Στις 5 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα όλων των τάξεων του Σχολείου μας. Πρώτη στάση στην Κιβωτό του Κόσμου! Είδαμε από κοντά τους χώρους και πληροφορηθήκαμε τον τρόπο λειτουργίας της Κιβωτού. Μάθαμε για το όραμα ζωής του πατέρα Αντώνιου, τον τρόπο που πλησίασε την νεολαία, τον τρόπο λειτουργίας και στήριξης των παιδιών, την εθελοντική προσφορά ατόμων όλων των ηλικιών και εμπεδώσαμε πολύ καλά ότι ΑΓΑΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΡΑΣΗ ότι σημαίνει “δούναι” και όχι απαραίτητα λαβείν. Προσφέραμε τρόφιμα και χρηματικό ποσό που συγκεντρώσαμε και μέσα κι απ΄ τις ερωτήσεις που κάναμε φύγαμε πιο ανάλαφροι και πιο συνειδητοποιημένοι ότι τα παιδιά μπορεί να είναι θυμωμένα, μπορεί να είναι εγκαταλελειμμένα, μπορεί να είναι πεινασμένα αλλά όλα τα παιδιά νιώθουν την αγάπη και υπάρχει τρόπος να τα χειριστούμε ….αρκεί να βρούμε τον τρόπο. Είδαμε μια άλλη οπτική για το πώς η Εκκλησία μπορεί να φανεί χρήσιμη. Είδαμε χαμόγελα ευτυχισμένα, εικόνες που ισοδυναμούν με χίλιες λέξεις και διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν τρόποι ν’ αφιερωθεί κανείς σ’ένα σκοπό που να τον εκφράζει.
Επόμενος σταθμός ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης. Περιηγηθήκαμε εξερευνώντας τον Ιστορικό χώρο της Ακρόπολης αφού είχαμε ενημερωθεί τις προηγούμενες ημέρες στο χώρο του Σχολείου από στοιχεία που συγκέντρωσε η φιλόλογος κ. Πλιακούρα Χριστίνα και είχαμε παρακολουθήσει σχετικά βίντεο. Συγκίνηση και περηφάνια μας διακατείχαν βλέποντας από κοντά τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο, το Ναό της Απτέρου Νίκης και φυσικά τα Προπύλαια και παρατηρώντας την υπέροχη θέα αλλά και τους εντυπωσιασμένους τουρίστες.
Ώρα για ελεύθερο χρόνο μετά τις 3:00 το μεσημέρι. Φάγαμε, κάναμε βόλτες και ψωνίσαμε στον πολυσύχναστο δρόμο της Ερμού, παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής κατευχαριστημένοι απ΄ την εξόρμησή μας στην πρωτεύουσα.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |






