Η συμμετοχή μας στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Κοζάνης

Μάι 202120

 

Στις 16 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Κοζάνης, όπου οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τα έργα τους διαδικτυακά, λόγω των συνθηκών που διαμορφώθηκαν από την πανδημία.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Στα πλαίσια του μαθητικού φεστιβάλ παρουσιάστηκαν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα πλαίσια των μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων της σχολικής γενικής και ειδικής εκπαίδευσης και έργα τα οποία εντάχθηκαν σε κάποια σχολική δραστηριότητα ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο εργασίας (project).

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω ιστότοπο του φεστιβάλ και να δείτε τα έργα που συμμετείχαν:

http://koz.digifest.info/

https://blogs.sch.gr/pektpekoz/2021/04/19/pragmatopoiithike-me-epitychia-to-10o-mathitiko-festival-psifiakis-dimioyrgias-kozanis/

Την Παρασκευή 16 Απριλίου οι μαθητές/τριες της Α’ Λυκείου,  Β΄Λυκείου και Δ’ Λυκείου του ΕΝΕΕΓΥΛ Φλώρινας παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα έργα των υπολοίπων συμμετεχόντων και στη συνέχεια παρουσίασαν τα δικά τους, «Οι κυριότερες μάχες της Επανάστασης του 1821 μέσω διαδικτυακού εργαλείου Thinglink», «Δημιουργούμε παίζοντας» υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών Ιορδανίδου Αναστασία, Τασσοπούλου Χριστίνα και Καρακώστα Δέσποινα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συμμετοχή μας πατώντας εδώ

Ευχαριστούμε θερμά:

  1. Τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας  Κοζάνης για τη διοργάνωση του 10ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής  Δημιουργίας και έδωσε την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να παρουσιάσουν τις δράσεις τους  και στους μαθητές   να αναδείξουν τα ταλέντα τους έστω και ψηφιακά στη δύσκολη αυτή χρονική περίοδο που διανύουμε.
  2. Τους μαθητές της Β και της Δ τάξης του σχολείου μας για την προθυμία τους και τον ενθουσιασμό τους να συμμετέχουν στις δράσεις, αλλά και τους γονείς οι οποίοι συναίνεσαν να παρουσιαστούν τα έργα των παιδιών τους.
  3. Την κοινωνική λειτουργό του σχολείου μας κ. Περιβολάρη Κυριακή για την προθυμία της και την άμεση ανταπόκριση να συνεργαστεί με τους γονείς των μαθητών μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Blog με βάση τα αρωματικά και θεραπευτικά βότανα

φυτά

Ιστοσελίδα για τον Μίκη Θεοδωράκη

mikis theodorakis

Σύντομο βίντεο από τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό Bravo Schools

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Φλώρινας ιδρύθηκε σύμφωνα με το ΦΕΚ 2155/23-06-2017 τ. Β. Συστεγάζεται με το 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας και με το 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Αποτελεί ένα Επαγγελματικό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) το οποίο παρέχει πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό στο νομό Φλώρινας. Το σχολείο αποτελεί την καταλληλότερη μαθησιακή και κοινωνική διέξοδο για τους μαθητές με έντονες δυσκολίες μάθησης και μειωμένα μαθησιακά επιτεύγματα, οι οποίοι εμπίπτουν στην κατηγορία των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών (σύμφωνα με γνωμάτευση του οικείου ΚΕΔΔΥ ή αναγνωρισμένου για το Υπουργείο Παιδείας Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου).

Οι ακαδημαϊκές γνώσεις που παρέχονται μέσα από βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, είναι προσαρμοσμένες ποιοτικά και ποσοτικά στις ανάγκες και δυνατότητες των μαθητών. Έτσι οι μαθητές μέσα από εξατομικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης και διαφοροποιημένες μεθόδους διδασκαλίας, αναπτύσσουν γνωστικές, κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες και εκπαιδεύονται σε επαγγελματικούς τομείς. Η βιωματική προσέγγιση, οι εναλλακτικές μέθοδοι εκπαίδευσης προσαρμοσμένες στην καθημερινή τους ζωή, επιδιώκουν την αυτονόμηση τους στο επαγγελματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η φοίτηση στο σχολείο είναι 4ετής στο Γυμνάσιο και 4ετής στο Λύκειο και μπορούν να εγγράφονται μαθητές ηλικίας έως 16 ετών. Οι απόφοιτοι λαμβάνουν απολυτήριο ισότιμο του Γυμνασίου και όσοι συνεχίζουν και αποφοιτούν από το Λύκειο το απολυτήριο και το πτυχίο τους θα είναι ισοδύναμο των ΕΠΑΛ. Επιπλέον τους παρέχεται η δυνατότητα συνέχισης στο Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας. Στο 4ετές Γυμνάσιο εφαρμόζεται το πρόγραμμα του γενικού γυμνασίου εμπλουτισμένο με δραστηριότητες προεπαγγελματικής ετοιμότητας και στο 4ετές Λύκειο εφαρμόζεται το πρόγραμμα του Εσπερινού ΕΠΑΛ.

 

 

 

Σαν σήμερα

21/9: Διεθνής Ημέρα Ειρήνης
Η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε το 1981 από τον ΟΗΕ για να συμπίπτει με την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού κάθε Σεπτέμβριο. Από το 2001 γιορτάζεται σε σταθερή ημερομηνία, την 21η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου.
   - Σχετικές αναρτήσεις



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων