Το Πείραμα του Ερατοσθένη

0

Συγγραφέας: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ | Κατηγορία Εκπαιδευτικός Όμιλος Φυσικών Επιστημών | , στις 21-03-2026

Το σχολείο μας στις 20 Μαρτίου 2026 (εαρινή ισημερία) συμμετείχε στην Πανελλαδική εκπαιδευτική δράση “Το πείραμα του Ερατοσθένη”.

Μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους πραγματοποίησαν την πειραματική διαδικασία που συνέβη πριν περίπου 2.500 χρόνια από τον Ερατοσθένη, στην οποία χρησιμοποιώντας μια ράβδο και απλές γνώσεις τριγωνομετρίας  προσδιόρισαν την ακτίνα της Γης(6.293 km).

Από την διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου τους δόθηκαν τα εύσημα και η ευχή για ακόμα μεγαλύτερες εκπαιδευτικές κατακτήσεις!

IMG 20260316 124727 IMG 20260316 125554 IMG 20260316 125614

BULLING

0

Συγγραφέας: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ | Κατηγορία Εκπαιδευτικός Όμιλος Φυσικών Επιστημών | , στις 21-03-2026

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, στο Γυμνάσιο Καρυάς πραγματοποιήθηκε σχετική ενημερωτική δράση. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο που ανέδειξαν τις μορφές, τις αιτίες και τις συνέπειες του φαινομένου. Μέσα από τις προβολές, καλλιεργήθηκε η ενσυναίσθηση και η κατανόηση απέναντι στα θύματα εκφοβισμού. Στη συνέχεια, ακολούθησε γόνιμη συζήτηση, κατά την οποία οι μαθητές εξέφρασαν σκέψεις, απορίες και προσωπικές εμπειρίες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία του σεβασμού, της αποδοχής και της συνεργασίας στο σχολικό περιβάλλον. Η δράση συνέβαλε ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και στην ενίσχυση θετικών στάσεων. Το σχολείο μας συνεχίζει να προάγει αξίες που ενισχύουν ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον για όλους.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση