Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 οι μαθητές του Γυμνασίου Φιλοθέης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική και προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας. Η μονή βρίσκεται μόλις 3 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας. Οι μαθητές αφού προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας στο εσωτερικό του Ναού στη συνέχεια έκαναν μια βόλτα στον μικρό ζωολογικό κήπο όπου στεγάζουν ελάφια και διαφόρων ειδών πουλιά! Οι καθηγητές και τα παιδιά, αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις παίρνοντας μαζί και τη βοήθεια της Παναγίας μας!

Φανερωμένη1

Φανερωμένη2

 

Φανερωμένη3

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 οι μαθητές του Γυμνασίου Φιλοθέης υπό την συνοδεία των καθηγητών του σχολείου,  πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης  που βρίσκεται 5χλμ. μακριά από την πόλη της Πρέβεζας. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στην έκθεση του μουσείου που περιλαμβάνει περισσότερα από 1.100 αντικείμενα, τα οποία παρουσιάζονται οργανωμένα σε εννέα θεματικές ενότητες και εντυπωσιάστηκαν από τον τρόπο δημιουργίας τους. Στο τέλος φύγαμε με πλούσιες εμπειρίες!

Νικόπολη3

Νικόπολη2

 

Νικόπολη1

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία στα Φλάμπουρα

Εκπαιδευτική και προσκυνηματική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Φιλοθέης  στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία στα Φλάμπουρα, την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023. Η Ιερά Μονή βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από την Πρέβεζα. Οι μοναχοί μας ξενάγησαν στους  χώρους του μοναστηριού και  μας μίλησαν για την ίδρυση και την ιστορία της Μονής. Οι μαθητές άκουσαν με πολύ ενδιαφέρον και σεβασμό τα λόγια του μοναχού. Στο τέλος μας κέρασαν γλυκά και χυμούς. Ευχαριστούμε πολύ τους μοναχούς για την αγάπη και τη φιλοξενία που έδειξαν στους μικρούς μαθητές μας, καθώς και για τις πολύτιμες γνώσεις, τις ωφέλιμες συμβουλές και τις νουθεσίες τους.

Προφ. Ηλίας 1

Προφ.Ηλίας2

Προφ. Ηλίας 3

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων