΔΕΡΑΚΗ

Mission X: Προπονηθείτε όπως οι Αστροναύτες του ESERO Greece



Λήψη αρχείου

Μαθήματα…Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ στο σχολείο μας

IMG 1bf251b562011fc5feef1a664a085b9b V    IMG 166afcfcc5af086958b4b279862ba6a4 V               IMG b635a2fa28d010154dac765a7a3e9961 V

Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών παρακολούθησαν οι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας στις  10  και  18 Απριλίου 2024. Οι ειδικευμένοι νοσηλευτές του ΕΚΑΒ, Βαϊτσης Δημήτριος, Αργυρού Φωτεινή και Τσιάμη Βασιλική,  ενημέρωσαν τους μαθητές μας για τη σημασία της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και της χρήσης του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας και τους έδωσαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε πρακτικές ασκήσεις ΚΑΡΠΑ με τη χρήση προπλασμάτων και απινιδωτών.

Η πρόταση και πρωτοβουλία υλοποίησης της δράσης ήταν των εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που πολλές  φορές ακόμη στο παρελθόν υπήρξαν αρωγοί στο έργο του σχολείου. Κοινός στόχος διδασκόντων και γονέων-κηδεμόνων είναι η πολύπλευρη ανάπτυξη των εφήβων και η δημιουργία  αυτόνομων και ενεργών πολιτών με γνώσεις και  δεξιότητες, ευαισθητοποιημένων σε ζητήματα ανθρωπιάς και αλτρουισμού.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ



Λήψη αρχείου

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ



Λήψη αρχείου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ  ΣΤΟ ΕΥΓΕΝΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

 

    IMG 2c93d9eb868cc87e0788131796b90827 V                  IMG 5a92463f7bfa6c876e1c7f6623926ce1 V 1

Μια ομάδα μαθητών που συμμετέχουν στα περιβαλλοντικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου με τίτλο  << Αλλάζω με κρίση -Αγαπώ τη φύση>> και <<ΜαΓΗρεύω υΓΗεινά -Τρέφομαι σωστά>>  επισκέφτηκε το  <<Ευγένειο Δημοτικό Σχολείο>> της Νέας Αγχιάλου, συνοδευόμενη από την υπεύθυνη των προγραμμάτων εκπαιδευτικό, Πελαγία Τριανταφυλλοπούλου. Εκεί τους υποδέχτηκαν η Διευθύντρια του Δημοτικού κα Νένα Σιδηροπούλου και οι  μαθητές  της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού. Η περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου παρουσίασε στα μικρότερα παιδιά το φυλλάδιο που δημιούργησε  και αφορά στα παρακάτω θέματα :

  • Δεκάλογο Υγιεινής Διατροφής -Συμβουλές για σχολική υγιεινή διατροφή,
  • ανακύκλωση και
  • ανανεώσιμες πηγές ενέργειας .

Επίσης, έγινε παρουσίαση στους μαθητές του Δημοτικού ενός  power-point με  παραδοσιακές  συνταγές, υλικό που αποτελεί το αποτέλεσμα-προϊόν της έρευνας στα πλαίσια της  υλοποίησης των περιβαλλοντικών προγραμμάτων. Τέλος, ακολούθησε διανομή των φυλλαδίων , συζήτηση και δόθηκαν διευκρινήσεις σε ερωτήματα και απορίες των μικρών μαθητών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΥΡΓΑΝΗ

 

20240408 114533

Προς την κα Βασιλική Πυργάνη

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου σας ευχαριστούμε θερμά  για την ευγενική χορηγία σας μέσω του Glamour Cafe  και την  άμεση ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας για την αγορά δέντρων και καλλωπιστικών φυτών, με τα οποία οι μαθητές μας θα εξωραΐσουν τον αύλειο χώρο του σχολείου μας στα πλαίσια Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων που διοργανώνει η εκπαιδευτικός Πελαγία Τριανταφυλλοπούλου..

Σας ευχαριστούμε βαθύτατα και ως Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου για την αρωγή σας σε θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου μας και τη  δυναμική συνδρομή σας στην επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν. 

Με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων 

8/4/2024

 

2 Απριλίου 2024: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό



Λήψη αρχείου

Σελίδα 1 από 2

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς