ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

n2Μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου – Λ.Τ Ιτέας, πραγματοποιήθηκε, στις 4, 5 και 6 Απριλίου, εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο των τάξεων της γ γυμνασίου και Α,Β Λυκείου του σχολείου μας με σύμπραξη των δύο τμημάτων της γ τάξης του Γυμνασίου Προαστίου.

Τη μετακίνηση των μαθητών ανέλαβε το ταξιδιωτικό γραφείο «THANOS TOURS» που επιλέχθηκε ανάμεσα σε τρεις (3) συνολικά προσφορές. Συμμετείχαν 43 μαθητές, ο αρχηγός της εκδρομής και τρεις συνοδοί καθηγητές. Πριν την αναχώρηση βεβαίως πραγματοποιήθηκε ο προβλεπόμενος έλεγχος του λεωφορείου και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση. Το πρόγραμμα δε της εκδρομής τηρήθηκε με την απόλυτη συνεργασία των συμμετεχόντων.

n3Την πρώτη μέρα της εκδρομής επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Επιδαύρου, που αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Με τη βοήθεια της εξαίρετης ξεναγού Κας Κατερίνας Διζέ περιηγηθήκαμε στο Μουσείο και στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου, που θεωρείται ως ένα από τα παλαιότερα και καλύτερα διατηρημένα στο είδος του σε ολόκληρο τον κόσμο. Καθίσαμε στις αρχαίες κερκίδες και απολαύσαμε τη μοναδική ακουστική που προσφέρει η τοποθεσία. Πληροφορηθήκαμε ενδιαφέρουσες ιστορίες για την αρχαία Επίδαυρο και το θρύλο του Ασκληπιού, ενώ ενθουσιαστήκαμε από τα αρχαία γλυπτά και την αρχιτεκτονική των ναών.

n1Τη δεύτερη μέρα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το βενετσιάνικο φρούριο του Παλαμηδίου και να επισκεφθούν, σύμφωνα με το θρύλο, το κελί του Γέρου του Μοριά-Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Κατεβαίνοντας από τα 857 σκαλιά του, μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί μπορεί να κουραστήκαμε, όμως η απίστευτη θέα του Ναυπλίου και του Αργολικού κόλπου μας αποζημίωσε.

Την τρίτη και τελευταία μέρα, επισκεφθήκαμε τις Μυκήνες, μια ακόμα αρχαία πόλη με τεράστια ιστορική σημασία. Εκεί, θαυμάσαμε τους μυκηναϊκούς τάφους και την Πύλη των Λεόντων. Μάθαμε πολλά για την αρχαία μυκηναϊκή πολιτεία και τον τρόπο ζωής των αρχαίων Ελλήνων.

n4Συνολικά η τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο μας έδωσε την ευκαιρία να εμβαθύνουμε στην ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας, καθώς και να δημιουργήσουμε δεσμούς μεταξύ μαθητών και καθηγητών. Επιστρέψαμε γεμάτοι υπέροχες εικόνες και αναμνήσεις. Οι συνοδοί καθηγητές κ.κ Κουτσώνης Ευάγγελος, Φαλάγγα Αρετή, Ροδίτη Κατερίνα και Σακελλαρίου Χαρίκλεια ευχαριστούμε το ταξιδιωτικό γραφείο THANOS TOURS για την άψογη συνεργασία και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την υποδειγματική συμπεριφορά τους και τους ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο ταξίδι της ζωής τουςn5

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.