Στο πλαίσιο της κοινωνικοποίησης και τήρησης της παράδοσης οι μαθητές και μαθήτριες θα κληθούν να ταξιδέψουν νοερά σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος, θα μυηθούν στους παραδοσιακούς χορούς, θα γνωρίσουν φορεσιές από διαφορετικά μέρη, θα γυμναστούν, θα διασκεδάσουν, θα μάθουν να λειτουργούν ομαδικά, να θέτουν στόχους και να προσπαθούν να τους κατακτήσουν. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα παρουσιάσουν χορούς σε ανοιχτή εκδήλωση στο χώρο του σχολείου.
Αρχεία για 28 Ιανουαρίου 2026
ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ “ΦΙΛΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ”
Στο πλαίσιο του άξονα “Σχέσεις μεταξύ μαθητών – Σχολικό και Κοινωνικό Κλίμα” θα υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης με στόχο την βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των μαθητών και την ενίσχυση ενός θετικού, ασφαλούς και υποστηρικτικού σχολικού κλίματος. Επίσης επιδιώκεται οι μαθητές να κατανοήσουν τη σημασία της φιλίας, του σεβασμού, της εμπιστοσύνης και της αλληλεγγύης στην καθημερινή τους ζωή, καθώς και να αναπτύξουν δεξιότητες ενσυναίσθησης, επικοινωνίας και ειρηνικής επίλυσης διαφορών μέσω της προώθησης του διαλόγου. Παράλληλα, στοχεύει στην πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων σχολικού εκφοβισμού, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, συνεργατικά παιχνίδια και δημιουργικές εκφράσεις. Η δράση αποσκοπεί να ενδυναμώσει την αίσθηση του “ανήκειν” και της αλληλεγγύης στο σχολείο, καλλιεργώντας τη συνεργασία μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Τελικός στόχος είναι η ανάπτυξη μιας σχολικής κοινότητας όπου όλοι οι μαθητές αισθάνονται αποδεκτοί, σεβαστοί και ικανοί να συμβάλλουν θετικά στο κοινωνικό σύνολο.
Κάθε τμήμα δημιούργησε το δικό του συμβόλαιο φιλίας, το οποίο αναρτήθηκε στην τάξη , ώστε οι μαθητές να το βλέπουν καθημερινά και να το εφαρμόζουν




