Δεν έχει οριστεί χαρακτηριστική εικόνα για το άρθρο.
Δεν έχει οριστεί χαρακτηριστική εικόνα για το άρθρο.

Διάθεση self tests από Τετάρτη 05.05 σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας τα αυτοδιαγνωστικά τεστ (self tests) θα διατίθενται από Τετάρτη 5/5 έως το Σάββατο 8/5 από τα φαρμακεία, μόνο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και διοικητικό προσωπικό Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το δεύτερο τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών για την επόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμο από τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

Για να διαβάσετε την εγκύκλιο πατήστε ΕΔΩ

Πηγή: www.especial.gr

Σεμινάρια Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας

Σκοπός των σαράντα έξι (46) συνολικά σεμιναρίων (webinars) είναι η παροχή ενημέρωσης  αναφορικά με τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην αγορά εργασίας. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν απογευματινές ώρες, στο χρονικό διάστημα από 19 Απριλίου του 2021 έως και 10 Μαΐου του 2021. Ο χρόνος εξέλιξης του κάθε σεμιναρίου θα είναι περίπου τριάντα (30) λεπτά. Οι εκατό (100) πρώτοι συμμετέχοντες μαθητές θα μπορούν να εισέρχονται μέσω σχετικού link στη διαδικτυακή πλατφόρμα (zoom). Για τους υπόλοιπους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την αντίστοιχη υποενότητα επαγγελματικής δράσης τα σεμινάρια θα μεταδοθούν live από το κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο YouTube.

Οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν σε όσα σεμινάρια τους ενδιαφέρουν. Για αιτήσεις συμμετοχής  οι μαθητές μπορούν να εισέρχονται στο  www.pste.gov.gr/education όπου θα συμπληρώνουν την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής.

Για να δείτε το πρόγραμμα των ιστοσεμιναρίων πατήστε ΕΔΩ

Πηγή: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Ευκαιρίες Σταδιοδρομίας στα STEM Επαγγέλματα (διαδικτυακή εκδήλωση)

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των μαθητών για τις προοπτικές που χαρακτηρίζουν τα σύγχρονα επαγγέλματα των τομέων του STEM.

Η ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση (webinar) απευθύνεται σε μαθητές-τριες Γυμνασίου & Λυκείου και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 στις 19:00.

Οι τομείς που θα παρουσιαστούν είναι: φαρμακευτική, χημεία, προγραμματισμός Η/Υ, βιοφυσική, γενετική διατροφολογία, ιστορία της επιστήμης, παλαιοντολογία.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στα 2310-398289 & 2310-398277.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε ΕΔΩ

3ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης

Το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», Εργαστήριο Θετικών Επιστημών, του Τμήματος των Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας (Τ.Ε.Ε.Κ.Ε), της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοιν.  Επιστημών του Παν. Πατρών, το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπ/κής Τεχνολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Ε.Λ.Μ.Ε. Προτύπων Πειραματικών Σχολείων διοργανώνουν το 3ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης. Το συνέδριο τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η έναρξη του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε ΕΔΩ.

Πηγή: http://www.scrs.edu.gr/el/normal/home

 

Το σχολείο μας στέλνει ηχηρό μήνυμα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό

Το σχολείο μας συμμετείχε στη φετινή πανελλαδική ενέργεια ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ και όλοι μαζί στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον ενδοσχολικό εκφοβισμό. Με χαρά σας ενημερώνουμε πώς η ανάρτηση των υλικών του σχολείου μας στη σελίδα milatora.gr ολοκληρώθηκε!

Μπορείτε να δείτε και να κοινοποιήσετε τα έργα μας ΕΔΩ πατώντας πάνω στο όνομα του σχολείου μας.

Πηγή: www.milatora.gr

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας για την 6η Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου 2021 απέστειλε στα σχολεία το ακόλουθο μήνυμα.

Για να διαβάσετε το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας πατήστε ΕΔΩ

Πηγή: www.esos.gr

Διευκρινίσεις για τη δικαιολόγηση των απουσιών μαθητών/τριών που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νοσήματα

Δικαιολόγηση απουσιών των μαθητών που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νόσημα/τα και ταυτόχρονα δυνατότητα   να παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Για το λόγο αυτό συγκροτείται  πενταμελής Επιστημονική Επιτροπή η οποία θα πιστοποιεί με θετική ή αρνητική αιτιολογημένη κρίση  επί των αιτήσεων των μαθητών.

Για να ανοίξετε το ΦΕΚ πατήστε ΕΔΩ

Πηγή: www.esos.gr

Υπουργείο Παιδείας: Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου 2020

Την  επαναλειτουργία δια ζώσης των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2020, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Θα εφαρμοστούν όλα τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Για τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού πατήστε ΕΔΩ

Πηγή: www.esos.gr

Η εγκύκλιος για τον αγιασμό σχολικού έτους 2020-2021

Ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του/της Διευθυντή/ντριας με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί.

Για να διαβάσετε τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας πατήστε ΕΔΩ