Filmprojekt – eTwinning

Logo

etwinning logoΣτο πλαίσιο των Σχολικών Προγραμμάτων, υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2021-2022 από το τμήμα Γ1 του Γυμνασίου Λευκώνα το eTwinning-πρόγραμμα με τίτλο «Filmprojekt!».

Το eTwinning εντάσσεται στο Πανευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο που προωθεί την επικοινωνία και συνεργασία των ευρωπαϊκών σχολείων.

Οι μαθητές σε συνεργασία με σχολεία από την Πολωνία και την Τουρκία είχαν την ευκαιρία να γνωριστούνε και να συζητήσουν ζωντανά με τους μαθητές από τις άλλες χώρες μέσω τηλεδιάσκεψης. Στη συνέχεια παρουσίασαν τον εαυτό τους με Avatar, δημιούργησαν από κοινού ένα e-Bookμε πληροφορίες για τις συνεργαζόμενες χώρες, δημιούργησαν ένα e-puzzle του σχολείου μας (https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=37dd7671cf9e) και τέλος παρήγαγαν μια ταινία μικρού μήκους για το σχολείο τους, τα μαθήματα και τις σχολικές εκδηλώσεις.

στην αρχηΜε το πρόγραμμα αυτό δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να χρησιμοποιήσουν την ξένη γλώσσα (Γερμανικά) σε ρεαλιστικό περιβάλλον και πραγματικές συνθήκες επικοινωνίας  Οι μαθητές ανέπτυξαν δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ καθώς αυτά ήταν απαραίτητα για την πραγματοποίηση του προγράμματος (π.χ. πλατφόρμα twinspace, συνεργατικά εργαλεία, δημιουργία video κλπ) και τέλος οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες που συνυπάρχουν στην Ευρώπη.

1

Υπεύθυνη καθηγήτρια

Φωτακοπούλου Βασιλική, ΠΕ07

Αφήστε μια απάντηση