ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

Ο εθελοντισμός ως πράξη κοινωνικής συμπεριφοράς καθορίζεται από την ενεργό και άνευ υλικής ανταμοιβής προσφορά του ατόμου μέσω δράσεων για έναν κοινωφελή σκοπό στο πλαίσιο μιας ομάδας ή ενός φορέα.
IMG 20230928 121458IMG 20230928 115047 1
Με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, οι οποίες έφεραν σημαντικές απώλειες και προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους των νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων, το σχολείο μας αποφάσισε να εκφράσει έμπρακτατη συμπαράστασή του στους πληγέντες μαθητές των παραπάνω νομών.
Σήμερα, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ζακύνθου εξέφρασαν με ενσυναίσθηση την υποστήριξή τους στο οδυνηρό αυτό  συμβάν συγκεντρώνοντας σχολικά είδη (τετράδια, μολύβια, στιλό κ.λ.π.) και φτιάχνοντας ένα κολάζ με χειροτεχνίες ,τα οποία θα αποσταλούν σ’ένα από τα σχολεία της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία. Οι μαθητές «αγκάλιασαν» με θέρμη την όλη προσπάθεια και ήρθαν καλύτερα σε επαφή με τις έννοιες του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.
Αγάπη, φροντίδα, βοήθεια, ενσυναίσθηση, δράση, προσφορά, αλληλεγγύη…
Ένα μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης εκμέρους του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ζακύνθου προς τα σχολεία που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση