Ξεκίνημα στο φρεσκοβαμμένο Γυμνάσιο Γουριάς

11 Σεπτεμβρίου! Ημέρα που ξεκινά η καινούρια σχολική χρονιά 2019 -2020. Όλοι οι μαθητές μας έφτασαν από το πρωί  με θετική διάθεση, ανανεωμένοι από τις καλοκαιρινές διακοπές.   Αρχικά έγινε ο καθιερωμένος Αγιασμός και στη συνέχεια οι μαθητές πήραν τα καινούρια βιβλία τους.

Όμως εφέτος  η χαρά και του ξεκινήματος είχε και έναν πρόσθετο λόγο. Μαθητές και καθηγητές αντικρίσαμε ένα  καθαροβαμμένο κτήριο, πράγμα που μας ανεβάζει τη διάθεση και τονίζει μια διαφορετική αισθητική.

Η όλη προσπάθεια καλλωπισμού και αναμόρφωση του Σχολείου είχε ξεκινήσει το σχολικό έτος 2017-2018 μέσω προγράμματος που είχε εκπονήσει ομάδα του Σχολείου μας υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή κ. Καρύμπαλη Ιωάννη. Είχαν βαφτεί οι εξωτερικοί χώροι, είχαν στολιστεί  οι αίθουσες με φυτά και λουλούδια (τα οποία είχαν φυτέψει οι μαθητές μας), ζητήθηκε (και  αναμένεται  )  από το Δασαρχείο  Μεσολογγίου έπιπλα  εξωτερικού χώρου μοναστηριακού  τύπου (κιόσκια και παγκάκια), διακοσμήθηκαν οι τάξεις με ζωγραφικές και γκράφιτι των μαθητών.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε με την ουσιαστική συμβολή της Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου  Ι.Π. Μεσολογγίου οι εξωτερικοί χώροι  του Σχολείου βάφτηκαν σε σομόν αποχρώσεις, επιλογή που άρεσε ιδιαίτερα στους μαθητές, στους γονείς και στους καθηγητές. Οι μαθητές φροντίζουν και το διατηρούν  καθαρό και είναι έτοιμοι να αναλάβουν καινούριες  πρωτοβουλίες ή να διατυπώσουν καινούριες προτάσεις για το χώρο που όντως θεωρούν δεύτερο σπίτι τους.

 

Καλό ξεκίνημα και καλή σχολική χρονιά!!!