logotypo 5

Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων

Στιγμιότυπα από το εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων με τους μαθητές της Β’ Λυκείου!

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να μετατρέψουμε τη θεωρία σε πράξη, με ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε στην τάξη. Οι μαθητές, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, ανέλαβαν τον ρόλο των μικρών επιστημόνων και επιδόθηκαν στην ανίχνευση αμύλου σε διάφορα τρόφιμα με την καθοδήγηση της γεωπόνου, κ. Πολυξένης Λαζαρίδου.

Με τη βοήθεια διαλύματος ιωδίου, οι μαθητές δοκίμασαν δείγματα τροφών για να εντοπίσουν ποια περιέχουν άμυλο. Κάθε τροφή που περιέχει άμυλο αλλάζει χρώμα σε σκούρο μπλε ή μαύρο, κάνοντας έτσι εύκολη την αναγνώριση. Το εργαστήριο βοήθησε τους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα τη χημική σύνθεση των τροφίμων που καταναλώνουμε καθημερινά, ενώ συνδυάστηκε και με μια διασκεδαστική διαδικασία εξερεύνησης.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση