ΕΝΑΡΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

0

Συγγραφέας: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 18-06-2021

ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeioΛήψη αρχείου

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

0

Συγγραφέας: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 09-06-2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ-ΚΗΔΕΜΟΝΕΣΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΥΑΣ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 1821

0

Συγγραφέας: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 08-06-2021

  ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΔΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ

«Η Επανάσταση  του 1821 μας εμπνέει.Οι μαθητές δημιουργούν 200 χρόνια μετά»

    Το σχολείο μας απέσπασε κολακευτικά σχόλια για την άψογη παρουσίαση του, παρουσιάζοντας λάβαρα  της επανάστασης,που κατασκεύασαν και φιλοτέχνησαν οι μαθητές με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ.Μπίτου Αλίκης.Την παρουσίαση ανέλαβε ο εκπαιδευτικός κ,Στεργιακούλης Εμμανουήλ με την κ.Μπίτου καθώς και με μαθήτριες του σχολείου.Λήψη αρχείου

 

 

 

 

ΦΕΚ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

0

Συγγραφέας: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 04-06-2021Λήψη αρχείου

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

0

Συγγραφέας: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 04-06-2021

ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΥΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

0

Συγγραφέας: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 03-06-2021

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK

https://www.elassona884.gr/2021/06/o-mitopolitis-elassonas-brabeuse-mathitria-kleniki-rousi.html

 

1o ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΑΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

0

Συγγραφέας: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 21-05-2021

 

Το Γυμνάσιο Καρυάς συμμετείχε στον 10ο  Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό που συνδιοργάνωσε η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Λάρισας και το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ, αποσπώντας το 1ο βραβείο ανάμεσα στα Γυμνάσια που συμμετείχαν, με θέμα

«Πανδημία: Ευκαιρία να δω τη ζωή αλλιώς;»

Στα πλαίσια του Διαγωνισμού οι μαθητές και μαθήτριες (ατομικά) εκφράστηκαν καλλιτεχνικά δημιουργώντας ένα βίντεο ή ένα εικαστικό έργο ή μια φωτογραφία αποτυπώνοντας έτσι τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους σχετικά με την  πανδημία, που μπορεί να έχει και θετική διάσταση, αν αξιοποιηθεί σωστά. Μπόρεσαν να εστιάσουν σε θετικά στοιχεία του εαυτού τους όπως ικανότητες και αξίες που τους βοήθησαν να βιώσουν λιγότερο επώδυνα την αλλαγή που προέκυψε στην ζωή τους. Κατάφεραν να σκεφτούν και να αναδείξουν, αποτυπώνοντάς τα σε ένα έργο, όλα  τα θετικά στοιχεία που αξιοποίησαν μέσα στην πανδημία και θα ήθελαν να τα μοιραστούν σαν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

Το 1ο  βραβείο απέσπασε το έργο(φωτογραφία) της μαθήτριας της Α τάξης του Γυμνασίου Καρυάς   Κλεονίκης Ρούσι .Την  καθοδήγηση των μαθητών  του σχολείου είχε η φιλόλογος κ. Παπαδημητρίου Αθανασία. 

Η τελετή βράβευσης  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 και ώρα 19:00 μ.μ στο χώρο του Β΄ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς: Ο πρόεδρος του  Δ.Σ. του Ο.ΚΑ.ΝΑ και Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καλομπάτσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Πινακάς Βασίλειος,ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων κ.Δεληγιάννης Δημήτριος, η Δ/ντρια Β/θμιας Εκπ/σης κα. Βασιλική Ζιάκα, ο υπεύθυνος σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπ/σης κ.Κατσούρας Χρήστος ,η υπεύθυνη Σχ. Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης κα. Κων/να Χατζημίχου,  ο εκπρόσωπος του Π.Ε.Κ.Ε.Σ Θεσσαλίας ,συντονιστής εκπαιδευτικού έργου κ. Μάτος, μέλη του Δ.Σ. του Ο.ΚΑ.ΝΑ, επιστημονικοί σύμβουλοι του οργανισμού, οι γονείς των βραβευμένων μαθητών και εκπρόσωποι των σχολείων.

Στον χώρο της τελετής τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται (αποστάσεις, μάσκες) για την προστασία από την νόσο COVID – 19.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων  του Γυμνασίου Καρυάς συγχαίρουν την μαθήτρια του σχολείου για την διάκρισή της καθώς και όλους τους μαθητές/τριες όλων των σχολείων που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό και απέδειξαν ότι και κάτω από αντίξοες συνθήκες μπορούν να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν έργα που μεταφέρουν μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας.

 

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

0

Συγγραφέας: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 19-05-2021

ΕΝΤΥΠΟ ΕΦΗΒΟΥΛήψη αρχείου

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟΛήψη αρχείου

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ SELFTEST,ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

0

Συγγραφέας: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 19-05-2021

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤAI ΤΟ SELF TEST KAI NA ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 

https://self-testing.gov.gr/

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΕΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗΛήψη αρχείου

 

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΥΑΣ ΣΕ ΕRASMUS KA1

0

Συγγραφέας: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 18-05-2021Λήψη αρχείου

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΥΑΣ ΣΕ ERASMUS KA1

0

Συγγραφέας: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 18-05-2021Λήψη αρχείου

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΥΑΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS KA1

0

Συγγραφέας: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 18-05-2021Λήψη αρχείου

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΕΣΤ ΓΙΑ COVID 19 ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

0

Συγγραφέας: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 05-05-2021

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ-ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ        https://self-testing.gov.gr/

 (ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ή ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ή ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΩΙ)  AΦΟΥ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ή ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΥΠΩΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΧΑΡΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ  ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ  ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣΛήψη αρχείου

ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑΛήψη αρχείου

Η  ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Τα βήματα της διαδικασίας του self-testing είναι τα εξής:

1. Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων  παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

2. Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Οι μαθητές άνω των 13 ετών μπορούν να κάνουν το τεστ με την επίβλεψη ενηλίκου, ενώ στους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.

3. Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.(ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ/barcode)

Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας  self-testing.gov.gr.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.(ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ/barcode)

Αν το self-test είναι θετικό:

Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας  self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID – 19

Σχετ.: Η με αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 27707/4-05-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση με τίτλο: «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID-19 σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» (ΦΕΚ Β/ Τ 1825/5-05-2021).

 

Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών και ολοήμερων σχολείων) και των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων και της συνέχισης της δια  ζώσης  λειτουργίας  των  ημερήσιων  και  εσπερινών  Γενικών  Λυκείων  (ΓΕ.Λ.)  και  Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) καθώς και των Λυκειακών Τάξεων των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις, από τη Δευτέρα

10.05.2021, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

 

Ο   διαγνωστικός   έλεγχος   νόσησης   από   τον   κορωνοϊό   COVID-19,  μέσω   δωρεάν   αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες, τους/τις εκπαιδευτικούς, τα μέλη του

και λοιπό προσωπικό των ως άνω σχολικών μονάδων, καθώς και για τους/τις εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ  –  ΕΒΠ,  το  διοικητικό  και  λοιπό  προσωπικό  των  σχολικών  μονάδων  Ειδικής  Αγωγής,  και,  για  την τρέχουσα εβδομάδα, διενεργείται δύο (2) φορές, προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Ο έλεγχος συνιστάται να διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση  στην  σχολική  μονάδα.  Επίσης,  δύνανται  οι  μαθητές/τριες,  οι  εκπαιδευτικοί  τα  μέλη  του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντί του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test)  από  επαγγελματία  υγείας,  είτε  δωρεάν  σε  δημόσια  δομή,  στην  οποία  παρέχεται  η  σχετική δυνατότητα, είτε με επιβάρυνσή τους σε ιδιωτική δομή, εντός  εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την Δευτέρα.

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης του άρθρου 248 του ν. 4782/2021 (Α’ 36) (ΠΑΜΚΑ) ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Ειδικότερα, για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες τον δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο παραλαμβάνουν οι γονείς/κηδεμόνες τους, επιδεικνύοντας τον ΑΜΚΑ, ΠΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ  του/της  ανήλικου/ης  μαθητή/τριας  και  την  αστυνομική  ταυτότητα  των  ιδίων (γονέων/κηδεμόνων). Οι ενήλικοι μαθητές/τριες, οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό (π.χ. προσωπικό καθαριότητας, υπάλληλοι) των ανωτέρω σχολικών μονάδων παραλαμβάνουν δωρεάν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ ή ΠΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ και της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Μαζί με τον δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο παραλαμβάνονται και ενημερωτικά φυλλάδια.

 

Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται κατ’ οίκον, σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων. Για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες των 13 ετών και άνω, ο έλεγχος θα διενεργείται υπό την επιμέλεια και επίβλεψη των γονέων/κηδεμόνων τους, ενώ για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες των 13 ετών και κάτω με τη βοήθεια του γονέα/κηδεμόνα.

Μετά την εξαγωγή αποτελέσματος:

 

α) Οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών και οι ενήλικοι μαθητές/τριες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid -19» στην συνέχεια, αυθεντικοποιούνται   με την χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet) σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α΄184) και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self- testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, ο/η μαθητής/τρια επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

β) Οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΒΠ), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης επισκέπτονται την πλατφόρμα self-testing.gov.gr και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19» στην συνέχεια, αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet) σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α΄184) και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

 

Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.  Εάν  το  αποτέλεσμα  είναι  θετικό,  εκδίδεται  από  την  πλατφόρμα  αντίστοιχη  δήλωση θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

 

Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό επιστρέφουν στο χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας στον/στη Διευθυντή/τρια, Υποδιευθυντή/τρια, Προϊστάμενο/η την ως άνω βεβαίωση κατά την προσέλευσή τους.

 

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID 19 για τους/τις μαθητές/τριες, ή της δήλωσης   του   αποτελέσματος   για   τους/τις   εκπαιδευτικούς,   τα   μέλη   του   Ειδικού   Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντίστοιχα, αυτές, μπορούν να συμπληρωθούν και να υπογραφούν και χειρόγραφα από τους γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών,  από  τους/τις  ενήλικους/ες  μαθητές/τριες,  από  τους/τις  εκπαιδευτικούς,  τα  μέλη  του

 

 

και λοιπό προσωπικό.

 

Ο/Η μαθητής/τρια θα επιδεικνύει απλώς (δεν θα παραδίδει) τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και θα τη φέρει μαζί του μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον/τη Διευθυντή/τρια, Υποδιευθυντή/τρια, Προϊστάμενο/η. Ομοίως, οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και τα μέλη του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό, επιδεικνύουν (δεν παραδίδουν), κατά την προσέλευσή τους, τη δήλωση του αρνητικού αποτελέσματος στον/στη Διευθυντή/ντρια ή Υποδιευθυντή/ντρια ή Προϊστάμενο/η της οικείας σχολικής μονάδας και φέρουν τη δήλωση μέχρι τη διενέργεια του επόμενου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, δεν  γίνεται  δεκτός/ή,  λαμβάνει  απουσία  και  απομακρύνεται  από  την  σχολική  μονάδα.  Οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από τους/τις εκπαιδευτικούς για την υποχρέωση της διενέργειας του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης κατά του κορωνοϊού για κάθε μαθητή/τρια, προκειμένου να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας, για τη δια ζώσης επαναλειτουργία της. Εάν ο/η μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η, παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί, στη σχολική μονάδα, για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς/κηδεμόνες τον/την παραλάβουν, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

 

Για τους/τις μαθητές/τριες, των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ είναι θετικό, προβλέπεται ό,τι και για τους/τις μαθητές/τριες που νοσούν. Δίνεται η δυνατότητα σύγχρονης ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική.

 

Για τους/τις μαθητές/τριες με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς και σε σχολικές μονάδες της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και συνιστάται να διενεργείται εφόσον είναι συμβατός με τον βαθμό και το είδος της αναπηρίας ή και της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης του/της μαθητή/τριας.

 

Για τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων, που λειτουργούν διά ζώσης, ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός, ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες, των οποίων ο ΑΜΚΑ δεν εμφανίζεται, ώστε να παραλάβουν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο από το φαρμακείο, πρέπει να μεταβαίνουν για αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Για τους ανήλικους/ες μαθητές/τριες που αιτούνται άσυλο:

 

  1. Ο/Η Διευθυντής/τρια, Προϊστάμενος/η της σχολικής μονάδας ή ο/η Συντονιστής/στρια Εκπαίδευσης Προσφύγων, με τους προσωπικούς του/της κωδικούς taxisnet, μπορεί να εισέλθει στην πλατφόρμα self- testing.gov.gr, κατόπιν προηγούμενης εξουσιοδότησης των γονέων/κηδεμόνων τους, οι οποίοι την υποβάλλουν άπαξ στη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας και με την οποία (Αίτηση -Υπεύθυνη Δήλωση) εξουσιοδοτούν τον/τη Διευθυντή/τρια, Προϊστάμενο/η του σχολείου ή τον/τη Συντονιστή/στρια Εκπαίδευσης Προσφύγων να εισέλθουν στην πλατφόρμα με τους κωδικούς τους, προκειμένου να εκδώσουν την σχολική κάρτα COVID 19.

 

  1. Το προσωπικό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) ή της Δομής Φιλοξενίας ή το προσωπικό των δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, μπορεί να συμπληρώνει και να υπογράφει χειρόγραφα τη βεβαίωση για τους/τις ως άνω μαθητές/τριες ασυνόδευτους/ες ανήλικους/ες και με τη διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 2 της σχετικής ΚΥΑ (σχετ. 1), σημειώνοντας ότι όπου γίνεται μνεία στον ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) εννοείται και ο ΠΑΜΚΑ (Προσωρινός Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) και ο ΠΑΑΥΠΑ (Προσωρινός Αριθμός Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού). Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται ενώπιον του προσωπικού των ανωτέρω δομών σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων.

Προβλέπεται, επίσης, η εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας που έχουν ήδη ληφθεί:

 

           η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

 

           τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,

 

           οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,

 

           η χρήση αντισηπτικών,

 

           οι σχολαστικοί καθαρισμοί,

 

           οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,

 

         τα  ειδικότερα  μέτρα  για  προσαρμοσμένη  λειτουργία  κυλικείων,  εργαστηρίων  πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

Επισημαίνεται ότι οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΒΠ) καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης μπορούν να προμηθεύονται το πρώτο διαγνωστικό τεστ από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 και το δεύτερο από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021.

Σημειώνεται, επίσης, ότι σε περίπτωση μη διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου από εκπαιδευτικούς, μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφαρμόζονται τα οριζόμενα στο άρθρο 5 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 26390/24.4.2021 κοινής απόφασης των  Υπουργών  Προστασίας  του  Πολίτη,  Εθνικής  Άμυνας,  Παιδείας  και  Θρησκευμάτων,  Εργασίας  και

 

Κοινωνικών   Υποθέσεων,   Υγείας,   Πολιτισμού   και   Αθλητισμού,   Δικαιοσύνης,   Εσωτερικών,   Ψηφιακής

 

Διακυβέρνησης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και Επικρατείας (Β’ 1686).

 

Παρακαλούνται  οι  Διευθυντές/τριες,  Προϊστάμενοι/ες  των  σχολικών  μονάδων  Π/θμιας  και  Δ/θμιας

 

Εκπ/σης όπως ενημερώσουν σχετικά με κάθε πρόσφορο τρόπο την εκπαιδευτική κοινότητα.

 

 

 

 

 

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 

 

 

 

ΖΩΗ ΜΑΚΡΗ

 

 

 

 

ΦΕΚ ΓΙΑ SELF TEST(ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ 10/5/21

0

Συγγραφέας: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 05-05-2021

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ SELF TEST στα ΣΧΟΛΕΙΑΛήψη αρχείου

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΥΑΣ

0

Συγγραφέας: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 22-04-2021Λήψη αρχείου

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων