Μέτρα προστασίας από τον covid-19

 

Ζάκυνθος, 10/01/2022

Αγαπητοί γονείς,

Σας αποστέλλουμε το συγκεκριμένο σημείωμα για να σας ενημερώσουμε ότι με βάση το ΦΕΚ Β΄ 7/06-01-2022 και το άρθρο 3 που αφορά στον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και στα μέτρα προστασίας κατά του covid 19, για τους μαθητές/τριες σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος δεν είναι υποχρεωτικός παρόλα αυτά και εξ αιτίας της μεγάλης διασποράς του ιού θα σας προτρέπαμε να τον διενεργείτε προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή προστασία όλων μας. Σύμφωνα με τις οδηγίες  ο έλεγχος συστήνεται να γίνεται δυο (2) φορές την εβδομάδα, αφορά όλους τους μαθητές/τριες ακόμη και αυτούς που φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή έχουν νοσήσει με covid 19 το τελευταίο εξάμηνο. Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος γίνεται ως εξής:

Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Η διάθεση των self tests είναι δωρεάν από τα φαρμακεία και γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Το αποτέλεσμα του ελέγχου θα πρέπει να καταχωρείται στην πλατφόρμα του edupass.gov.gr και να εκτυπώνεται η σχολική κάρτα την οποία ο μαθητής/τρια πρέπει να έχει μαζί του μέχρι τον επόμενο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο.

Σας αποστέλλουμε το έντυπο της σχολικής κάρτας σε περίπτωση που δεν έχετε την δυνατότητα εκτύπωσης, το οποίο πρέπει να το συμπληρώνετε κάθε φορά που διενεργείτε το self-test.

Συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας κυρίως μέσα στο λεωφορείο και μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας  καθώς επίσης καλό είναι να έχουν  δεύτερη μάσκα σε περίπτωση φθοράς ή απώλειας της ήδη υπάρχουσας.

Επίσης, σε περίπτωση που κάποιος μαθητής/τρια εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με του COVID- 19 παρακαλείστε να παραμένει ο μαθητής/τρια στο σπίτι και να διενεργείται περαιτέρω έλεγχος όσο διαρκούν τα συμπτώματα.

 

Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια

Μαριέττα Λιβέρη

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση