Επίσκεψη στον Λευκό Πύργο

Την Παρασκευή 28-4-2023 οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν τον Λευκό πύργο. Ανέβηκαν στην κορυφή του πύργου, περιηγήθηκαν στα φυσικά και ψηφιακά εκθέματα και έμαθαν για την ιστορία του. Στη συνέχεια αφού τράβηξαν τις απαραίτητες φωτογραφίες επισκέφθηκαν την πλατεία Αριστοτέλους και το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

thesn

  thes3

  thes1

Επίσκεψη στην ροτόντα και στην καμάρα Θεσσαλονίκης

Στις 28-2-2023 οι μαθητές της Γ΄ τάξης στο πλαίσιο διήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκαν την Ροτόντα και την Καμάρα. Ενημερώθηκαν για την ιστορία και την αρχιτεκτονική των αρχαιολογικών χώρων. Το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν μεγάλο και η εμπειρία τους μοναδική.

rot2

rot1

camara4

camara2

Επίσκεψη στο Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 28-4-2023 η Γ΄ τάξη του σχολείου πραγματοποίησε επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του ναού και στη συνέχεια εντός του.  Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις κατακόμβες που βρίσκονται κάτω από το ναό. Η εμπειρία τους ήταν αξέχαστη.

ekkl1

ekkl3ekkl4

ekkl2

Επίσκεψη στο noesis

Την Πέμπτη 27-4-2023 η Γ΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής στο noesis στη Θεσσαλονίκη. Οι μαθητές συμμετείχαν σε προσομοίωση του Σινικού τείχους, είχαν εικονική εμπειρία με τη χρήση ειδικών γυαλιών και αισθητήρων και παρακολούθησαν παρουσίαση στο πλανητάριο για το ηλιακό μας σύστημα.

noesn

   noes2

noes1

Ενημέρωση από το Κέντρο Πρόληψης Άρτας

Την Τετάρτη 26/04/2023 επισκέφτηκε το σχολείο μας η κ. Φλώρου Σπυριδούλα (Κοινωνική Λειτουργός) και η κ. Μπακέλα Μαρία (Κοινωνική Λειτουργός) από το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας. Οι μαθητές της Α και Β Γυμνασίου μέσα από βιωματικές δράσεις ενημερώθηκαν για τον τρόπο έκφρασης και διαχείρισης των συναισθημάτων τους αλλά και για την αντιμετώπιση των δυσκολιών μέσα από συλλογικές διεργασίες.

 

Κεντρ. Προλ.2

Κεντρ. Προλ.3

Εργασία – ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Μια πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα εργασία στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων από ομάδα μαθητών της Γ΄ τάξης – Γ1 τμήμα.

Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 οι μαθητές του Γυμνασίου Φιλοθέης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική και προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας. Η μονή βρίσκεται μόλις 3 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας. Οι μαθητές αφού προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας στο εσωτερικό του Ναού στη συνέχεια έκαναν μια βόλτα στον μικρό ζωολογικό κήπο όπου στεγάζουν ελάφια και διαφόρων ειδών πουλιά! Οι καθηγητές και τα παιδιά, αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις παίρνοντας μαζί και τη βοήθεια της Παναγίας μας!

Φανερωμένη1

Φανερωμένη2

 

Φανερωμένη3

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 οι μαθητές του Γυμνασίου Φιλοθέης υπό την συνοδεία των καθηγητών του σχολείου,  πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης  που βρίσκεται 5χλμ. μακριά από την πόλη της Πρέβεζας. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στην έκθεση του μουσείου που περιλαμβάνει περισσότερα από 1.100 αντικείμενα, τα οποία παρουσιάζονται οργανωμένα σε εννέα θεματικές ενότητες και εντυπωσιάστηκαν από τον τρόπο δημιουργίας τους. Στο τέλος φύγαμε με πλούσιες εμπειρίες!

Νικόπολη3

Νικόπολη2

 

Νικόπολη1

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία στα Φλάμπουρα

Εκπαιδευτική και προσκυνηματική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Φιλοθέης  στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία στα Φλάμπουρα, την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023. Η Ιερά Μονή βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από την Πρέβεζα. Οι μοναχοί μας ξενάγησαν στους  χώρους του μοναστηριού και  μας μίλησαν για την ίδρυση και την ιστορία της Μονής. Οι μαθητές άκουσαν με πολύ ενδιαφέρον και σεβασμό τα λόγια του μοναχού. Στο τέλος μας κέρασαν γλυκά και χυμούς. Ευχαριστούμε πολύ τους μοναχούς για την αγάπη και τη φιλοξενία που έδειξαν στους μικρούς μαθητές μας, καθώς και για τις πολύτιμες γνώσεις, τις ωφέλιμες συμβουλές και τις νουθεσίες τους.

Προφ. Ηλίας 1

Προφ.Ηλίας2

Προφ. Ηλίας 3

Επίσκεψη του ΕΚΑΒ Άρτας στο σχολείο μας!

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Άρτας που πραγματοποίησαν εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες  στους μαθητές των τάξεων Β και Γ γυμνασίου του σχολείου μας. Ευχαριστούμε πολύ την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Άρτας για την άριστη παρουσίασή τους τόσο στο θεωρητικό μέρος όσο και στην πρακτική άσκηση στην οποία συμμετείχαν και οι μαθητές με τους καθηγητές του σχολείου μας.

εκαβ1

εκαβ2

εκαβ3

εκαβ4

Ομιλία με θέμα: «Ομαλή μετάβαση μαθητών στην επόμενη βαθμίδα»

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2023, στην αίθουσα προβολών του σχολείου μας, οι μαθητές της Γ τάξης του Γυμνασίου Φιλοθέης παρακολούθησαν μια ενημερωτική ομιλία-παρουσίαση από την υπεύθυνο επιμορφώσεων κ. Θεοδοσία Μπακόλα. Η ομιλία έγινε στα πλαίσια του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να ενημερωθούν για τις επιλογές που έχουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους μόλις τελειώσουν το Γυμνάσιο. Τα παιδιά παρακολούθησαν την ομιλία με προσοχή και στο τέλος η κ. Μπακόλα απάντησε στις ερωτήσεις και στις απορίες των μαθητών. Ευχαριστούμε θερμά την κ.Μπακόλα για την ενδελεχή ενημέρωση στους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

μεταβαση βαθμ3

μεταβαση βαθμ1

μεταβασ βαθμ2

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων