Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας γυμνάσιο Γλώσσας με λυκειακές τάξεις βρίσκετε στο νησί της Σκοπέλου!

 

Η Γλώσσα Σκοπέλου

 

Η Γλώσσα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός της Σκοπέλου. Βρίσκεται Β.Δ. του νησιού και είναι χτισμένη στο λόφο πάνω από το λιμάνι του Λουτρακίου με υπέροχη θέα. Είναι το ψηλό χωριό πού αναφέρει ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, στο διήγημα του Η Νοσταλγός, η αμπελοφυτευτής περιοχή κατά τον Αλέξανδρο Μωραϊτίδη. Απέχει 32 χλμ. από την πόλη της Σκοπέλου και έχει 1195 κατοίκους.

Πολλοί προσπαθούν να εξηγήσουν την ετυμολογία του ονόματός της. Άλλοι το αποδίδουν στο γλωσσοειδές σχήμα του κάβου που υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή του οικισμού και άλλοι το συνδέουν με την Κνώσσα, την πόλη που έφτιαξαν σε εκείνο το σημείο, οι πρώτοι οικιστές του νησιού, που ήταν Μινωίτες. Υπάρχει πάντως και μια περισσότερο χιουμοριστική εκδοχή για την ονομασία της Γλώσσας, αφού σύμφωνα με τους κατοίκους της , σου βγαίνει η γλώσσα να ανεβείς τα τόσα σκαλιά του χωριού.

 

Το μπαλκόνι του Αιγαίου

Χαρακτηρίστηκε σαν μπαλκόνι του Αιγαίου και όχι άδικα αφού από κάθε σημείο της, το βλέμμα χάνεται στο απέραντο γαλάζιο. Βρίσκεται ΒΔ του νησιού και είναι χτισμένη στην καταπράσινη πλαγιά ενός λόφου, με θέα τη Σκιάθο και την Εύβοια. «Το Ψηλό χωριό» κατά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και «η  Αμπελόφυτος περιοχή» κατά τον Αλέξανδρο Μωραιτίδη, είναι το μεγαλύτερο σε πληθυσμό χωριό και χαρακτηρίζεται για την αρχοντιά και την πλούσια πολιτιστική του δραστηριότητα.