Το Γυμνάσιο της Νέας Αγχιάλου ιδρύθηκε το 1972 και λειτούργησε ως 6/τάξιο. Το 1979 μεταφέρθηκε στο κτήριο που στεγάζεται και λειτουργεί ως σήμερα.

cropped IMG ebfd1ec735e7c54f3c5df0927ea96cdd V

Μήνας: Απρίλιος 2023

Τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου στο Ναύπλιο

   Τριήμερη εκδρομή των μαθητών της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 07/4/2023 έως και την Κυριακή 09/4/2023 στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας.

   Η εκδρομή  διεξήχθη με αρχηγό την κα Αικατερίνη  Μπάκα, κλ. ΠΕ06 και συνοδούς την κα Κωνσταντία Καναβού, κλ. ΠΕ05, και τον κο Αριστείδη Μεσημβρινό, κλ. ΠΕ04. Της εκδρομής προηγήθηκε αναλυτικός σχεδιασμός και εξειδικευμένη στοχοθεσία, καθώς έπρεπε να καλυφθούν τόσο εκπαιδευτικοί, όσο και ψυχαγωγικοί στόχοι.

   Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα που άπτονται της ιστορικής – πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και ψυχαγωγήθηκαν.

   Οι επισκέψεις που έλαβαν χώρα ήταν στο Παλαμήδι, στην Επίδαυρο, αλλά και στις Μυκήνες. Η ικανοποίηση της γνώσης και η χαρά της περιπέτειας θα συντηρούν για καιρό στη μνήμη όλων των συμμετεχόντων τις ωραίες αναμνήσεις που αποκόμισαν.

Picture2 1 Picture3

Η εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ τάξης στο 1ο ΕΠΑ.Λ Αλμυρού

Picture1 1

Στις  9 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου στο 1ο ΕΠΑ.Λ Αλμυρού με στόχο την αποτελεσματική ενημέρωση και πληροφόρηση των παιδιών για τις πιθανές εκπαιδευτικές επιλογές τους σε ό,τι αφορά στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για τα τμήματα και τους τομείς που λειτουργούν στο γειτονικό μας ΕΠΑ.Λ και ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια από τους καθηγητές ειδικοτήτων.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές:

Νικολάου Αχιλλέας, Κοτζαγιώτου Αποστολία, Τριανταφυλλοπούλου Πελαγία, Καναβού Κωνσταντία.

“Διδακτική επίσκεψη των μαθητών της Α΄τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου”

 Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 στο πλαίσιο του μαθήματος της αρχαίας Ιστορίας οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου επισκέφτηκαν το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου και ξεναγήθηκαν στα ευρήματά του, που προέρχονται από όλη τη Θεσσαλία και καλύπτουν το χρονολογικό φάσμα από τη νεολιθική εποχή, ενώ ξεχωρίζουν τα ευρήματα από τους νεολιθικούς οικισμούς στο Σέσκλο και το Διμήνι, έως τα ρωμαϊκά χρόνια. Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Παπαδοπούλου Παρασκευή, Τριανταφυλλοπούλου Πελαγία, Ραυτοπούλου Λεμονιά. 

IMG 5354 IMG 5349

Διδακτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Νέας Αγχιάλου

  Διδακτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Νέας Αγχιάλου

 

Picture1 Picture2

 

 Οι μαθητές του τμήματος Β1 του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 τον αρχαιολογικό χώρο της Νέας Αγχιάλου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να προσεγγίσουν ένα κομμάτι της Τοπικής Ιστορίας και   να εκτιμήσουν την αξία των μνημείων ως φορέων μνήμης του παρελθόντος μέσα από μεθόδους της Μουσειοπαιδαγωγικής. Σε αυτή την εκπαιδευτική επίσκεψη τους συνόδευσαν οι φιλόλογοι Καλλιόπη Γουργιώτου και Λεμονιά Ραυτοπούλου.

Σημαντική διάκριση τριών μαθητών του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου

Δύο μαθήτριες και ένας μαθητής από την πρώτη τάξη του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου βρίσκονται ανάμεσα στους 147 μαθητές που διακρίθηκαν στον 12ο τοπικό μαθηματικό διαγωνισμό «Ο Θαλής για την Α΄», που διοργανώθηκε από το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2022.

Πρόκειται για την Αιμονιώτη Χρυσούλα- Μαρία, τον Σαμουρέλη Κωνσταντίνο και την Γεωργοπούλου Αποστολία, της Α΄ γυμνασίου, παιδιά με κοφτερό μυαλό και εξαίρετο ήθος, οι οποίοι ξεχώρισαν ανάμεσα σε 457 διαγωνιζόμενους από όλα τα σχολεία του νομού Μαγνησίας.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου συγχαίρουν θερμά την Χρυσούλα, τον Κωνσταντίνο και την Αποστολία και τους εύχονται να έχουν πάντα επιτυχίες στη ζωή τους, αλλά και πολλές ακόμα διακρίσεις. Τέτοιες διακρίσεις που προάγουν το εκπαιδευτικό έργο του σχολείου, συμβάλλουν στην καλλιέργεια της άμιλλας μεταξύ των μαθητών και την ηθική επιβράβευση των στόχων τους.

20230319 114705 20230319 115921

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς