Ενημερωτική Δράση για την οδική ασφάλεια στο Γυμνάσιο Γουριάς “ Κ.Σ Κώνστας”

Messenger creation 8638BA78 169B 4FC2 9DBC AAB5E306737B

Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου2026, είχαμε τη χαρά και την τιμή να συνεργαστούμε με το Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, Αστυνομικο Υποδιευθυντή κ. Γκερέκο Κωνσταντίνο και την Υπαστυνόμο Β’ κα, Βασιλική Τυρολόγλου, στο πλαίσιο ενημερωτικής Δράσης για την οδική ασφάλεια. Η ενημέρωση είχε στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών γύρω από κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με την κυκλοφοριακή αγωγή και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ Γκερέκος τόνισε τους κινδύνους που σχετίζονται με υπερβολική ταχύτητα ή την αλαζονική συμπεριφορά στην οδήγηση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία της ζώνης ασφαλείας και του κράνους αλλά και στην απαγόρευση χρήσης κινητού κατά την οδήγηση. Επιπλέον, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη χρήση ηλεκτρικών πατινιών , τα οποία είναι αρκετά δημοφιλή και στη χρήση ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, η οποία μας βοήθησε όλους να κατανοήσουμε ότι η πρόληψη και η ασφάλεια στους δρόμους είναι ευθύνη όλων μας,είτε είμαστε πεζοί, είτε επιβάτες, είτε οδηγοί.

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές μας ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ Γκερέκο και τη κα Τυρολόγλου για την παρουσία τους στο σχολείο μας και την εξαιρετική παρουσίαση. Οι Δράσεις αυτές είναι απαραίτητες και συμβάλλουν στην καλλιέργεια συνείδησης και υπευθυνότητας στα νέα παιδιά- αυριανούς οδηγούς.

 

Η Διευθύντρια

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Οι μαθητές/τριες

IMG 20260119 100246 1Messenger creation 35E55D4B 5054 44A4 98FD 07734DE72508Messenger creation 8638BA78 169B 4FC2 9DBC AAB5E306737B