Την Πέμπτη 18 Μαΐου στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας στην ενότητα «Διατροφή και Υγεία» προσφέραμε στους μαθητές μας ένα υγιεινό και απολαυστικό πρωινό. Οι καθηγητές του Σχολείου φέραμε γάλα, γιαούρτι, βιτάμ, μέλι, κόρν φλέϊκς, αυγά, κέικ, χυμούς, φρούτα, τοστ με τυρί και γαλοπούλα, φρυγανιές σίτου και ολικής αλέσεως, μαρμελάδες, κουλουράκια, κριτσίνια οι μαθητές μας στόλισαν το μπουφέ στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Γουριάς και ανέλαβαν …υπηρεσία.
Έστυψαν υγιεινούς χυμούς πορτοκαλιού, έφτιαξαν τοστ και φέτες με μέλι ή μαρμελάδα γέμισαν μπολάκια με γάλα και κορν φλέικς και τα πρόσφεραν στους συμμαθητές τους, στους ευατούς τους και σε εμάς τους καθηγητές τους.
Έτσι λοιπόν βγήκε ένα υπέροχο βιωματικό και απολαυστικό πρωινό…. και ταυτόχρονα οι μαθητές πληροφορήθηκαν για τη θρεπτική αξία του υγιεινού πρωινού αρχικά από το Διευθυντή του Σχολείου κ. Καρύμπαλη Ιωάννη. Στη συνέχεια πέρασαν στο εργαστήριο Πληροφορικής όπου απάντησαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο που ετοίμασε η κ. Αρχανιώτη Ελένη. Τα αποτελέσματα ήταν σε ελάχιστο χρόνο έτοιμα και πρόσφορα για επεξεργασία στις επόμενες σχολικές ώρες που πέρασαν στις τάξεις τους. Με το καθηγητή τους σε κάθε τμήμα συζήτησαν και έμαθαν περισσότερα για τη διατροφή, αποφασίζοντας ότι θα προσπαθούν να παίρνουν πρωινό πριν ξεκινήσουν για το Σχολείο αφού συνειδητοποίησαν την ανεκτίμητη αξία του.